Last news in Fakti

10 Декември, 2021 08:50 3 760 8

Голяма стачка в Гърция - Декември 2021

  • гърция-
  • стачка-
  • пристанища

Спира движението по пристанищата

Голяма стачка в Гърция - Декември 2021 - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Днес започва голяма стачка по гръцките пристанища, съобщи Катимерини.

Протестът ще продължи два дни. Спира движението на фериботи и кораби по пристанищата.

Възможно е протестът да бъде удължен. Служителите настояват за нови колективни трудови договори.

Очакват повишаване на заплащането и подобрени условия за работа. Предупреждава се за затрудненото движение по пристанищата да продължи до неделя.

Настоява се и за ограничаване на извънредния труд. Различни компании призоваха да не се стига до крайни действия.

Припомня се, че сме в сезон на натоварени доставки, които е важно да се реализират.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    17 2 Отговор
    гърчолята не протестират толкова против медицинския фашизъм дето им въведоха, ама за размера на заплатите скачат да стачкуват.......пуста алчност!
  • 2 някой

    14 0 Отговор
    А ти си вярвай на медиите да ти обяснят за какво точно стачкуват гърците...

    Коментиран от #4

  • 3 стария моряк

    2 1 Отговор
    Свърши сезона и гъчолята се правят на модерни! Който е бил на кораб знае , че тръгваш когато си искаш и стигаш до другото пристанище , когато можеш. Работи се на ненормиран работен ден и за извънредния труд се заплаща отделно. Колкото за подобряване условията на работа , просто има неща които и да искаш няма как да ги подобриш. Не можеш да спреш маневрата и да чакаш да спре дъжда , да спреш и да чакаш по добро време , да оставиш хората да починат и тогава да укрепваш товара , да караш по въланта или срещу нея , че на борд , клати или пък да останете на дрейф без дежурно – вахтена служба , защото е национален празник или събота и неделя!
  • 4 Кокорчо🙄

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "някой":

    В цял свят се стачкува против зелените паспорти, а трябва да се горят медии и да се гонят лъжливи мисирки политици математици и тем подобни алчни продажници
  • 5 БРЦК

    0 2 Отговор
    Без да се пролее кръвта на тирана няма да има живот и свобода
  • 6 Вас

    2 3 Отговор
    Така се прави. Не като нас да седим и да си мълчим. Учителите специално трябва да кажем затваряме училищата и спираме обучението безсрочно докато не се повишат заплатите поетапно докато не достигнат поне 2000 лв. Пълни овце сме и ни базикат както си искат. В Италия като кажа че съм учител и заплатата ми е 600 Евро си мислят, че ги бъзикам.

    Коментиран от #7

  • 7 До вас

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Вас":

    Ми, като си квалитетен стани нещо друго, напусни образователната система. Или си записал за учител щото сладка работа, маме, лятото отпуската си я знаеш, парите за дрехи 2-3 пъти в годината, заплатите 14ти по празниците и т.н. Айде да не ревете толкова, имаш избор, като не ти харесва влез в частния сектор да работиш , ама там няма да ти е широко около врата. Най-много ревете ей такива...

    Коментиран от #8

  • 8 Вас

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "До вас":

    Квалитетен съм, имам собствен бизнес в сферата на ИТ и мултимедията за клиенти предимно извън България. Работил съм го и в частни фирми преди да напусна аз лично от доходите не се оплаквам. Учител станах не заради парите, които ще получавам... Въпросът обаче е принципен. Искат образование, магистратури, квалификации, а възнаграждението като за чистачки. Големи промени трябват в тази сфера
Новини по държави: