Last news in Fakti

9 Март, 2013 21:15 1 153 2

Пак хоспитализираха 94-годишния Нелсън Мандела

  • нелсън мандела-
  • болница-
  • юар

Бившият президент на ЮАР Нелсън Мандела днес отново беше хоспитализиран в болница в Претория, предаде „Франс прес“. В изявление, разпространено от президентската пресслужба, се подчертава, че става дума за „планирани медицински изследвания“, на каквито 94-годишният Мандела периодично се подлага.

Екс държавният глава лежа в болница и през декември 2012 г. Тогава също бе разпространена информация за рутинни изследвани, но по-късно се изясни, че той е бил хоспитализиран заради рецидив на прекарана белодробна инфекция, а освен това Мандела е бил и опрериран за отстраняване на камъни в жлъчката.

От няколко години африканският лидер не се появява на обществени места, което провокира слухове, че е тежко болен или дори починал. Властите в страната и семейството на Мандела категорично опровергават тези съобщения. 

Нелсън Мандела получи световна известност като борец срещу апартейда. За дейността си в защита на чернокожите той излежа 27 години в затвора, а през 1993 г. бе удостоен с Нобелова  награда за мир. От 1994 до 1999 г. Мандела беше президент на ЮАР, записвайки се в историята като първия чернокож, заемал този пост. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    0 0 Отговор
    Нелсон Мандела иска да дойде в България, за да й подобри генофонда. Изсраел ще му помогне. Ники Младенов, Станишефф и Дянков ще ходят да го докарат. Но Цецо предупреждава, че по утечка от африканските секретни служби, той предпочита с Цачева да общува. Особено се блазни че в България образованието е евтино. Би искал да запиши ислям в Шуменския университет. Разчита на студентска стипендия, и естествено да си оправи зъбите на безценица - тези на снимката са парадните, а кътниците! - не е за разправяне!
  • 2 Сульо

    0 0 Отговор
    Ето това е истински престъпник!