Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 15:27 5 429 47

САЩ обмислят голямо решение за България

  • сащ-
  • визи-
  • българия

Разглежда се нова програма

САЩ обмислят голямо решение за България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

САЩ обмислят да добавят България, Израел, Кипър и Румъния към програмата за вдигане на визи. Това обяви представителят на Белия дом Алехандро Майоркас, цитиран от Вашингтон Пост.

Програмата позволява безвизово пътуване на граждани от други страни. Реално те могат да пътуват свободно до САЩ.

Позволено им е да прекарат в страната период от деветдесет дни. Майоркас обяви, че неговата страна отделя голямо внимание на програмата.

Добави, че тя осигурява значителни ползи за икономиката. Хърватия беше добавена в програмата.

Това доведе до разрешаване на безвизово пътуване за нейните граждани. Това се реализира след дълги преговори.

ЕС настоява всички представители на групата да бъдат част от програмата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    58 7 Отговор
    Да не си платят за ползваните бази!?

    Коментиран от #18, #20

  • 2 Чихуа

    68 4 Отговор
    Очаква се да скимтим доволно подмятайки опашчица

    Коментиран от #35

  • 3 Коко

    64 2 Отговор
    Само обмислят! Не се палете много!
  • 4 честен ционист

    24 25 Отговор
    Нали ви казах, Ганчовци няма да има визи, ама като нямате и ваксина, няма Дисниленд като за пръв и последен път.

    Коментиран от #37

  • 5 Пучо Капучо

    48 5 Отговор
    ФАЩ винаги много обещават на България по време на избори...
  • 6 Перо

    46 5 Отговор
    Това го слушаме от 30 г.,но условията са предмет на двустранен интерес!
  • 7 SH BG

    50 5 Отговор
    Що така бе миме?...

    Да не би камериерките, чистачките на домове, сервитьрите и шофьорите на тирове и таксита да свършиха в хамеричко?... :::)))

    Ха, ха, ха... :::)))

    Коментиран от #11, #19

  • 8 ПреходНищщо

    41 4 Отговор
    пак ли ще влизаме в нечия чакалния ... та ние 30 години висим вече в какви ли не чакални и никой не обяснява защо пътищата в тези чакални не водят до никъде .... колко много хора казваха, че 45 години нищо не било истинско (макар и да го имаше) ... сега нищо няма но пък 30 години правим преход към това нищо.
  • 9 Край

    34 1 Отговор
    Да бе и сега трябва да има всенародни тъържества и кукери и нестинари на площада хоро да играят.
    От как сме в ЕС бая трябва да си изтрещял за да хванеш за САЩ.
  • 10 тъпунгер

    24 1 Отговор
    Решението за отзад или отпред е?
  • 11 Бастунчик

    10 17 Отговор

    До коментар #7 от "SH BG":

    Тебя няма да те пуснат Оставаш да лъскаш шмайзерите на МОЧА
  • 12 Лъжлив Съби

    38 3 Отговор
    Не ви щем ни меда, ни жилото!
    Кравари.
  • 13 Последния Софиянец

    18 5 Отговор
    И да ми дадат виза за САЩ каква полза като не съм ваксиниран.

    Коментиран от #34

  • 14 Безсмислено дори и да стане

    24 2 Отговор
    Колко хора ще пръснат по $5000 за екскурзия до Америка.
    Да паднат работните визи,понеже повечето емигранти ходят за да работят.
    Изключвам неколцината възрастни хора отивайки да видят деца и внуци,те взимат туристически визи без проблеми и сега.
  • 15 Бриго Бичкията

    31 3 Отговор
    Добре ги вдигат, но ще има ли желаещи да ходят в тая посока.
  • 16 моше

    22 1 Отговор
    как така Израел,нали САЩ са еврейска колония?
  • 17 яко ни лъжат

    25 2 Отговор
    ха,ха ,ха обмисляли и ще останете излъгани от това обмисляне. ЗА КОИ ЛИ ШАРАНИ Е ТАЯ КУКИЧКА С БЕЗПЛАТНА ВИЗА????? ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ,ЧЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СТЕ ВАСКИНИРАНИ!!!!!!!
  • 18 Вонбон

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да точно така
  • 19 Един

    5 12 Отговор

    До коментар #7 от "SH BG":

    Ако трябва да сме реалисти, хората които работят това в "хубавата" България, там взимат 3+ пъти повече... тогава... с 4-ти завършен клас всеки може да си направи сметката...
  • 20 Абе кво става тук

    15 3 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Тия да си заври ът решението знаете каде нали !??? Ей АТЛАНТИЦИ ПАСИВНИТЕ БИИ СИ ЗЕЛЕНА КАРТА И МАРШ В ЗАТВОРА!@!! ХА ХА ХА НИКОЙ НЕ ВИ ЩЕ ЗЕЛЕВИТЕ КАРТИ!!
  • 21 шок и ужас

    16 2 Отговор
    щом са се заинтересували от нас, бягайте, стискайте си джобовете и се оглеждайте наоколо, че току виж сте останали без пари.
  • 22 Хаджи Генчо

    18 2 Отговор
    Награда за туземците да подишат въздух от метрополията! Направете нещо реално за благосъстоянието на държавата ни. Все ми е тази с кои да сме, но да сме с тези които правят живота ни по-добър! И демокрацията я чакаме да дойде както дойте комунизма, но живота мина в чакане. Държавата се срина, общото национално имущество придобито с труда на бащите ни е в разруха, само крадци и далавераджии с имоти за милиони. Дайте я накрая тази демокрация!
  • 23 Колев

    19 3 Отговор
    Нещо от френската независима преса :"La Russie prépare le lever de rideau" в превод:Русия постига големи крачки в прилагането на Женевските споразумения от миналия юни. Той връща Сирия в концерта на нациите, подготвяйки се да изгони Турция, да помири Израел и Иран, да се закрепи в Африка и да раздаде абсолютно оръжия в Азия. Съединените щати вече не са господари на света. Тези, които не следват настоящите сътресения, ще бъдат губещите от новата ера в подготовка. Е ТОВА РАЗБИРА СЕ СМЕ НИЕ, ДОБИТЪКА НА БОЙКО, НА РОДНИТЕ ОЛИГАРСИ И НА Т.Н. ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ.
  • 24 Вонбон

    18 1 Отговор
    А кои сте вие да решавате за чужди страни,с които нямате нищо общо или България ви е колония,я джа от тука
  • 25 Задължително

    11 1 Отговор
    като лоялна колония ще ни включат в програмата "Strapon".
  • 26 Мухаа,хаа!

    19 2 Отговор
    И като Хукне Ганьо с дисагите" Циливилизацион". Усетиха се,че им трябват балъци да снасят в техните хотели и заведения и магазини.И сега като започне едно възторжено цвилене.Все едно св.Петър им дава ключа от Райските порти.Ще ви пускат,но там ще има цедка.Покажете с каква валута разполагате,според дни на престоя.Къде ще отседнете,и с каква цел? Някой ако си мисли,че ще му пуснат фъндък да бачка нелегално,е пълен наивник.Посочено и фиксирано: до 90 дни максимум.Тамошната емиграционна полиция,не е като нашите-разграден двор.Ще те заковат,черен печат завинаги и шут в задни бузи.Иначе,рискуват да хукнат тълпи от наивници.Който като се сблъскат неизбежно с другата жестока действителност - на гетата и мизерията в ще изтрезнеят бързо.Не ги плаши бройка емигранти.Могат да поемат цяла България,без да се уригнат дори.Страхуват се ,от разочарованието.А то е най страшния им враг.Като почнат да пишат по фейса,че Рая не е баш Рай,и колко плащат на всяка крачка,че бачка на две места30/30 за да си плаща наема и да яде,рекламния им Рай отива на кино.Иначе,ще походи из лъскавите квартали,ще ахка и охка,докато изпразни картата.И обратно,за да говори каква неземна държава са.
  • 27 Пламен

    23 2 Отговор
    Все тая е ,дали ще отпаднат визите или не . Хората няма да хукнат към щатите . Но да престанат да се бъркат във вътрешните дела на България .
  • 28 Малък,

    11 2 Отговор
    но за сметка на това много прост народ!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 5555

    14 2 Отговор
    И ПАРИ ДА МИ ДАВАТЕ, ЗА ДА ДОЙДА, БАШКА ВИЗИТЕ, НЕ ВИ ЩА ГЛОБАЛИСТКО-ХАЗАРСКАТА КОЧИНА! ДА ДОЙДА ДА ВИ ГЛЕДАМ ИЗПЕРКАЛАТА ПАРТОКРАЦИЯ ЛИ?! НЯКОГА, КОГАТО ВИ ИЗМЕТЕМ ОТВСЯКЪДЕ И НАСТАНЕ СПОКОЙСТВИЕ, ЩЕ ПОСЕТИМ И ТОЗИ ВИЛАЕТ!
  • 31 Винету

    10 1 Отговор
    Явно имат нужда,от евтина работна ръка, което за евреите, не важи, защото, целия свят ги знае,какви работници са!!!😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆😆.
  • 32 2121

    15 1 Отговор
    Няма кой да работи на евреите на негрите и белите мързеливци.Някой да е видял евреин да копае, да оре, да кара тирове, да чисти тоалетни-НЕ!Затова са им българите.Циганите,няма да отидат,защото метат у нас, а и са неграмотни.Тъпите сащ ,мислят ,че с напечатаните ,хартийки ,без покритие долари ще привлекат слуги от България.България,поради 30 години управление от мошеника Иван Костов, псих Филип Димитров, джендър-евреин Станишев,до ибрикчията Б. Борисов,все пак е малко поумняла и няма да работи като прислуга на сащ.Да накарат мързеливите негри и бели негодници да работят,а не да рушат паметници и да отричат Историята си .Освен това сащ са бивши колонии на Холандия, Испания, Франция, Англия.България има около 2000-дна История,никога не е била колония.Има 500 години турско робство,а не съседско писъствие.За разлика от сащ ,които нямат вяра ,а 25 престъпни секти, България запазва Провославната си вяра, и запазва Българският си език и Българската Азбука.Дава Вяра и Азбука на Русия.Знаем какво още е сащ-робовладелска държава.С колониалният си и робовладелски манталитет ,не може да научи България на нищо.Всички личности в сащ са от Европа, Балканите ,от Скандинавския полуостров.За пример:Известните мостове в Чикаго, Сан Франциско, в Ню Йорк се поддържат от българин.Преди 2-3 години имаше интервю с този изключителен българин.Така, че нищо от тази изкуствена страна ,управлявана от евреите не може да бъде за пример.Няма да коментирам разрушените светски държави от
  • 33 2121продължение

    15 3 Отговор
    Така, че нищо от тази изкуствена страна ,управлявана от евреите не може да бъде за пример.Няма да коментирам разрушените светски държави от сащ Либия, Сирия, Ирак ,Ливан;войните в Корея и Виетнам;21години насилия в Афганисан и какво ли още не.Сега Русия/Империя/ и Китай се опитват да възстановят тези държави,което е трудно.У нас има американски бази-плащат ли наем -НЕ!Българите не трябва да бъдат лъгани ,с визи за сащ.Там ще ги използват като слуги.Мисля,че българите ,няма да станат подлоги на тази престъпна страна.А, защо ,пиша сащ с малки букви-защото страна създадена от престъпници изхвърлени на брега на Сев.Америка не може да се пише с главни букви.
  • 34 Наркос

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Като за турист и с тестче можеш да минеш ... ти да не помисли, че ресторант ще отваряш...
  • 35 Киро Питоня

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Чихуа":

    Да скимтим...едва ли. Но че ще си отидат още 1-1,5млн...това е сигурно.
  • 36 кажи чесно

    4 0 Отговор
    саш имат визи за израйл😂😂😂😂😂
  • 37 ARGON

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Марш за израел. Няма честни евреи.
  • 38 Нищо не разбиращ

    10 0 Отговор
    Само не разбирам защо американците посещават България без виза?Това само по себе си е дискриминация,а ми приказват за демокрация и равенство
  • 39 Епидем

    7 0 Отговор
    Това дето го обмислят- голямото решение - да го снесат и да си го ядат без хляб. Бати дебилите и техните почитатели
  • 40 Е значи

    5 0 Отговор
    Са яко закъали за Драйвъри 😉
  • 41 Нане

    8 0 Отговор
    Всичко е с умисъл. Честита колония. Нека простия народ да го мачкат,за това заслужава.

    Коментиран от #42

  • 42 Даа!

    6 0 Отговор

    До коментар #41 от "Нане":

    Хърватия ги пуснаха.На същите условия- максимум 90 дни.И там нали са същите въртоглави- невидели,за един месец са им наляли в тяхната търговия сто милиона.Това са данни на техния търговски департамент.Хърватия,който са шепа народ.И тук има достатъчно примати.Ще отиват на тълпи.Да се селфят денонощно,на пук на другите.Който ще цъкат завистливо,и ще събират левчета.За да отидат и те.Да ги изхарчат максимум за седмица.Важното е,поредната селска пръчка гордо да каже: А пък ние като бяхме в щатите!Ако сме истинска държава- реципрочно виза за всеки кравар.Няма значение какъв е статута му.Изключение за дипломатическите паспорти.Какво като са задокеански Обор? Те не дават свободно- и ние не даваме.Тогава те уважава всеки.
  • 43 Nnnnn

    2 0 Отговор
    Какво да правим в САЩ?
  • 44 Асен

    3 1 Отговор
    САЩ е със затихващи функции но това част от света още не го знае. САЩ загива. Тази корпорация с размери на държава кара последното си десетилетие.
  • 45 Асен

    3 1 Отговор
    Силно се надявам да няма сънародници които да се излъжат да хукнат за там в случай че това с визите стане реалност. Преди 30 г. имаше килепир да се живее там, но това вече не е така. Там се наблюдава един жесток упадък. Пишете в Ю-туб ,"западащо градове в САЩ" и вижте за каква мизерия. става дума. Кадрите са покъртителни. Хора живеят в палатки пред жилищните сгради. Смет и отпадъци навсякъде по улиците. Пияни,наркоманясали и мозъчно увредени на всеки ъгъл. Просто КИШМАР!! Нека си затворим Българийката,мила да си ни е китна! Още малко остана цион да падне и да дойдат по-добри и светли времена за човечеството и за милата ни родина. Може да е бедна,но при нас има много светлина. В мн. д-р. страни не е така и има много зло. А в САЩ има най-много. Стойте и кротувайте. Идва му края. Но през това време бдете над България. Пазете близките си и бдете над скъпата ни родина; хора изчезват -отвличат ги. Пазете близките си,пазете децата, пазете се едни други,че работа ни чака да опазим родината си от нечистотите лапи на врага.
  • 46 Не съм се засилил за на там,

    1 0 Отговор
    но ми се иска час по-скоро да ги изритаме от нашите земи. Бази, електроцентрали... от всякъде! Марш!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.