Last news in Fakti

15 Ноември, 2021 11:03 1 746 9

Агресивни антиваксъри нападнаха посетители с маски на филмов фестивал

  • гърция-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • ваксина

Около 6,5 милиона души в Гърция са напълно ваксинирани и скорошният скок на случаите доведе до скок в резервациите за първа доза от ваксините

Агресивни антиваксъри нападнаха посетители с маски на филмов фестивал - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полицията в Солун се намеси, за да удържи около 400 протестиращи антиваксъри във втория по големина град в Гърция, съобщава "Грийк сити таймс".

Филмов фестивал взе неочакван обрат в неделя вечерта, когато антиваксъри се появиха пред театър, където бе на път да започне церемония по награждаване и крещяха нецензурни думи към пристигащите киномани и персонала на фестивала.

Накрая си тръгнаха, след като хвърлиха листовки. Всички киномани и служители на фестивала носеха маски и трябваше да представят или сертификат за ваксинация, или доказателство за възстановяване от COVID-19 в рамките на шест месеца преди тяхното присъствие.

Гърция преживява нова коронавирус вълна с ежедневни инфекции на рекордни нива. Както смъртните случаи, така и броят на хората, поставени на респиратори , се увеличават, оказвайки натиск върху здравната система за втори път тази година.

От началото на пандемията има 831 874 потвърдени случая на коронавирус в страната с около 10,7 милиона души. Само през последната седмица имаше 44 970 случая на вирус и 471 смъртни случая, свързани с COVID-19.

Около 6,5 милиона души в Гърция са напълно ваксинирани и скорошният скок на случаите доведе до скок в резервациите за първа доза от ваксините.

Но остава твърдо ядро ​​от скептици и категорични отхвърлящи, като много от тях вярват конспиративни теории за ваксините. Протести срещу ваксинацията в Солун постоянно са по-големи от подобни в столицата Атина.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цедка

    2 45 Отговор
    То обикновенно агресията и простотията , вървят ръка за ръка!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЕВРО НЮЗ

    21 1 Отговор

    До коментар #3 от "Псевдоним":

    Може да се добави,, ОСВЕРЕПЯЛА, ГЛАДНА, КОВИДАРКА 😁😁😁
  • 5 Aaaa

    20 1 Отговор
    Нещо не се вързва:
    Всички са ваксани, или преболедували, или с птрицателен пцр - за какъв дявол са им тия намордници?????
  • 6 Ваксинирани с маски

    19 2 Отговор
    Само това като го видя и започвам сериозно да се питам, тези хора в киното при коя спринцовка си изгубиха акъла?
    Или и Преди това нямаха 😷
  • 7 Иван Добрия Дявол

    3 5 Отговор
    Аз съм Антиваксъра.Разчитам на Божия Имунитет.Който не е с мен е против мен.Айде Богоборци,пускайте слюнките и сополите! Обречени сте! Иийехууу..
  • 8 Аватар

    2 0 Отговор
    Няма причина протести,свързани с мерки,налагани от гръцкото правителство да се провеждат пред място,на което се провежда кинофестивал.Да не би протеста да има общо с тематиката на филм от този кинофестивал?
  • 9 ГОСТ

    11 1 Отговор
    ЗНАЧИ КОГАТО АГРЕСИВНИ КОВИДТЕРОРИСТИ ТЕ НАПАДАТ ДА ТЕ БОДАТ ПРОТИВ ВОЛЯТА ТИ, НЕ СА АГРЕСИВНИ! А КОГАТО ТИ СЕ ОТБРАНЯВАШ ОТ ТЯХ, СИ АГРЕСИВЕН! АЛОООО, НОВОНЕНОРМАЛНИЦИТЕ!