Last news in Fakti

25 Август, 2021 12:20 9 572 8

Бизнесмен и жена бяха залети с киселина в метрото

  • киселина-
  • метро-
  • бизнесмен-
  • жена-
  • япония-
  • токио-
  • полиция

Нападателят, който е на средна възраст, се издирва

Бизнесмен и жена бяха залети с киселина в метрото - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Двама души получиха изгаряния след атака с киселина в метростанция в столицата на Япония, като извършителят се издирва, предаде АФП, цитирайки полицията и местни медии, съобщи БНР.

Нападението било извършено на спирка „Широкане Таканава“ в престижен район на Токио във вторник вечерта по време на церемонията по откриване на Параолимпийските игри. Единият от пострадалите – 22-годишен бизнесмен, получил изгаряния по лицето, след като заподозреният го напръскал с течност на ескалатор, казал говорител на полицията пред АФП. Обществената телевизия Ен Ейч Кей съобщила, че мъжът получил тежки изгаряния от сярна киселина.

Пострадала и 34-годишна жена, която получила сравнително леки изгаряния по краката. Нападателят, който е на средна възраст, се издирва, посочи полицията. Престъпленията с насилие са сравнително редки в Япония, която има строг закон за притежание на огнестрелно оръжие, но периодично има атаки с други оръжия. По време на олимпиадата, на 10 август, 10 души бяха ранени, един от които тежко, при нападение с хладно оръжие в пътнически влак в Токио. Заподозреният избяга, а по-късно бе открит обесен.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    12 2 Отговор
    Света съвсем изтрещя,но може би има причини

    Коментиран от #5

  • 2 Ала-бала

    9 0 Отговор
    Заради импресиите ли цъкате тия новини? Направо вкарайте цялата световна крими хроника.
  • 3 Обичай трудно

    7 1 Отговор
    В Япония, като се харесат двама млади и искат да се срещнат минават около два месеца докато намерят свободно време. За втора среща е също около два месеца, до три. И често това е причина да нямаш връзка с никой.
  • 4 Мислещ

    14 1 Отговор
    Тъкмо си викам "Бре, бизнесмени да пътуват с метрото, не съм виждал такова нещо", а то било, защото не съм в Япония и за мен наистина няма такова нещо.
  • 5 Горещ вятър

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    Има да нарича се затъпяване ти си пример за такова.
  • 6 🤔🤔🤔🤔🤔🤔

    1 0 Отговор
    „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ БЕЗ НАСИЛИЕ”!!!!!
  • 7 шжгиашжг

    3 0 Отговор
    Ако прочетете малко за Япония и ще се уплашите какъв ад е живота там, докато на нас ни се струва много хубав. Примерно съдебна система, само да те арестуват и си в затвора, 98% от съдените се осъждат, там са с презумцията щом си арестуван си виновен, ако ще да покажеш видеозапис, че си бил на друг континент по време на престъплението. В затварите им права нямаш, постоянно те измъчват, няма парно, печки, климатици лятото жега, зимата студ, няма лекари, ако се разболееш, се молиш да оздравееш от самосебе си, за това най-големия страх на японеца е да не влезе в затвора. Нямаш право да си тръгнеш от работа преди шефа, японците работят средно е 12ч. на ден. Там си имат отделна дума, за смърт от преработване, защото хиляди умират от преумара годишно в Япония. Направо можеш да полудееш в тази страна, за това има и най-много самоубийства в Япония, спрямо останалия свят.

    Коментиран от #8

  • 8 Ввв

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "шжгиашжг":

    Забрави Финландия,там също има много самоубийства.
Новини по държави: