Last news in Fakti

2 Септември, 2011 13:45 1 020 0

В нов секс скандал се забърка Силвио Берлускони

В нов секс скандал се забърка Силвио Берлускони - 1
БГНЕС

Италианският премиер Силвио Берлускони се забърка в пореден скандал, този път заради предполагаемо негово изказване, записано от полицията в хода на разследване срещу трима души, заподозрени, че са го изнудвали, за да не разкрият, че е плащал за секс с проститутки, пишат агенция "Ройтерс" и в. "Гардиън".

Разследването е свързано със скандала от 2009 г., когато елитната проститутка Патриция Д'Адарио, свързана с Тарантини, обяви, че е получавала пари, за да присъства на партита в частното жилище на Берлускони в Рим.

Премиерът, който този месец ще навърши 75 години, заяви вчера, че случаят е "чиста измислица" и повтори предишните си твърдения, че не е бил изнудван от Тарантини, а просто му е помогнал доброволно да се справи с финансовите си затруднения.

Прокуратурата в Неапол твърди, че разполага със сериозни и последователни улики за многократни плащания на Берлускони към двойката Тарантини в брой и с други финансови средства, като при транзакциите са използвани "скрити или поне непрозрачни методи", които включвали участието на Лавитола.

"Могат да кажат, че правя секс (автентичният израз е цензуриран. Бел.прев.). Това е единственото, което могат да кажат за мен. Ясно ли е?", казва в записа мъжки глас, за който се твърди, че е на Берлускони. "Могат да слагат подслушвателни устройства където си искат. Могат да ми подслушват телефонните разговори. Въобще не ми пука. (...) След няколко месеца се махам, за да си гледам своята скапана работа от другаде. Така че ще напусна тази скапана страна, от която ми се повръща", гласи записът, направен тайно от полицията.

Пред италиански медии вчера премиерът отхвърли информацията за аудиозаписа и заяви, че ще остане в Италия, за да донесе промяна.

Във връзка с разследването за изнудване бяха арестувани предприемачът от Бари Джампаоло Тарантини и съпругата му Анджела Девенуто, които са заподозрени, че са изнудвали премиера за поне половин милион евро. Издадена е заповед за арест за трети човек, Валтер Лавитола, за който "Гардиън" пише, че е редактор на малък вестник, а "Ройтерс" посочва, че е консултант, свързан с компанията за отбранителна и авиационна техника Finmeccanica.

Преди две години Тарантини заяви, че е завел 30 жени на партита в дома на Берлускони и каза пред полицията, че поне шест от тях са прекарали нощта там. Според заповедта за арест на Лавитола той е доставял парите от премиера до Тарантини.

Премиерът твърди, че никога не е плащал за секс и е заявявал, че при платената любов се губи тръпката от завоеванието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА