Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 14:59 1 982 6

Напрежение! Полша арестува още 100 мигранти на границата

  • полша-
  • мигранти-
  • беларус-
  • граница

ЕС обвини Беларус, че изкуствено създава кризата, като насърчава чужденците да идват в страната с обещанието за лесно преминаване в Европейския съюз

Напрежение! Полша арестува още 100 мигранти на границата - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полските сили са задържали група от около 100 мигранти, които са се опитвали да пресекат границата от Беларус през нощта. Това съобщи полското министерство на отбраната, цитирано от "Франс прес".

Ведомството уточни в "Туитър", че беларуски сили първо са извършили разузнаване и "най-вероятно" са повредили оградата от бодлива тел по границата.

"Тогава беларусите принудиха мигрантите да хвърлят камъни по полските войници, за да ги разсеят. Опитът за преминаване на границата се случи на няколкостотин метра", уточняват полските военни.

"Група от около 100 мигранти беше задържана", като се добавя, че инцидентът е станал близо до село Дубице Церкиевне.

Видеозаписи, публикувани от полското министерство на отбраната, показват как полски войници обграждат голяма група хора, приклекнали в гориста местност през нощта до бодлива тел.

Смята се, че хиляди мигранти са близо до границата на ЕС от страна на Беларус, надявайки се да преминат.

ЕС обвини Беларус, че изкуствено създава кризата, като насърчава мигрантите да идват в страната с обещанието за лесно преминаване в Европейския съюз.

Беларус отрича това и поиска от Полша да приеме мигрантите.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Kcaniba

    15 11 Отговор
    Ма тия паляшките клоуни голямо квичене, че баба меркелица ги е поканила тарамбуките!!! Какво Беларус ви е крива!?! С шефката се разберете!!!
  • 3 1520

    19 4 Отговор
    Полша да ги праща директно на Меркел понеже тя ги покани
  • 4 Хаджи Генчо

    11 2 Отговор
    Организирано мероприятие целящо проблеми и за Беларус и за Полша. Но който го организира стои отстрани и чака поляци и беларусци да се хванат за гушите. И най накрая да са виновни в Русия, че ще подкрепят Беларус.
  • 5 koko

    5 2 Отговор
    след като бяха зливани с вещество

    Дельтаметрин това жълтото което показваха по екраните,някои от нахлебниците или 400 решиха да се върнат вИрак Механизм действия дельтаметрина заключается в блокировании нервно-мышечной передачи на уровне ганглионов периферических нервов, которое ведёт к параличу и гибели насекомого
  • 6 Gen Gurko

    9 0 Отговор
    Поляците показаха как се охранява граница от прииждащи на талази мюсюлмански навлеци, опитващи се насила да се вмъкнат в държавата. Това се опитаха да направят италианците при Матео Салвини но ЕС ги атакува съдебно, свалиха Салвини и сега Лампедуза ще потъне под тежестта на орките. Поляците обявиха това за нападение и предупредиха че ще стрелят щом това се наложи и другите мерки и убеждавания че действията на пришълците са незаконни не дадат резултат. Украински доброволци се изнасят въоръжени към полската граница и заплашват че ще разстрелят всеки който нарушава държавната граница. НПО-та и ЛГБТ-та не могат да припарят защото ще ядат дебелата хурка. Поляците казват -ако тези минат , това значи че ще дойдат десетки хиляди още.Ще им дадем да разберат че на тази граница работа нямат, а южните гранични държави, които са заприличали на разградени дворове не отговаряме и не ни интересува. Това е.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания