Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 19:37 8 974 5

Финансова подкрепа за здравни работници и пенсионери

  • гърция-
  • сириза-
  • алексис ципрас-
  • кириакос мицотакис

Лидерът на гръцката опозиция Алексис Ципрас обвини управляващата консервативна партия „Нова демокрация“ и конкретно премиера, че живеят в друга страна и друга реалност

Финансова подкрепа за здравни работници и пенсионери - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкото правителство отпуска помощи за социално слаби групи хора. Опозицията му иска оставката, защото според Алексис Ципрас помощите са „подигравка за гърците“ при тази инфлация.

Три категории гръцки граждани ще получат финансова подкрепа като помощ срещу високите цени и инфлацията, заяви пред парламента премиерът Кириакос Мицотакис. Той каза, че се отпуска половин заплата на 100 000 здравни работници, допълнителна помощ за 800 000 пенсионери с ниски пенсии. Помощ се отпуска и за 173 000 души с увреждания.

С въведените по-рано помощи за електроенергия и отопление реално, според гръцкия премиер процентът на помощи за гърците е сред най-високите в Европа.

Лидерът на лявата опозиция Алексис Ципрас обвини управляващата консервативна партия „Нова демокрация“ и конкретно премиера, че „живеят в друга страна и друга реалност“.

Според оглавяваната от Ципрас СИРИЗА, за да се закрепи финансово ситуацията, трябва да се върне 13-та заплата и пенсия за всички. Да се наложат също строги мерки от страна на държавата за намаляване цената на електроенергията.

Ципрас отново поиска оставка на правителството, което, според СИРИЗА не може да се справи с нито една криза.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    9 1 Отговор
    А тука упорито траят с колко ще се увеличат пенсиите на инвалидите и как ще се сринат като се вземат ковидните, точно след нова година.
  • 2 Репи4а

    7 1 Отговор
    По скоро са византийци и са се омешали с северноаферикански племена.
  • 3 3333

    2 0 Отговор
    ТОВА СА КАВГИ МЕЖДУ ВЛЮБЕНИ! ЦИПРАС Е МОМЧЕНЦЕ НА СОРОС, МИЦОТАКИС ОЩЕ ПОВЕЧЕ. ЗА КАКВИ ПРОТИВОРЕЧИЯ МОЖЕ ДА СТАВА ДУМА?! ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА, ПОЗДХВЪРЛЯТ ИМ ПАРИ, ЗА ДА СИ ТРАЯТ.
  • 4 Пенсионер

    3 0 Отговор
    А, у нас кога и ще има ли Коледни бонуси.
  • 5 ПЕНСИОНЕР

    2 0 Отговор
    1. Стига сте настроивали работещите срещу пенсионерите...т.е. ДЕЦА срещу РОДИТЕЛИ. Родителите им са построили това, което те ползват БЕЗВЪЗМЕЗДНО. А сега ще изравните пенсиите на ОСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ 35 години с пенсиите получени за 5-8 годишен стаж на Уволнените от Държавните администрации от последните "ДЕМОКРАТИЧНИ" правителства. Тези " ДЕМОКЛАНИЧНИ" правителства, освен трудово СТАЖЧЕ им осигуриха средства и ПРАВА, да си купят цели села. България се връща към ФЕОДАЛИЗЪМ. Дано някой от НОВОУПРАВНИЦИТЕ да познава историята на Социалното развитие.???!!@@@
Новини по държави: