Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 13:35 1 782 14

Национален протест на собственици на заведения в Гърция

  • гърция-
  • карантина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Министърът на развитието Георгиадис обвини в „неблагодарност“ хората от сектор туризъм, които са получили най-много средства по време на карантината

Национален протест на собственици на заведения в Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Не отвориха днес много кафенета и ресторанти в Гърция. Собствениците им участват в национален протест срещу мерките, които ограничават клиентите на заведенията.

Реално само ваксинираните могат да посещават заведения, коментират сервитьорите. Много рядко се случва неваксинирани да си правят антигенен тест, за да отидат на ресторант.

Седмица след въвеждането на ограниченията оборотът е спаднал с 50%, съобщават протестиращи собственици на ресторанти и допълват, че стотици заведения са пред фалит, масово се уволняват служители.

Ресторантьорите настояват за помощи за наемите на заведенията, намаляване на ДДС на 6%, както и възможност за зали само за неваксинирани.

Министърът на развитието Георгиадис обвини в „неблагодарност“ хората от сектор туризъм, които са получили най-много средства по време на карантината.

В същото време правителството информира днес, че са заделени достатъчно средства от бюджета за помощи за отопление, като право на това имат и чуждите граждани, живеещи в Гърция.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибегович

    15 0 Отговор
    От мене видяха.
  • 2 шериф

    13 4 Отговор
    Ха сега си признайте на вас искат ли ви сертификат за сутрешното кафе, зашото на мен като ми поискат и им показвам полицейската карта и си седат на дупетата на бърза ръка.
  • 3 БОЛШЕВИК 🌟

    7 17 Отговор
    Като нямаш клиенти фалираш и хващаш гората, нали това е капитализъма. Какво ме боли мене, че частни търгаши и чорбаджии ще фалират?
  • 4 Грульо

    27 1 Отговор
    Накрая ще се сетят, че искат да ги затрият, а не да ги спасяват от вирос.
  • 5 ГОСТ

    25 2 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ НОВОТО РАЗДЕЛЕНИЕ! ПРЕДИ ИМАШЕ ЗАЛИ ЗА ПУШАЧИ И НЕПУШАЧИ, СЕГА ЗА ВАКСАНИ И НЕВАКСАНИ! А ЗАЩО ТОГАВА ДА НЯМА ЗАЛИ ЗА ОБРАТНИ И ЗА НОРМАЛНИ?! АЗ СЕ ГНУСЯ ОТ ОБРАТНИТЕ И НЕ ИСКАМ ДА МЕ ДОБЛИЖАВАТ ТАКИВА! СЪЩО ТАКА МОЖЕ ДА ИМА ЗАЛИ ЗА МЪЖЕ И ЗА ЖЕНИ! ЗАЛИ ЗА ЖЕНЕНИ И ЗА НЕЖЕНЕНИ! ЗАЛИ ЗА УЧЕНИЦИ И ЗАЛИ ЗА СТУДЕНТИ. ЗАЛИ ЗА РАБОТНИЦИ И ЗАЛИ ЗА ИНТЕЛЕГЕНЦИЯ! ЗАЛИ ЗА ЧУЖДЕНЦИ И ЗАЛИ ЗА БЪЛГАРИ! ЗАЛИ ЗА ГРАЖДАНИ И ЗАЛИ ЗА СЕЛЯНИ. ЗАЛИ ЗА РАБОТЕЩИТЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА И ЗА СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ! ЗАЛИ ЗА ТЪЩИ И ЗАЛИ ЗА СВЕКЪРВИ. ЗАЛИ ЗА ПОЛИТИЦИ И ЗАЛИ ЗА ПОТЪРПЕВШИ ОТ ТЯХ! ВЪОБЩЕ, ИЗБОРЪТ Е БЕЗКРАЕН! СПОРЕД ВКУСОВЕТЕ!

    Коментиран от #8, #11, #12

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ГОСТ

    13 0 Отговор
    ЕДИНСТВЕНИЯТ ПРОБЛЕМ В НОВОТО РАЗДЕЛЕНИЕ ЩЕ Е АКО СИ ДА РЕЧЕМ ЕДНОВРЕМЕННО: ВАКСАН ГРАЖДАНИН, БЪЛГАРИН, РАБОТЕЩ В АДМИНИСТРАЦИЯТА, ПУШАЧ, НОРМАЛНО ОРИЕНТИРАН И ТЪЩА НА ПОЛИТИК!!! ЩЕ ИМА ДА ОБИКАЛЯШ ОТ ЗАЛА В ЗАЛА....
  • 8 БОЛШЕВИК 🌟

    25 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    Това разделение почна преди 32 години, точно тия разделения къде си написал почнаха след 10.11.1989 г. Първо на сини и червени, после на бедни и богати, на здравноосигурени и неосигурени, на връзкари и невръзкари, на млади и стари. Всочко това почна преди 32 години. Едно време като млад работник, колегите ми бяха като роднини, сега колегите са клеветници и врагове помежду си, човек за човека е вълк! Това е капитализма, така действа за да съществува.
  • 9 Дебил

    10 3 Отговор
    Гърците са по-силни хора от българите. Знаят какво искат и са единни.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 Мекокитчест

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дебил":

    Затова ги набодоха като бройлери и само блеят. А фашисткото им правителство само затяга положението до последния грък. И на тях им назначиха мицотака от уса именно с тази цел. Свобода ли....
  • 11 Хетерофоб

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    А пък мен ме е гнус от такива като теб
  • 12 Хетерофоб

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГОСТ":

    Скоро за такива като тебе ще им намерят зали в централен Софийски затвор.
  • 13 Антиваксър (Силвио Фратев)

    2 0 Отговор
    Нали уж повечето гърци били ваксинирани? Затова не би трябвало заведенията да са празни. Или статистиките за броя на ваксинираните са фалшиви? Казват че гръцките заведения работели на 50% оборот. Тоест само 50% от гърците са наистина ваксинирани. Тук в България се оплакват че оборотът на заведенията е спаднал на 20% толкова колкото са ваксинираните българи ок. 20% Помислете задълбочено, не се оставяйте да ви лъжат с фалшиви статистики относно процентите ваксинирани. Нарочно ни лъжат че ваксинираните са много, за да ни подмамят да се набоцкаме с отровите им. Надяват се че сме като овцете, една като тръгне и всички подир нея. Покажете че не сте овце а хора.
  • 14 ГОСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Дебил":

    СИЛНИ И ВАКСИНИРАНИ НЕ СА ЛИ ПРОТИВОПОЛОЖНИ ТВЪРДЕНИЯ?! ОКСИМОРОН ЕДИН ВИД?!
Новини по държави: