Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 12:42 3 563 37

Огромен успех за руска платформа

  • телеграм-
  • платформа-
  • фейсбук

Бързо популяризиране

Огромен успех за руска платформа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руската платформа Телеграм спечели огромен брой нови потребители, съобщи ТАСС.

Това стана през последните дни. Платформата е привлякла потребители след изключването на програмите от групата на Фейсбук.

Руският сайт се радва на огромен интерес. За последния ден там са се регистрирали около петдесет милиона нови потребители.

Платформата е била предпочитана след падането на основните такива. Руски представители обявиха, че са доволни от този факт.

Те отдавна се опитват да наложат руските програми. Те се радват на огромен местен интерес.

Прави се опит за международното им утвърждаване.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 31 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Влад

    15 34 Отговор
    Телеграм не е руска платформа.Направена е от руснак който изчезна от Русия.Путин иска да я забрани защото остана последното място без цензура.

    Коментиран от #13, #25, #35

  • 3 Сорос

    33 12 Отговор
    Сороснята е в траур!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ОТ УМРЕЛ

    3 17 Отговор
    И ТЕЛЕГРАМ😫
  • 6 Ленин

    7 22 Отговор
    Те тия рашки дето живеят в тайгата човек рядко виждат,така,че руската платформа Телеграм ще им дойде добре! Очен Харашо,ребята!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 реалност

    4 13 Отговор
    И всички си въобразяват, че е криптирано и никой няма достъп до информацията xaxaxa
  • 9 Калмук

    7 10 Отговор
    По полека с хвалбите, че е въпрос само на време и Телеграм да бъде срината ... Или е направена от свръхчовеци ???
  • 10 az #Контрапропаганда

    29 6 Отговор
    Телеграм отдавна стана най-популярната пладформа за комуникация сред сериозните потребители.

    Коментиран от #12

  • 11 Kcanba

    14 3 Отговор
    фейки.бг трие неудобните мнения, та пара се вдига!! Демократични медии са!!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Калмук

    5 13 Отговор

    До коментар #10 от "az #Контрапропаганда":

    Публикувано във факти.бг: Телеграм отдавна стана най-популярната пладформа за комуникация сред сериозните потребители.

    Добре е да уточниш, кои са "сериозните" потребители ?!?!?! Или пак си говорим за "фили" и "фоби" ?

    Коментиран от #14, #19

  • 13 гост

    11 20 Отговор

    До коментар #2 от "Влад":

    Абсолютно и ушанките пак се опитват на чужд гръб да си пишат активи !! Те успяха да накарат Павел Буров да продаде "в контакте" на прокремълските лизачи , но за телеграм той вече си знаеше урока !! И това че досега повечето потребители са рускоговорящи няма нищо общо със собствеността ! И най-важното доказателство е , че сървърите му са базирани ИЗВЪН Раша и никога няма да бъдат в нея !! Който има елементарна компютърна грамотност може да го провери веднага !
  • 14 az #Контрапропаганда

    10 1 Отговор

    До коментар #12 от "Калмук":

    Тия, които го използват за сериозни неща, а не да си пращат снимки как пият кафе в мола, например... Не става дума за фили или фоби.
  • 15 Мислещ

    22 2 Отговор

    До коментар #11 от "Kcanba":

    И вече сериозно се усеща даже по минусите и плюсовете. Все повече става сайт за ваксъри и фашисти, нормалните хора се оттегляме към Телеграм. Друго нормално място за комуникация и научаване на новините, не остана.
  • 16 гост

    11 6 Отговор
    Telegram е собственост на същите двама души, които основават компанията в Русия през 2013 г., Павел Дуров и брат му Николай. Павел е и главен изпълнителен директор на компанията.
    Павел Дуров е бил руският вариант на Марк Зукърбърг, тъй като първоначално беше основал най-големия сайт за социални мрежи в страната, известен като VK. Компанията го направи милиардер.
    Докато ВК все още съществува, Павел напълно прекъсна връзки със социалната платформа, която той основа през 2014 г. ВК беше известен с това, че се бори срещу цензурата в Кремъл. Тогава съюзници на руския президент Владимир Путин и Кремъл консолидираха дяловете си в компанията, за да вземат дял от собствеността. Павел беше изгонен от ролята си, продаде останалите си акции и замина от Русия за Германия. Според него той е бил изтласкан заради отказа да предостави данни за потребителите на ВК на руското правителство.
    Telegram е продължението на Павел на онлайн усилията за свободна реч, започнали с VK. Компанията е регистрирана в САЩ като LLC. Екипът се движи от самото си създаване и за последно се съобщава, че се намира в Дубай.
    Толкоз за "руското" приложение със сървъри в САЩ и собственици в Дубай !!

    Коментиран от #21

  • 17 Руска ама

    7 11 Отговор
    друг път. Единственото руско са братя Дурови и техните приятели. Платформата е създадена в противовес на ВКонтакте (също създадена от Павел, но превзета от кремъл) и сървърите ѝ този път не са в расия... Точно там ги стяга чепика, жужетата в кремль, че не могат да я сложат под техен контрол.

    Коментиран от #20, #23

  • 18 Потребител

    18 1 Отговор
    Телеграм е много по-добър и от Whatsapp. Да не говорим пък за Месинджър а още по-зле стана Скайп. Чува се идеално даже и при слаб интернет, няма досадни реклами и е напълно безплатно.

    Препоръчвам го на всеки (без соросоидите).

    Коментиран от #36

  • 19 Мислещ

    11 0 Отговор

    До коментар #12 от "Калмук":

    Сериозните потребители са критично мислещите, които не чакат да им спуснат с какви опорки да "мислят"; и които не търпят някой да им диша във врата и да се чудят как да си напишат мнението, че да не "обидят" някое либерастко соросоидно модераторче.
  • 20 Мислещ

    11 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руска ама":

    Точно затова са толкова добри и ценни. Не лижат задниците нито на русия, нито на соросоидите. Ако си враг едновременно на всички зли империи (И Китайците едва ли ги тачат), значи имаш качествен продукт.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 КГБ

    1 10 Отговор
    Телеграмата е на КГБ за наблюдение на наивниците.
  • 23 Антитрол

    11 5 Отговор

    До коментар #17 от "Руска ама":

    Хайде стига с опорките - като не разбирате не коментирайте. И как точно Кремъл е "превзел" ВК.
    Сървърите на всички социални мрежи са разпространени по целия свят за да работят добре а не са на едно място включително и на Фейсбук - има даже и в България.

    Хайде стига със соросоидните лъжи.
  • 24 Соросче

    11 5 Отговор
    "ВК беше известен с това, че се бори срещу цензурата в Кремъл."

    Това чичко Сорос ли ти го прошушна - и как точно ВК се е борело срещу "цензурата" на Кремъл и какво точно са "цензурирали".

    Аз не ВК да са трили акаунти на действащи президенти или да са обявили някой че разпространява "лъжи" против ваксините и да го изтрият - та къде е цензурата.

    До кога със соросоидната пропаганда която е 100% лъжи.
  • 25 Олга

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Влад":

    Telegram Messenger LLP на Дуров — компания зарегистрирована в Роскомнадзор (Русия). По едно време е била блокирана,тъй като имала конфликт по повод нарушение на правилата на Роскомнадзор, но после била разблокирана.

    Коментиран от #27

  • 26 гост

    5 6 Отговор

    До коментар #21 от "Соросоидче":

    И кой ти каза , че не са си сменили гражданството ?? Щото тъй ти се ще ?? Сори , ама не ти се урежда "щението" , хахахха !! Дуров отдавна НЕ Е руски гражданин , най-малкото за да няма гнома претенции над него където и да е по света !!

    Коментиран от #37

  • 27 гост

    6 9 Отговор

    До коментар #25 от "Олга":

    Публикувано във факти.бг: зарегистрирована в Роскомнадзор значи единствено , че може да работи на територията на Раша !!!! Такова регистрации има във всички държави в които работи ! Не пробутвай тъпи опорки за слепи русопитеци !!!! Това няма НИЩО ОБЩО с място на РЕГИСТРАЦИЯ на собствеността , която е САЩ , за огромно съжаление на русопитеците !!
  • 28 Нищо чудно, да е било руска хакерска ата

    6 3 Отговор
    Оня чукан зЗукър-Мукър, да не е луд да си признае, че е кихал на някакви ушанки, да му пуснат тока. Излагация. Басам го и него и ушанките. Цялата работа е кой да на шпионира. Хакамим го до макарите
  • 29 гост

    4 3 Отговор
    През 2006 г. основава ВКонтакте (VK) по подобие на Facebook.Заедно с брат си Николай, който е програмист, двамата създават уебсайта, а компанията нараства на стойност до 3 милиарда долара.
    През 2011 г. влиза в конфликт с полицията на Санкт Петербург, когато правителството настоява да се премахнат страниците на политическата опозиция след парламентарните избори в Русия същата година. През 2012 г. Дуров публикува своя снимка, на която показва среден пръст, определяйки я като официалния си отговор на усилията на Mail.ru да купят VK.През декември 2013 г. е притиснат да продаде 12% от акциите си във VK на Иван Таврин, собственика на Mail.ru, който впоследствие ги продава на Mail.ru, като по този начин Mail.ru получава мажоритарен дял от 52% от VK. През 2014 г. Mail.ru купува всичките останали акции, ставайки единствен собственик на VK.
    Отстраняване от ВКонтакте
    На 1 април 2014 г. Дуров подава оставката си пред борда на компанията. Първоначално ходът му е приет като свързан с политическата криза в Украйна, избухнала през февруари същата година .
    На 16 април 2014 г. Дуров публично отказва да предаде данните на украинските протестиращи на органите на реда на Русия и да блокира профила на Алексей Навални във ВКонтакте. Вместо това, той публикува въпросната заповед от собствения си профил, твърдейки че тя е против закона !!!!
    На 21 април 2014 г. Дуров е освободен от длъжността на главен изпълнителен директор на ВКонтакте. Компанията прави изявление, че просто

    Коментиран от #30

  • 30 гост

    5 3 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    На 21 април 2014 г. Дуров е освободен от длъжността на главен изпълнителен директор на ВКонтакте. Компанията прави изявление, че просто е удовлетворила оставката му от по-рано, която той така и не е изтеглил. В отговор, Дуров заявява, че компанията е била на практика завзета от съюзниците на Владимир Путин предполагайки, че изгонването му е вследствие както на отказа му да предаде личните данни на потребителите на Федералната служба за сигурност, така и на отказа му да предаде личните данни на хората, членували в групата, посветена на протестното движение Евромайдан в социалната мрежа. След това Дуров напуска Русия, обявявайки, че НЕ ПЛАНИРА ДА СЕ ВЪРНЕ ОТНОВО и че държавата към момента е несъвместима с правенето на интернет бизнес.
  • 31 Руснак

    6 4 Отговор
    Чудя се колко коментатори се опитват да докажат, че успешната руска платформа Телеграм няма нищо общо с Русия. Нима това е толкова важно за българите? Тогава българите са много подобни на украинците, които винаги са страдали много, ако съседът (Русия) е имал нещо добро.
    А може българските другари да се опитат сами да направят нещо, а не само русофобски коментари да пишат?

    Коментиран от #32

  • 32 гост

    7 5 Отговор

    До коментар #31 от "Руснак":

    Е да де , той и Гугъл е руска платформа , щото единия основател е роден в Раша , нищо че оттогава не е стъпвал и няма намерение да стъпва в Раша , нали ?? Хахахахах !! Лъжци сте се родили и лъжци ще си умрете и то от най-евтините !
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Кико

    0 2 Отговор
    ТААС - СЪОПЩАЕТ!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Питанко

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Потребител":

    А на ПУТИНОИДИТЕ препоръчваш ли го руский троле?
  • 37 жоро

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "гост":

    След освобождаването му от длъжността изпълнителен директор на ВКонтакте през 2014 г., той започва да пътува из света като своеволен изгнаник и като гражданин на Сейнт Китс и Невис
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания