18 Ноември, 2021 14:12 1 767 19

Какви мерки въвежда Чехия?

  • чехия-
  • веселин вачков-
  • коронавирус-
  • мерки-
  • пандемия-
  • ограничения

Броят на заразените в Чехия расте бързо

Какви мерки въвежда Чехия? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Чехия драстично затяга мерките. Ограничен е достъпът до обществени събития и услуги за неваксинираните в страната. Отрицателните тестове вече не се признават като пропуск.

„От понеделник би трябвало да встъпят в действие нови, по-сериозни мерки срещу разпространението на заразата. Основната от тях е, че отрицателният тест, бил той антигенен или PCR, няма да бъде признаван за зелен сертификат. Това на практика означава, че всички услуги, събития, хотели няма да може да се ползват от неваксинираните. В институциите ще има някакъв режим. Има изключения и за учениците, при тях тестовете ще се признават”, обясни изпълнителният директор на вестник „Лидове новини” Веселин Вачков, предаде NOVA.

Контролът, според него, е формален и това било една от слабите страни на Чехия. Причините за това били комплексни. „Когато човек сравнява Чехия с Австрия, например, една от най-съществените разлики е, че там глобите са високи и, най-вече, се прилагат. Основната причина за налагането на мерките е, че много бързо се увеличават случаите. Поне засега смъртността е много ниска. Броят на заразените расте скоково. Със завършена ваксинация са малко повече от 60% от чехите, с първа игла са почти 70%”, добави Вачков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    35 1 Отговор
    Фашистки, какви ! Ковидапартейд !
  • 2 Реалист

    30 0 Отговор
    Световното задкулисие мачка! Когато всички са с 90% ваксинация, останалите 10% ще бъдат затворени в концлагери

    Коментиран от #5, #16

  • 3 математик

    38 0 Отговор
    Каква е логиката отрицателния тест да не се признава ? Логиката е фашистка.
  • 4 Ами ...

    26 0 Отговор
    Жълти звезди ще има ли вече? 😀
  • 5 за сега

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Засега си конспиратор.

    Коментиран от #6

  • 6 Реалист

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "за сега":

    Кефи ме уточнението "За сега" :)
  • 7 За овце

    23 0 Отговор
    А бе застреляйте ни и да се свършва. Ще ви монтират по една "ваксинационна" помпа и ще ви подават дозата дистанционно. Естествено след заплащане. Ех, какъв "живот" ще настане!!!
  • 8 Гост

    26 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Това на практика означава, че всички услуги, събития, хотели няма да може да се ползват от неваксинираните."
    Излиза, че няма значение дали си заразоносител или не! Важното е да си ваксиниран, да си в матрицата!
  • 9 Сандо

    16 1 Отговор
    Какво става с Европа?Дадени милиарди евро за закупуване на милиарди ваксини,милиони ваксинирани,някои с по две,че и три ваксини,с изработени и отработени мерки за защита - и отново затворнически режим в една или друга страна,пример за победилата демокрация!Вече се съмнявам,че с толкова болни ще ни е трудно да възпрем нахалната Русия,или пък ги плашим,че ако ни завоюват ще се заразят от нашия евроатлантически и демократичен вирус?
  • 10 НАТО ВЕЦ

    11 0 Отговор
    Почвам да си стягам багажа за демократичек Афганистан.
  • 11 ХАХАХАХАХА

    15 0 Отговор
    Според проф. Харви Риш епидемиолог от университета Йеил, в интервю за "Пулсът на Израел", казва, че ваксинираните са много по-опасни от неваксинираните, защото именно те, ваксинираните, са средата в която се появяват и разнасят мутиралите щамове. Поради което всички неваксинирани трябва да се пазят от ваксинираните, .
  • 12 ОБИКНОВЕН

    8 0 Отговор
    ФАШИЗЪМ:
    НОВИТЕ НАЦИСТИ: Австрия нарежда блокиране на COVID за 2 милиона неваксинирани граждани

    Коментиран от #19

  • 13 Скоро

    5 2 Отговор
    ще ви забранят да влизате и в хранителните магазини.
  • 14 Бай Манчо

    10 0 Отговор
    Какво става по дяволите , всички пудели като по команда започват да не допускат никъде и ограничават правата на НЕ ваксинираните и да бодат с 3 и 4 дози хората повярвали в измамата - това показва , че правителствата или тези които им дърпат конците не знаят какво да направят и търсят на кого да "зашият" вината . Като си знаем продажните и страхливи политици като нищо и нас ще ни затворят .

    Коментиран от #15

  • 15 НАТО ВЕЦ

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Манчо":

    Не се съмнявай ни най-малко, че това ще е едно то първите действия на Дърдорко и Кокорко. Аз за това и писах, че се подготвям за емиграция в Афганистан. Само трябва малко да "поработя" върху брадата.
  • 16 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Прав си, има още време до истинският замисъл. При едва 70% ваксинирани останалите 30% все още имат шанс, но останат ли 10 и по-малко, за една нощ ще бъдат натоварени и извозени
  • 17 Последния Софиянец

    6 0 Отговор
    Киро да внимава да не клекне като чехите на американците и да не въведе същото и при нас, че няма да съм му повече приятел
  • 18 леле

    6 0 Отговор
    Там където управлява сороснята, ковид фашизма е гарантиран. Соросоид= зомбиран ковид ваксър.
  • 19 Аааа

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ОБИКНОВЕН":

    Ми нали това бе целта на последния компромат срещу Курц?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания