Last news in Fakti

9 Март, 2013 13:43 1 252 1

Атентат окървави визитата на военния министър на САЩ в Кабул

  • чък хейгъл-
  • кабул-
  • атентат
Атентат окървави визитата на военния министър на САЩ в Кабул - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Деветима цивилни загинаха, а 13 души бяха ранени при самоубийствен атентат в Кабул, съобщи АП, позовавайки се на говорителя на полицията в афганистанската столица Хашмат Станикзай. Отговорност за терористичния акт са поели структури на талибаните.

От снощи в Кабул е американският министър на отбраната Чък Хейгъл. Шефът на Пентагона е на първото си посещение в страната.

Взривът е избухнал в центъра на Кабул, в близост до сградата на Министерството на отбраната. Двама от пострадалите са негови служители. Американският военен министър не е бил застрашен от атаката. Според представител на Международните сили за безопасност в Афганистан (ISAF) по това време Хейгъл се е намирал на друго място.  

Първоначалната информация беше за терорист смъртник, който взривил миниран автомобил. По-късно от Министерството на отбраната уточниха, че нападателят се е приближил към входа на сградата на велосипед.
„Атаката не е пряко насочена към Хейгъл, но ние желаем да изпратим сигнал, че винаги можем да атакуваме Кабул, дори по време на визита на високопоставен представител на   САЩ“, заяви представителят на радикалното движение на талибаните Забиула Муджахид.

Чък Хейгъл пристигна в Кабул снощи за разговори с президента на Афганистан Хамид Карзай и с командването на Международните сили. Това е първото задгранично пътуване на Хейгъл в качеството му на глава на Пентагона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Цецо разполага с материали, че атентата е организиран от Хизбола, и Ники би ги занесъл в изсраел, но събитията в Бугария го възпрепятстват.
Новини по държави: