Last news in Fakti

6 Септември, 2021 21:21 2 792 38

"Северен поток 2" може да започне работа до дни

  • северен поток 2-
  • русия-
  • газопровод-
  • германия-
  • европа-
  • украйна

Това се смята за изключително проблематично от властите в Украйна

"Северен поток 2" може да започне работа до дни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Последният сегмент на "Северен поток 2" е готов и след като бъде заварен на мястото му по дъното на Балтийско море, газопроводът ще е готов за експлоатация, предаде "Ройтерс", като цитира съобщение на компанията изпълнител на проекта.

"Северен поток 2" ще може да започне да функционира през следващите няколко дни, заяви междувременно руският външен министър Сергей Лавров. Все пак предстои изпълнение на още административни изисквания, предаде БНР.

След инвестиции от близо 11 милиарда долара така ще бъде удвоен обемът на доставяния от Русия природен газ директно в Германия. Това се смята за изключително проблематично от властите в Украйна, които се опасяват, че намаляването и евентуално прекратяването на транзита на руски газ през територията на страната ще е заплаха за националната ѝ сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    37 1 Отговор
    Ще въртим колелото на откриването двамата с Ердоган.

    Коментиран от #28

  • 2 Атлантик

    3 95 Отговор
    Северен поток 2 значи победа за Русия и смърт за Европа. Логично бе Европа да се снабдява с големи количества втечнен газ от нашия най-силен приятел и съюзник САЩ, а не да пада в лапите на имперска Русия.

    Коментиран от #5, #6, #26

  • 3 Национал

    61 1 Отговор
    Ще е проблем за бюджета - няма да има транзитни такси- нема пари, а Зрленски тр да копува още оръжие от САЩ
  • 4 Бойко шкафа

    41 0 Отговор
    Добре,че бях аз..Иначе нямаше да го има северен поток...
  • 5 Последния Софиянец

    81 3 Отговор

    До коментар #2 от "Атлантик":

    Значи милиарди загуби за американските окупатори в Украйна които заграбиха там тръбите и мислеха да шантажират с тях Европа и Русия.
  • 6 БПФ

    59 0 Отговор

    До коментар #2 от "Атлантик":

    Кoзяшко мекepенце - без руският газ европейската енергетика и икономика ще загинат !!! Лъжливите обещания на САЩ лъснаха - те продават своя газ в Азия, където са големите пари и изобщо не им дреме за Европа !!!

    Коментиран от #9

  • 7 Бен Гън

    62 0 Отговор
    Америка напразно си даде парите за тръбите в Украйна.По тях газ скоро няма да тече.А укрите ги чака съдбата на наша милост и тя се нарича глад и разруха.
  • 8 Кире

    2 51 Отговор
    Германия купува газ на добри цени. Ако спре да купува, колко дни ще съществува русланд?

    Коментиран от #18, #24, #31

  • 9 гост

    0 52 Отговор

    До коментар #6 от "БПФ":

    Полека с напъните , нито ще тръгне умрелия поток тая година , нито ще спре транзита през Украйна !! Първо има сертификация и изпитване , за което даже не са намерили и няма да намерят изпълнител , щото санкциите си важат !! Второ има решение на ЕК , което също е в пълна сила , че може да работи максимум на 50% , ако въобще тръгне !! И трето има избори тоя месец в Германия , след които ще гледате потоци през крив макарон !! А лизачите от Кремъл може да си плещят каквото щат , никой не му дреме за тях !

    Коментиран от #13, #15, #32

  • 10 Кире

    29 1 Отговор
    Иначе е далавера Русия да плаща за Американски оръжия доставяни на Украйна да се ежи и създава ядове на Руснаците. Сега може да намалеят доставките. Ще остане само перченето в медиите.
  • 11 Hoho Boho

    20 2 Отговор
    Тия са аутсайдери...
    Тръбата на Путин, платена с нашите пари, отдавна си работи.
    Сега вече печелим от нея. Нали така каза Буци?
  • 12 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    29 0 Отговор
    Това не е хубаво за американската губерния.
  • 13 Твоето

    43 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    плещени на всички омръзна!От 2г. няма да има с.поток!Сега са на последната заварка!Голям си експерт!Надувко Поплювков!
  • 14 Лост

    41 0 Отговор
    Като имало газ Русия ги заплашвала, като нямало пак.
  • 15 Айде, бе

    39 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Никой си ти, през нашия поток вече и Унгария договори години напред, а германците са договорили още отдавна и де факто те завършиха проекта, с две думи кучетата си лаят, керванът си върви :))

    Коментиран от #17

  • 16 не може да бъде

    32 0 Отговор
    Последните довършителни работи по СП-2 се извършват на фона на много интересни околопоточни събития.На газовия пазар в Европа цената на газа вече е 650USD за 1000 куб.м и фючърсните сделки за ноември са на същата цена,а на азиатския пазар цената е още по -висока.В Русия пускат на вода нов контенеровоз за втечнен газ -за азиатския пазар предимно,с което техният флот вече наброява 15 бр.такива съда.Също така се очертава недостиг и висока цена и на ел-ток -2-3 пъти по-висока- въпреки гръмките изявления за мощности от възобновяеми източници.В тази обстановка в английските медии журналисти пишат,че англиччаните трябва да се молят за мека зим!Аз мисля,че може би е по-правилно да помолят Путин за по-мека зима!?..Е,в краен случай-руските хакери или Петров и Боширов...!
  • 17 гост

    0 28 Отговор

    До коментар #15 от "Айде, бе":

    Верно ли , и какво договори видя ли ??? Или това са неудобни въпроси , хахах !!! 3,5 млд куб !!!!! За Унгария , дето щеше да купува по 10 , ахахахах !! И какво излезе , за нас , Сърбия и Гърция 1,5 млд , за Македония 0,5 и за Унгария 3,5 , станаха "цели" 8,5 млд !!! И това в най-добрия случай , щото половината могат да ги отказват , ако не им трябват !!! И това е , ами до 15,5 млд къде ???? На Луната или на Марс ?? Същата работа ще е и със северните , те и без това си признаха руснаците , че и при 100% натовареност дето никога няма да я стигнат , потоците няма да се изплатят даже в следващите 100 години , а Европа след 10 години забранява използване на газ за отопление и производство на ток , демек за 90% от употребата му в момента !! А честито , хахахах !!

    Коментиран от #19, #20, #23, #30

  • 18 ангела

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кире":

    от 180 дол.за 1000 м3 сега стана 650 за 1000.тъпак!
  • 19 Рен Вяхирев

    9 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    И това сме го чували!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Джорч Сорос

    16 0 Отговор
    Газа потече сороснята плаче
  • 22 Зеленски съм

    9 0 Отговор
    не ми пука, аз съм се запасил със смазочни материали за идващия отоплителен сезон.
  • 23 Лелееее

    17 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    така да се прецакат руснаците?
    Ама сигурно четат форума, че и твоето експертно мнение в него.
  • 24 Ми колкото

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Кире":

    и сега.
    Ще погладуват, ще погладуват и ще вземат да си изкарват хляба с нещо друго.
    Като след санкциите.
  • 25 ДаЗдраПерМа

    2 1 Отговор
    след 26 септ може но сега е рано, който избърза да резне лентата ще бъде отрицателен герой и едва ли ще спечели изборите.
  • 26 Ти си т@п@н@р

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "Атлантик":

    Атлантически т@п@н@р......оди си у краварника барем някой те утепе та да мирясаш.
  • 27 ЖОРО

    16 2 Отговор
    УКРАИНСКИТЕ ОЛИГАРСИ ША ДУХАТ ЧОРБАТА..СЕГА ША СА МОЛЯТ НА РУСИЯ ДА ГИ ВЗЕМЕ..РУСКАТА ПОЛИТИКА Е НАИ ПРАВОЛИНЕИНА..РУСИЯ И КИТАИ КОМАНДВАТ КРАВАРИТЕ..
  • 28 Хаха хаха ха

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Разбойко":

    Ами Борисов да се кандидатира за Президент!
    Ама не му стиска!
    Защото ще стане за резил, нали?

    Коментиран от #38

  • 29 az #Победа76

    16 0 Отговор
    Е, как така???? Е, нали беше невъзможно да го довършат???? Нали нямаха кораби руснаците???? Нали уж имаше санкции???? Нали руснаците нищо не можеха???? Пък то стана точно като с Кримския мост, а???? :)))))
  • 30 чакам

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    да видим след 10години колко пъти ще си сменят акълите европейските "умници". При тебе няма какво да се сменя.
  • 31 mi6osp

    9 0 Отговор

    До коментар #8 от "Кире":

    Ако Германия спре да купува газ от Русия, Германия ще просъществува две седмици ако е зима, или месец, ако е лято.
  • 32 Гошо

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Ама има и непреодолима сила и тя се нарича НУЖДА Е то тоя поток го направиха именно заради те тая сила Ти да не би да мислиш че са го почнали за да си чешеш езика
  • 33 Има надежда

    13 0 Отговор
    Газът бе използван за натиск в следните отношения.Рисия Украйна .последната години наред изнудваше първата отклоняваше количества за вътрешното си потребление и така на запад не стигаха договорените количества .Това наложи Германия като най голям потребител да участва в проекта за да си гарантира количества на изгодна цена..Оттук почва политическия натиск Украйна всъщност е най корумпираната държава.по корумпирана от Русия и затова САЩ успяха да я използват за натиск срещу основния си геополитически противник както и срещу Германия. Като цяло цената на газа ще се вдига и проекта ще се изплати.Никой не е по силен от законите на химията и физиката.Колите на ток няма как да станат масови .За съществуването им е необходимо преобразуване на един вид енергия в друг и това оскъпява и реално потрябва ловече енергия. Русия не са светци дори напротив но украинците в случая са рекетьори. Ако спрат изобщо да придават на Украйна тогава ще е интересно но няма да го направят.Просто да си плащат цената като другите
  • 34 Kcaniba

    8 0 Отговор
    Сороснята е в траур!!
  • 35 1944

    0 11 Отговор
    тръбата ще заработи до 2-3 000 дни. ако успее да мине през всички процедури. поважно е защо подарихме на русия чрез разбойко три милиарда за турския поток. от него само ще губим.

    Коментиран от #36

  • 36 Ха хо

    6 0 Отговор

    До коментар #35 от "1944":

    Абеее, то и тръба нямаше да има, ама е факт!
  • 37 сам

    1 0 Отговор
    си го пипат с цените!Санциитевлизат с плюс цената?! на клиента...
  • 38 може

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Хаха хаха ха":

    ,ама защо ни е тоя тъпак...?!