Last news in Fakti

13 Ноември, 2021 11:20 4 362 56

Путин: Изкуственият интелект е заплаха за света!

  • русия-
  • владимир путин-
  • изкуствен интелект

Стопанинът на Кремъл заяви още, че най-важният въпрос в момента е съхранението на данните, особено биометричните

Путин: Изкуственият интелект е заплаха за света! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Моля ви да вземете законодателни решения възможно най-скоро, които ще осигурят на руските учени, работещи по изкуствения интелект, на научните организации и бизнеса да имат достъп до масивите от безлични данни на държавата.

Това заяви руският президент Владимир Путин на международна конференция за изкуствен интелект и анализ на данни AI Journey 2021, пише Комерсант. Според стопанина на Кремъл е необходимо възможно най-скоро да започне обучение на специалисти в областта на изкуствения интелект.

Той каза, че най-важният въпрос е съхранението на данни, особено биометричните.

„Трябва да се вземат специални решения по отношение на информация, която е от решаващо значение за безопасността на гражданите. На първо място, говорим за биометрични данни, които все повече се използват за извършване на финансови и други транзакции.

Вярвам, че такава изключително лична информация трябва да се съхранява в единна държавна система за биометрична идентификация, тоест държавата трябва да поеме отговорност за нейното съхранение“, каза Путин.

В края на октомври премиерът Михаил Мишустин одобри мерки за дигитална трансформация в публичната администрация за следващите десет години.

Сред основните технологии, които трябва да бъдат внедрени, е и изкуствения интелект. Тези технологии трябва да работят за създаване на единна система за събиране и анализиране на социално-икономически показатели, бюджетни данни и прехвърляне на надзора в дистанционен формат.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Раданч Татлъту

    18 9 Отговор
    Бойко Борисов е ИИ!🐵🤡🥳👍

    Коментиран от #5

  • 2 мужик

    32 73 Отговор
    Не виждам причина Вова да се притеснява - в Русия няма (и никога не е имало) нито естествен , нито изкуствен интелект .

    Коментиран от #3, #14, #30, #31

  • 3 Раданч Татлъту

    49 9 Отговор

    До коментар #2 от "мужик":

    Тека е,защото всичкият интелект се е събрал в България!
    Гарантирано от ГЕРБЪ!🐵🤡🥳👍
  • 4 Страпон

    13 20 Отговор
    Той беше единствената ми надежда в борбата срещу Ковид и задължителните ваксини, но след изказването ми което прочетох сутринта не вярвам някой да му вярва. И по тази тема не може да му се има вяра

    Коментиран от #24

  • 5 шкафче

    16 1 Отговор

    До коментар #1 от "Раданч Татлъту":

    оранжевия толкос интелект има че сега се чуди какво даправи с откраднатото 🦧
  • 6 другарят

    18 12 Отговор
    Изкуственият "интелект", никога няма да замени човешкият! Може да имате най-мощният компютър и той да ви прави най-сложните изчисления и да дава всякаква информация по предварително заложени алгоритми, но не може да напише нова музика или стих които никой не е чувал преди това!

    Коментиран от #53

  • 7 От страни

    18 1 Отговор
    Названието противоречи на съдържпнието. Щом като ИИ е заплаха къв достъп до даните трябва да му дават? Та да истрепе хората по бързо. Всеки един искуствен интелект койти ще се създаде рано или късно ще признае че хората са за отстраняване от живота. Па като прочете нашите подлоги тука ще го приеме моментално.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    11 1 Отговор
    Прав е човека мисля, че
    роботите от които трябва да се страхуваме които са разработени за
    армиите на великите сили.съкращават нискоквалифицирани работни места. Той също така ще се справи с бизнеса с маркетинг, комуникация, продажби, комуникация, следпродажбено обслужване.Квантовата физика •••••

    Коментиран от #12

  • 10 Behemoth

    4 3 Отговор
    Значи руснаците ще събират безлични данни викаш

    Коментиран от #44

  • 11 КонТрол

    22 3 Отговор
    По-опасно от изкуственият интелект е само естествената тъпота.
  • 12 Коко

    16 2 Отговор

    До коментар #9 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Тогава ще дойде времето на безусловния базов доход. Натам отиват нещата. Но първо трябва да ни поизтребят.

    Коментиран от #15, #33

  • 13 Woldemars

    5 2 Отговор
    Защо изопачавате думите на "стопанинът" на Кремъл?
  • 14 Не виждам

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "мужик":

    къде в статията Путин е казал нещо подобно на заглавието?!

    Коментиран от #50

  • 15 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    15 3 Отговор

    До коментар #12 от "Коко":

    За пореден път свалям шапка на Путин ,голям първи намери смелост да го каже за президент имам в предвид .
  • 16 Хаах

    6 16 Отговор
    Бензиностанцията на путин, която изгради собствен интернет с прекъсвач за откачане от света, за да държи в неведение и подчинение руснаците, има за какво да се притеснява.Щатите не само спират строителство на нови нефтопроводи, но започват да спират и стари...тракинги.А в областта на Искуствения Интелект до година две ще въведат Метаселената.Което на практика ще обезмисли RT, че и българските три национални корумпирани теревизии.Ще им обесмисли и ГРУ-то и КГБ-то.Не става така, да изнудваме за евро и долари и да строим танкове и ракети, вместо да се инвестира във технологии и стандарт на живот.То за да инвестираш в технологии са необходими и хора-свободно родени, за да ги развиват, а не подчинени и насилвани граждани.
  • 17 От страни

    13 2 Отговор
    Който е програмирал на поне един от езиците знае че няма искустве интелект, че всяка една даже най умна програма е човека койтог е измислил, верифицирал и компилирал тоя ЕХЕ файл. Така и ИИ. Между програмистите има шега: За да повярваш в Бога е достатъчно шест месеци да поработиш над създаването на искуствен интелект.
    Аз програмирам на няколко езика най простите, на нивото на университета и знам че една скапана точка сложена не на място и никви ши.бани интелекти не могат да си поправят грешката в кода та камо ли да се реализира испълнението на алгоритъма.
    Тук ли беше на друго ли место четох за рисунки рисувани от нейрони мрежи - казваш с думи описанието на предмета а ИИ ти го рисува - това дето го нарисува и в кошмарния сън не може да ти се яви. Каквато да е била програмата на ИИ тя е написана от човек и ще ползва нови метадани за обучения такива каквито ще и даде човек, ма ще и дава само едни данни - ще стане такава, ще дава други - ще стане друга.
    Човек е интелект отаналото са патерици.

    Коментиран от #21

  • 18 mi6osp

    10 3 Отговор
    Русия има голям брой оръжия, командвани от ИИ- наземни и морски бойни роботи, различни ракети и безпилотници, които атакуват в ята, Посейдоните и Авангардите, безпилотни Су57 и самолети шесто поколение, спътници-инспектори и пр.

    Коментиран от #29

  • 19 Кпсс

    1 4 Отговор
    Точно така,много си прав,но да не забравяме,че всички "лидери"имате един и същи Господар-Пиндар......
  • 20 Феодал

    3 8 Отговор
    Всъщност Факти не ни казва какви и от какво са притесненията на Путин.Става въпрос за Метавселената, която е готова за въвеждане и ще замени ИНТЕРНЕТА.Не само той е притеснен.Притеснени са всички диктатори и бабаити, престъпници и крадци.Защото ако някой се срещне със Путин във метавленатата, там е възможно на едно балонче над главата му да пише що за човек е, какво Q има и т.н.

    Коментиран от #32, #36

  • 21 Gucci x Balenciaga : Une collaboration

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "От страни":

    Изкуственият интелект е инструмент, той не е нито добър, нито лош, всичко ще зависи от това как се използва. "Уважавайте човека и природата".За Хокинг изкуственият интелект може да застраши съществуването на човечеството. Не харесвам тези времена... но трябва да призная, че живеем в исторически период.Това ще бъде исторически катаклизъм на човечеството. Може би хората вече няма да са от полза.

    Коментиран от #23

  • 22 Ботоксовото джудже с платформите

    7 10 Отговор
    се обявява против изкуствения интелект, защото в снежна Нигерия, незнайно защо наречена русия, не вирее никакъв интелект. Преди години обявиха, че са създали безаналогов робот (в снежна Нигерия всичко е безаналогово!), за който потрошиха милиони и някой се облажи много добре с тях, а после се оказа, че тоя робот е построен с плочки от LEGO и струва няколко стотин долара.
  • 23 От страни

    4 0 Отговор

    До коментар #21 от "Gucci x Balenciaga : Une collaboration":

    Именно - патерицата може да се подпреш а можеш да оънеш някоя подлога през гърба. И ножа меже да намежеш масло и да зак.ляш комшията. Но това не е човек и не е нещо по високо от човека как се занасят с него из света. И да не го наричат интелект, щото програма даже най съвършената си остава програма. Тя не твори а повтара след човека - има ли смисъл да очакваш от нея нещо повече отколкото от човека който я написал или който е управлявал обучението на ИИ?

    Коментиран от #28

  • 24 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Страпон":

    Не вярвай на никой. Тук работи закона на кокошарника: бутни тоя дето е до теб, наакай на тоя дето е отдолу и гледай в дупето на тоя дето е отгоре.
  • 25 Поназнайващ

    8 0 Отговор
    Добро изказване. Идеята е не точно ограничение, а достъп до определена база. Равен старт за всички
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Интелекта

    5 11 Отговор
    Аз пък мисля че Путин е по-голяма заплаха за света.

    Коментиран от #38

  • 28 vinety$

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "От страни":

    просто ги е страх да срещнат Христа накрая и всячески се стремят да го избегнат, няма да им се получи

    Коментиран от #42

  • 29 От страни

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "mi6osp":

    Особено ми харесаха спътниците инспектори. Американците бяха шокирани когато един от руските спътниците взе да се мести и да преслушва техните.

    Коментиран от #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 От страни

    6 1 Отговор

    До коментар #20 от "Феодал":

    Тая метавселена за пет минути може да стане на скъп високоинтелектуален боклук - само малко да попречи на един спътник от метата и става мищ-маш от електроники на орбитата. На земята още по лесно - дръпва се шалтер и никъв UPS няма да помогне.
  • 33 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Коко":

    Как позна че са говорили само за това през времето дето трая сбирката?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Активист на БКП

    3 4 Отговор
    Това не е другаря Путин!Това е капиталистически двойник 🇱🇷🇱🇷
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 оценка

    9 0 Отговор
    Путин: Изкуственият интелект е заплаха за света! ПРАВ Е ЧОВЕКЪТ,ТАКА Е. ЩЕ СЕ ПОВТОРИ НАЯВЕ ФИЛМЪТ "ТЕРМИНАТОР".
  • 38 Че то освен него друга заплаха няма за с

    3 4 Отговор

    До коментар #27 от "Интелекта":

    Интригантства, насъсква ненормалниците деспоти, поддържани от него. Подклажда сепаратизъм, води хибридни и явни войни и т.н. Доктор злобюл 3
  • 39 ШиШиШиШи

    4 0 Отговор
    Същото казва и Илон Мъск
  • 40 хи хи

    1 0 Отговор
    Никъде не прочетох в статията и дори няма загатнато в нея от гръмкото заглавие на материала. Ама днес е ден за размисъл и батко ви Анатоли, писач тук може би "размисля" с чашка в ръка... ;)

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "vinety$":

    То все едно ще се наложи да пораснат един ден. Тия дето не искат ще са минало, както казваше моята даскалица по български на шега не минало свършено а минало бешело. В бъдещето ги няма. Само нормални, духовно чисти, творчески хора са в бъдещето.
    Това бих издигнал за новата "мечта" - пораснете хора.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 От страни

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    Даните се сбират от всички и то отдавна. Анализира се всичко, допитвания в Интернет, твоите поръчки в интернет-магазини, филмите които теглиш, образец на гласа ти когато казваш "о кей гугъл", отпечатъците на пръстите ти когато ти продават смартфон който се заключва с отпечатък, окото ти ако се исползва окото ти за разблокиране на смартфона. Всичко това се анализира, подрежда и се прави папка-файл за теб.
    Първо ще знаят ква реклама да ти пробутват, а после, най накрая пълен контрол.
  • 45 Вергина

    2 0 Отговор
    С две думи за ИИ: когото и да импърсонейт-нете, личи си, че става дума просто за биг дейта. Толкова.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    3 0 Отговор
    Т.е., и Русия ще става като Китай - наблюдение и кредитна система. Това и в Европа ще дойде.

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 От страни

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ":

    Такова ще е навсякъде.
  • 50 Aйша

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не виждам":

    Претоплена манджа(новина).Беше казал да
    използват ии за сваляне на Барякар-2(след кото
    Украина ги използва ).
  • 51 Aйша

    2 1 Отговор
    Овчарски скок или процесор не могат да
    произведат ,Итилект изкуствен да са създали
    или кола без колела !
  • 52 Хахаха

    3 2 Отговор
    Изкуственият интелект е заплаха за онези, които имат дефицит на естествен такъв. Товарищ, то само с кирадене не става... Все пак живеем в ерата на Знанието.

    Коментиран от #55

  • 53 инж Химик

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "другарят":

    Ако на един човек, живял през 1820 година , можеше да му опишеш , сегашния телефон и какво може да се прави с него, тоя човек щеше да ти каже , че си луд и това никога няма да стане. Явно си много ограничен , за да мислиш по този примитивен начин.
  • 54 Някой

    4 0 Отговор
    Всички, които казвате, че не трябва да се притесняваме от ИИ. Не мисля. Защото, когато военните започнат да използват ИИ. Който при определени обстоятелства изпълнява даден протокол. И може да изстреля атомна бомба. И да управлява безпилотен изтребител. Преди време в симулация. Компютър безапелационно победи опитен пилот във симулация на тренажор на въздушна схватка. Предвижда и изчислява възможните ходове на пилота. И е готов с противодействие. Което човек не може да направи. Човек пилот търпи до определено натоварване G. И припада в кабината. Софтуерът и хардуерът нямат такива проблеми.Така че ако машина. Вземе в ръце оръжие. Може да стане много опасно за човечеството.
  • 55 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #52 от "Хахаха":

    Ще ти видя знанието когато някой турски байрактар с искуствен интелект те класира като българин и си изрови от памета границите на Отоманската империя. Как ще ти помогне твоя естествен интелект не знам, по скоро естствените крака да бягаш.
  • 56 изпратения

    1 1 Отговор
    ми да, требва да се ускори, деня в който ше резнат ваксинираните наближава. Не разбрах само и Русия ли трябва 70 процента да закопае по международни спогодби от времето на Обама сбирките на президенти или според колко души на квадратен метър площ се падат?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания