Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 11:00 1 130 12

Кристин Лагард: Еврозоната сега е по-добре подготвена за рисковете от COVID-19

  • еврозона-
  • кристин лагард-
  • пандемия-
  • икономика

Кризата ни показа, че този вирус не познава граници, затова няма да сме защитени докато всички не бъдем ваксинирани, подчерта Лагард

Кристин Лагард: Еврозоната сега е по-добре подготвена за рисковете от COVID-19 - 1
Снимка: shutterstock

Еврозоната сега е по-добре подготвена за икономическите последици от нова вълна на COVID-19 или навлизане на щама Омикрон, заявил директорът на Европейската централна банка Кристин Лагард, съобщи VoA. Същевременно Лагард призова към масова ваксинация.

Няколко европейски страни вече въведоха ограничителни мерки заради новото нарастване на заболяемостта от COVID-19 и появата на варианта Омикрон на коронавируса, който беше открит в Африка и вече е установен в Европа.

"Има очевидно безпокойство по отношение на икономическото възстановяване през 2022 г., но аз смятам, че научихме много. Сега познаваме врага и какви мерки е необходимо да вземем. Все по-подготвени сме за реагираме на риска от пета вълна или от щама Омикрон." - коментира Лагард в интервю за италианската компании RAI.

"Кризата ни показа, че този вирус не познава граници. Затова няма да сме защитени докато всички не бъдем ваксинирани." - подчерта тя.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ганьо кремълския трол

    3 8 Отговор
    Слава на китайския вироз.
  • 2 Мдааааа

    8 0 Отговор
    Вируса не познава граници, вярно е. Обаче пък вие нали знаете къде са границите на всяка държава? Затваряте всички граници за 30 дни и всичко приключва. Отделно всяка държава вътре си въвежда лодкаун за 30 дни. Ако това беше направено в началото с Китай нямаше да има 5 милиона починали и тотален срив на икономиката.
  • 3 Тихомир

    15 20 Отговор
    Разтрихте печатницата на пари. Изтреляхте инфлацията в космоса. Направихте нищожни дълговете на правителствата и големите корпорации. Всичко това за сметка на майката на обикновените хора.
  • 4 Лост

    13 25 Отговор
    Еврогейския фашизъм също няма граници.
  • 5 Ковидарите

    15 25 Отговор
    Еврозоната с нейните некадърни чиновници разказва играта на населението в чест на Ковидарите!
  • 6 Абе

    16 26 Отговор
    Толкоз добре е подготвена еврозоната, че ще стои на тъмно и студено на зима!
  • 7 Само питам

    13 17 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "...Затова няма да сме защитени докато всички не бъдем ваксинирани."...Така е, обаче след Омикрон ще дойде братовчед му Оммилиметрон, после дядо им Омметър, после чичо им Олелемайкон и т.н. Тогава какво правим? Осемнайста бустерна-турбо-ракетна доза ли?

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Centyrion

    8 18 Отговор

    До коментар #7 от "Само питам":

    Ами това е целта,ако някой мисли друго храни илюзии!Ако не бъде отсечена главата на ламята ,това няма да свърши.
  • 10 долу ЕС

    7 16 Отговор
    ти кажи кога ще спреш еднолични печат или да почваме всички заедно да печатаме, откъде на къде ще изкупувате дългове на частни западни фирми а на изток да вземаме кредити!?! аз тоя ес не го разбирам така. значи немеца ще взема голяма заплат щото ецб изкупила половината дълг на Бмв напримвр, щото не можело да фалират, а тука ще стпом на ниски заплати щото сме неефективни и смв работоли малко, за да връщме кредити на банки финансирани с печата...
  • 11 Като мислите за сички

    5 12 Отговор
    Преведете на хората по света милион евро да са спокойни
  • 12 Ами ...

    2 9 Отговор
    Някои хора не познават граници.
Новини по държави: