Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 15:08 3 156 31

Шефът на "Роберт Кох": Ще имаме много лоша Коледа, ако не вземем контрамерки!

  • лотар вилер-
  • германия-
  • коронавирус-
  • ваксина-
  • пандемия

Броят на новите инфекции от коронавирус в Германия нараства рязко и вероятно е далеч по-висок от известното до момента

Шефът на "Роберт Кох": Ще имаме много лоша Коледа, ако не вземем контрамерки! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"В момента сме в тежко положение. Наистина ще имаме много лоша Коледа, ако не вземем контрамерки сега", каза ръководителят на института "Робърт Кох" Лотар Вилер.

Броят на новите инфекции от коронавирус в Германия нараства рязко и вероятно е далеч по-висок от известното до момента: "Недостатъчното отчитане на истинските числа се увеличава". Зад над 50 000 инфекции, които в момента се регистрират всеки ден, "стоят поне два пъти или три пъти повече числа", обясни шефът на института.

Лотар Вилер е известен със своя обективизъм. Той говори трезво и облечен с костюм за ситуацията с COVID-19 в Германия. Според зрителите на онлайн дискусията му със саксонския премиер Михаел Кречмер (CDU) изявленията на 60-годишния Вилер са необикновено драстични.

"На прост език казвам, че след 21 месеца просто не мога да понесе повече, че не се обръща внимание на това, което казвам, а и много други колеги медици също го твърдят", каза на дискусията Лотар Вилер, цитиран от германския Bild.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гости

    51 1 Отговор
    Фашисти!
  • 2 ГОСТ

    60 3 Отговор
    ВИЕ ВЗЕМЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ ДА ИЗОЛИРАТЕ СТРАШНИЯ ВИРОС, ЧЕ ДА СЕ НАУЧИТЕ ДА ГО ЛЕКУВАТЕ, ИДИОТИ! КАК СЪЗДАВАТЕ ВАКСИНИ И ЛЕКАРСТВА ЗА НЕЩО, КОЕТО НЕ Е ИЗСЛЕДВАНО СЪГЛАСНО "ПОСТУЛАТИТЕ НА КОХ", НА КОЙТО СТЕ КРЪСТЕНИ?! ВИЕ СТЕ СРАМ ЗА НАУКАТА!!!
  • 3 Верно ли

    53 0 Отговор
    И какви ще са контрамерките? 10-15та доза???
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ХАХАХАХА

    53 0 Отговор
    Поредните простотии! Нали бяхте ваксинирани? Какъв специалист си ти бе, абсолютен продажен нещастник си !!!! Сложи 6 ваксина на децата и внуците си първо!
  • 6 бай онзи

    35 0 Отговор
    А ТАКА КАЖИ ИМ АБОКАТИ И ДА ЧАКАТ НОВИЯ КОМПОТ ЧЕ ТОЯ НЕ ДЕЙСТВА
  • 7 Хайде

    31 0 Отговор
    Да ударат БУСТЕРНАТА !!!
  • 8 Hoho Boho

    42 0 Отговор
    От написаното разбрах, че нещата в супрваксинирана Германия са извън контрол.
    И е вярно.
    Нямат полезен ход - всички са ваксинирани, всички са ограничени по един или друг начин. Какво им остава като решение?
    Бог да им е на помощ!

    Коментиран от #23

  • 9 Hoho Boho

    43 0 Отговор
    Годината е 2024.
    На последния жив ваксиниран бе поставена 36-та доза...
  • 10 Бяс

    36 1 Отговор
    Няма да е лошо г-н Лотар Вилер да вземе едно сметало и ако може да сметне колко % от световната население се е заразило с този толкова страшен вирус и каква е смъртността спрямо заразените и спряма световното население, да даде информация също за броя починали от вируса в % спряма възрастовите групи. Сметките по официални данни показват, че за 2 г. ковид истерия цели 3% от световното население се е заразило с него, а 2% от заразените или 0,06% от световното население са починали - мир на душите им. И така, нека сега г-н Вилер да обясни какво и защо се прави? Заради 1,5% заразено население на годишна база в световен мащаб от които 80% го прекарват безсимптомно или леко и само 20% от заразените го изкарват по-тежко, каква е скапаната странно необяснима причина да се налагат ограничителни мерки и насилствено инжектиране на експериментални продукти върху 98,5% от здравото население? Също така, ако се приеме, че реално заразените са поне 4 пъти повече, но не са установени, тъй като са безсимптомни, то това означава, че смъртността е 4 пъти по-ниска като % спрямо броя на заразените. И така г-н Вилер или Лотар, както там му казват знае ли, че при други обстоятелства тези резултати се отчитат като пренебрежимо ниски загуби, които не изискват предприемането на никакви мерки, тъй като вредите от предприетите мерки са несравномо по-големи от ползите от тях. Поради какви и кои причини в Европейски и световен мащаб здравните власти преекспонират една не особено опасна
  • 11 Нов световен ред

    33 1 Отговор
    Затова всички здрави или неваксинирани да бъдат разстреляни, както санитарно правим с прасетата при чума, за да не се заразяват

    Коментиран от #17

  • 12 Wsd

    21 0 Отговор
    Някои казват, че ген Муфтаджийски също се гътнал, боц бооооц

    Коментиран от #14, #27

  • 13 От Германия с любов

    25 0 Отговор
    Тоз вирус какъв е? Нямаме тука в квартала ни един циганин болен от Ковид, а половината българи вече го изкарахме! Само по хората ли ходи пустия му вирус?

    Коментиран от #15

  • 14 Пенчо

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "Wsd":

    Да питам, а главния санитар Кунчев, някой знае ли къде е?

    Коментиран от #16, #31

  • 15 Не е шега

    29 0 Отговор

    До коментар #13 от "От Германия с любов":

    Неее, вируса не ходи само по хората, ходи и по кръчмите след 22 часа вечерта, че преди това ходи по МОЛовете и по магазините с повече от 300 кв м площ. Не обича теснотията и в квартални бакалии не влиза, мрази и лидъл, кауфланд, билла и метро.
  • 16 Кацаров

    18 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пенчо":

    Спокойно, кара леко Ковид на командно дишане интубиран
  • 17 ХЪМ

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "Нов световен ред":

    Лошото при теб е, че наистина го мислиш. Не се шегуваш. Тия дето ти слагат плюсове мислят че е сарказъм.

    Коментиран от #18

  • 18 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "ХЪМ":

    Притеснявам се че даващите плюсове наистина го мислят. За съжаление европейските политици с малоумните си действия са виновни за това
  • 19 ФАКТ

    13 1 Отговор
    Германските прасета мрат,защото са застаряваща нация.За това оная малоумната покани милиони примати,да ги ашладисват под път и над път.
  • 20 Рошко

    14 0 Отговор
    Облечен в защитен костюм, а зад него в кадър катафалки изнасящи в чували трупове, и там психологията работи здраво
  • 21 незнайко

    9 0 Отговор
    Нали са ваксинирани ? Какво е това изявление ? Изтече времето за подлия замисъл и сега идва времето на редовия гражданин да НАСМЕТЕ ТАЗИ ПАСМИНА която създаде болеста !!! ПЪЛЕН БОЙКОТ НА ВАКСИНИТЕ И ВСИЧКИ МЕРКИ !!! Това се превърна във филм от фантастичния жанр който вече е създаван !!!
  • 22 Пако

    5 0 Отговор
    ШЕФЧЕ ТЕ НАЛИ ЗАТОВА ТИ ПЛАЩАТ,ДА ВСЯВАШ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ ПАНИКА.
  • 23 Поправка

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Hoho Boho":

    - 65% ваксинирани

    Коментиран от #24

  • 24 алфа херинга

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "Поправка":

    65% от ЦЯЛОТО население. Я, изкарай децата до 15 години и тези, които вече са го изкарали и ще видиш как процента ще отиде рязко нагоре. Докъм 85-90%.

    Коментиран от #29

  • 25 7217

    1 7 Отговор
    Ставащото доказва, че вакинираните разнасят заразата. Те трябва да носят маски навсякъде и да спазват дистанция, но не го правят. Ясно е че и ваксинирани се разболяват и дори умират. Пложението е много по-тревожно, отколкото ни го представят медиите и политиците. Проблемът далече не е само в неваксинираните, за съжаление. Ако беше така, нямаше да се надигат нови вълни в държави с масова имунизация. Явно самите препарати не са ефикасни срещу новите варианти на вируса и създават залудата, че сме защитени. Не сме защитени и е нужно да се въведат познатите строги мерки. Затихваането е само временно. Горчива е истината, но заблудата е смъртоносна.
  • 26 Бесен Язовец

    5 0 Отговор
    Чичо Гейтс добре е развързал кеш на Кох за прогнози !
  • 27 Guest

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Wsd":

    А дано
  • 28 Механик

    5 0 Отговор
    Кой ако не института "Роберт Кох" ще пропагандира вливания на неизвестно какво в телата на хората? Много ясно е, че тоя институт + СЗО и фармацевтичните гиганти искат да сме възможно най-болни.
    А ученият, Роберт Кох се върти в гроба си като тирбушон. Точно като Алфер Нобел, който се ненавижда, че с името му е свързана награда за мир, която се дава на хора, които разпалват и водят войни.

    Коментиран от #30

  • 29 Същото като

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "алфа херинга":

    в България. 24% ваксинирани, като сложиш децата до 25 години и тези, които вече са го изкарали и ще видиш как процента ще отиде рязко нагоре. Докъм 90-95%.
  • 30 Чудя се

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Механик":

    пък автомобилните гиганти що тъй са се загрижили за нас и нашето здраве? Да не ходим пеша, да не се изморим и да простинем?
  • 31 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пенчо":

    МАЙ СЕ Е ПРЕСЕЛИЛ В ПО-ДОБРИЯ СВЯТ!