Last news in Fakti

1 Декември, 2021 12:25 1 298 1

Нова стачка блокира вноса и износа на стоки от пристанище Пирея

  • гърция-
  • атина-
  • пирея-
  • стачка-
  • ферибот

Съюзът на търговците в Гърция призовава да се прекратят протестите поради недостиг на стоки преди празниците

Нова стачка блокира вноса и износа на стоки от пристанище Пирея - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Стачка блокира за два дни вноса и износа на стоки от пристанище Пирея.

Нова стачка на 11 декември ще остави Гърция без фериботи.

Товарни кораби и контейнери остават необработени на пристанище Пирея за два дни. Пристанищните работници са в 48-часова стачка като синдикатите не гарантират, че протестите няма да продължат.

Недоволството на работещите на най-голямото гръцко пристанище е срещу ръководството на китайската кампания "Коско", която оперира търговските терминали на порта.

Синдикатите на пристанищните работници настояват за спешни и стриктни мерки в защита живота и здравето на работниците. Искат също да се подпишат колективни трудови договори и да се прекрати практиката на извънреден труд с опасност за живота.

Напрежението между ръководството на компанията и съвета на работниците избухна след злополука, отнела живота на работник.

Съюзът на търговците призовава да се прекратят протестите поради недостиг на стоки преди празниците.

В същото време общите синдикати на Гърция обявиха, че на 11 и 12 декември блокират всички гръцки пристанища в знак на протест срещу условията на труд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ковидарите

    4 1 Отговор
    100€ глоба всеки месец за всеки пенсинер, който не се пожертва и не преклони глава пред Мицотака жреца на Ковидарите! "Весела Коледа"!
Новини по държави: