14 Декември, 2021 17:20 4 753 56

Първо ще въведем ред в Шенген и тогава ще приемем България и Румъния

  • българия-
  • шенген-
  • натали лоазо

Това обяви Натали Лоазо

Първо ще въведем ред в Шенген и тогава ще приемем България и Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

България и Румъния ще бъде приети в Шенген, когато в пространството се сложи ред. Това обяви евродепутатът Натали Лоазо пред БНР.

Лоазо е представител на групата на френския държавен глава Еманюел Макрон. Франция поема председателството на ЕС от януари.

Според нея в момента в шенгенското пространство има голям хаос. За това е и трудно България да бъде допусната в него.

Предстои подсилване на външните граници. За да бъде то реализирано по правилния начин е нужен определен период на работа.

Лоазо смята, че първо трябва да се въведат реформи, преди да се приемат нови страни в Шенген. Тя призова за реален диалог.

Подкрепя и бързо намиране на решение между България и Северна Македония.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 36 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    79 3 Отговор
    Значи никога.

    Коментиран от #28, #54

  • 2 Меркел

    57 3 Отговор
    Румъния първа а България друг път
  • 3 Майна

    101 5 Отговор
    АМА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НЕ ИСКА!!! КОИ СТЕ ВИЕ, БЕ!!! ОЩЕ ПОВЕЧЕ, НЯМА КАК ДА СЕ СЪГЛАСИМ СЪС СМАКЕДОНИЯ!!!
  • 4 Хаджи Генчо

    65 4 Отговор
    Радостна новина!
  • 5 Грульо

    61 3 Отговор
    Ред у Шенген? Значи трябва да извикат толупа да им въведе ред у хауса, иначе никога няма да влезем. :D
  • 6 Паси

    29 2 Отговор
    Йееее ЕС е много яко.Йееее Кьониг го няма Йееее купон е Йеееее
  • 7 James 🏈

    54 7 Отговор
    Какъв ред бе чикен, Европа се разпада. Бати delusional SJW fucks
  • 8 Centyrion

    95 7 Отговор
    А аз много искам,няколко държави начело с Вишеградската група и България,да ви покажем среден пръст ,и по пътя на Англия,щото от вас полза нямаме.Нито станахме по богати,нито живеем по спокойно и по дълго,а напротив! Примерно Сърбия има подобен стандарт,без да се налага да се унижава и да чака жалките ви подаяния които са приблизително колкото вноските които правим в ЕС.

    Коментиран от #19

  • 9 Румен

    68 4 Отговор
    Щом нямате ред,закво да влизаме. Май ще ви бием шута, щото и вие сте корумпирани

    Коментиран от #50

  • 10 мдааа 🤔

    73 4 Отговор
    Не ни приемат в Шенген, а искат от нас безропотно да пуснем Северна Македония в ЕС, без да защитим българските интереси. Приемане на България в Шенген и безвизов достъп до САЩ и тогава РСМ в ЕС❕❕❕Нашите политици трябва да се научат да се договарят.
  • 11 Пламен

    61 11 Отговор
    Референдум и напускане на ЕС ,тази ми говори за влизане в Шенген ?!
  • 12 сигурно

    30 8 Отговор
    Получихме отново среден пръст !!!От ЕС.искат да има присъди за боко и каскета. Там е заровено кучето

    Коментиран от #39

  • 13 ДрБр

    39 1 Отговор
    Първо ще въведем ред в Македония и тогава ще я пуснем в Гейропа!
  • 14 не може да бъде

    37 0 Отговор
    Това са интересни идеи и изказвания,които имат даже дълбок скрит смисъл.Ето напр.аз считам ,че в ЕС много трябва да мислят как да изкарат първо зимата -на холандския газов хъб газът вече се продава за над 1400 долара за 1000 куб.м.Американците извадиха 50 млн.тона нефт от резервите и успяха да намалят цената на 1 барел до 70 USD...точно за една седмица ...и сега отново цената пълзи нагоре!Цената на тока в Западна Европа се е качила на едно стряскащо ниво и не пада.Даже въглищата се продават на цена да 2,5 пъти по-скъпо!Имаше една статия за Китай ,за това че е откраднал и изял обяда на колективния Запад!При това развитие вече трябва да се опасяваме самият Запад да не стане този обяд!?Ето защо първо трябва да се изясни за какъв ред става дума-Китай поединично,по ред на номерата ли ще ни яде или колективно!?

    Коментиран от #37

  • 15 Що скумричат

    33 0 Отговор
    Щом няма ред за какво скумричат за Македония и Албания? Тия шебеци ще им докарат нова мигрантска вълна и търговци на жива плът.
  • 16 ????

    55 1 Отговор
    99,9% от българите не са се затичали да ги приемат в шенген, така че с удоволствие ще изчакаме разпада на ЕС!
  • 17 аха

    24 0 Отговор
    а ред, както се знае, се въвежда най-трудно.
  • 18 Тоалетна хартия

    38 1 Отговор
    То ред в Шанген никога не е имало, но се видя, че ЕС е същото. Търсете си пушечно месо срещу Русуя и Китай извън Балканите......ЕС е мъртвородени изчадие на ротшилд и браТчеди!!!!
  • 19 Българин

    50 2 Отговор

    До коментар #8 от "Centyrion":

    България се явява нетен донор на ЕС. Всяка верига изнася по около два милиарда евро годишно от България. Отделно милиони млади хора и не само бяха изтеглени като евтина работна ръка, като специалисти и т.н. за да развиват европейската икономика, а не Българската. Злато и редки метали за около 20 милиарда годишно при дънди и т.н и т.н. При напуснало младо население във фертилна възраст безпрецедентна демографска криза. Най бързо топяща се нация в света (само лилавите оправят малко баланса). Затова сме и ще си останем най-бедната страна на европейския континент, по зле и от Албания и македония.
  • 20 Хаах

    24 0 Отговор
    Това си е прав текс послание, че 10-те години на управление на ГЕРБ са МОДЕЛА на ЕС.
  • 21 ДаЗдраПерМа

    13 0 Отговор
    без нас в тази кочина никога няма да има ред
  • 22 След като

    27 0 Отговор
    Франция беше публично унижена, от Австралия, с отказа да закупят техните подводници. На тази нежно говоряща държава, и бе напомнено че не е в състояние да дава тон за песен. Така че моля запазете си ШЕНГЕН, той така или иначе умря.
  • 23 Браво

    14 1 Отговор
    Ами да им пожелаем на Шенген да сполучат по най бързия начин, защото ако се върне Тръмп Президент, а засега това е 99% със сигурност, ще ги накара да заемат поза партер наново.Да не говорим какво ще им се случи от Изток и Югоисток.
  • 24 Първо

    12 0 Отговор
    Да въведат ред във Франция.
  • 25 Ленко

    22 0 Отговор
    О, Натали, ама ние не бързаме!
  • 26 долу ЕС

    26 1 Отговор
    целия скапан ес е една кло ака без ред, сиреч двойни и тройни стандарти от до! къф е тоя шенген!?!? като арабелите минват денонощно 5 граници без документи!?!? а мене ще ме гледат на ренген на всяка скапана граница? долу скапния ес! само търговско споразумение както Тихоокенското, никакво политическо обединение с общ съд прокураъура и парламент, че и президент, фронтекс, европол пълна бюрокращона, директиви, къф е тоя пазар на въглеродни емисий дей го няма няма нийде посвета? тока в ес е два пъти по скъп от сащ, каква конкуретноспособност?
  • 27 долу ЕС

    19 2 Отговор
    целия скапан ес е една кло ака без ред, сиреч двойни и тройни стандарти от до! къф е тоя шенген!?!? като арабелите минват денонощно 5 граници без документи!?!? а мене ще ме гледат на ренген на всяка скапана граница? долу скапния ес! само търговско споразумение както Тихоокенското, никакво политическо обединение с общ съд прокураъура и парламент, че и президент, фронтекс, европол пълна бюрокращона, директиви, къф е тоя пазар на въглеродни емисий дей го няма няма нийде посвета? тока в ес е два пъти по скъп от сащ, каква конкуретноспособност?
  • 28 Ха ха

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Така и с еврото)
  • 29 Ахаа, сега ни стана ясно, ррр..иииш,

    9 0 Отговор
    Те ни държали отвън за добро, бе, пустите му и западняци! Какви добри хора, а, тяхната ….
  • 30 мда

    14 0 Отговор
    Нашите малоумници да не се натискат много за шенген, че ще ни изсипят всички мигранти инджинери от целия европейски съюз със самосвали тука като първа граница. Както сега са гарчулята правят им лагери и ги държат там.
  • 31 Пффффф

    3 0 Отговор
    Значи искаме,без да даваме....
  • 32 Спокойно Киро !

    11 0 Отговор
    НИКОГА НЯМА ДА ИМА РЕД ВЪВ ШАНГЕН И НИКОГА БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПРИЕМАТ ТАМ !
  • 33 ИМПЕРИАЛИСТ

    10 1 Отговор
    Цитaт oт E-вecтник: “..........В мoмeнтa Рoceнeц e дe фaктo бългaрcкa тeритoрия, oкупирaнa oт руcнaци, oхрaнявaнa oт руcки гaрдoвe oт “Лукoмa” и бългaрcки oт “Ипoн”, кoятo нe ce кoнтрoлирa нитo oт Грaничнa пoлиция, нитo oт кoятo и дa билo влacт. Дaли eврoпeйcкитe държaви щe тoлeрирaт дългo тaзи прoбoйнa в Шeнгeн прeдcтoи дa нaучим. Cъдeйки пo рeaкциитe нa Хoлaндив и Финлaндия нa бългaрcкaтa кaндидaтурa зa Шeнгeн, “eрaтa нa cъмнeниeтo” нe e oтминaлa в иcтoриятa." ...................................................................................... Другият прoблeм, ocвeн eмигрaнтитe, ca турcкитe изceлници oт Бългaрия кoитo ce урeдихa c двoйнoтo грaждaнcтвo и c хиляди щe нaлaзят мoмeнтaлнo в Eврoпa...,тaкa чe щe пoчaкaмe eднo нaй-мaлкo 30 гoдини зa "Шeнгeн"...
  • 34 Павел пенев

    8 1 Отговор
    Това е добре,тъй като скоро няма да има ред в ЕС. На нас не ни трябва Шенген а съюз с РФ.
  • 35 Фаро

    6 0 Отговор
    Не искаме в европейския сорос разпад.Тоя съюз е обречен много лош експеримент.По едно време ха да стане кат американските щати и се раздори и самоизяде
  • 36 че кой се натиска бе

    3 0 Отговор
    Приемете кликата която желае , просто ни освободете от нея .
  • 37 Интересно

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "не може да бъде":

    Свободният капитал води именно до висока инфлация, несправедливи цени, многократно по-високи, особено на капиталовия пазар. Какво лошо има в това да имаш монопол (държавен контрол) върху основните соровини храна, ток, вода. Да изкупи държавата, всички енергоразпределители, навремето изкупихме всички акции в една българска банка, точно така. Вярно с компенсациите, които платихме на чуждите инвестицитори с акциите които имаха. Но след това предобихме 100% дял от акциите в банката на банката.
  • 38 Възмутен

    7 0 Отговор
    Вече минаха 15 години и още няма ред!
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "сигурно":

    Технологиите за граничен контрол са с много динамично развитие. Това което е инсталирано сега по нашите КПП-та е невероятно скъпо западно оборудване. Отлагането на приемането ни в "шенген" ще обезсмисли тези инвестиции и ще трябва България, пак за своя сметка да купува ново по-модерно оборудване. Целта е западняците да ни продават тази скъпа стока колкото се може по-дълго за наша сметка.
  • 40 Тома неверни

    3 1 Отговор
    Начи като рашим проблема със Северна Македония, тогава!

    Коментиран от #51

  • 41 ДЕДО

    7 1 Отговор
    Когато България и Румъния влязат в Шанген Тогава ще започнем да мислим за Макетата
  • 42 Васил

    7 0 Отговор
    Значи никога!
  • 43 гост

    5 0 Отговор
    Значи за нас ще има нови правила. Сигурно ще искат и невъзможното.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Гост

    4 0 Отговор
    Гъзолизците модератори се правят на правни съдници но са едни мишки на които истината им влиза отзад. ЖАлКИ СТЕ.
  • 46 Kраси

    2 0 Отговор
    Нищо от това което Европа поиска да направиме не го направихме. Защо мислите че сега трябва да ни приемат. Току-що приеха Хърватска, така че това което говорят е само за да кажат нещо. Ние трябва сами да разберем защо го правят.
  • 47 Бай Ганьо

    1 2 Отговор
    Българите никой и никъде не ги ще!
  • 48 wag

    1 0 Отговор
    Супер.
    Дано си останем така.
    Направят ли тая глупост да ни наложат Еврото, моментално настигаме и даже задминаваме силно икономически напредналите като Гърция, Словакия и т.н. Всички членки са пред удавяне в момента, дори водачите.
    С една дума се връщаме някъде около времето на Виденов и Костов.
  • 49 GnG

    6 1 Отговор
    България да вземе да напуска вече ЕС.
    И без това СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ на стоки, услуги, капитали и хора в ЕС е вече МИНАЛО !
    Ще се радваме на ЗЕЛЕНИТЕ САРТИФИКАТИ .
    Пък как не ги направиха, удобни, за да могат да се ползват и във WC-ето?! :)
  • 50 wag

    4 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румен":

    Корупцията в Европа е с много по-големи традиции от тая в Бг. Увлечени от системното сваляне на лихвите, хората много трудно се усетиха, как лека полека станаха роб-и на банките и системата. Още след първите няколко години, след приемането на ЕВРОТО, дори немците(малко са глупавич-ки) започнаха да усещат нещата. На десетата година събираха подписи да си връщат марката, а сега вече им се плаче, когато видят пенсионер да събира бутилки по спирките и кошовете. Проблемите са вече доста.
  • 51 БСП на Бунището

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "Тома неверни":

    Ами юни месец Кауна Радев връчи орден Мадарски конник на Руския посланик в България ...За заслуги между двата Братски Народа и после 26 агента на ДС го издигнаха за Президент пак....Те хората в Европа трева пасат и не виждат какво се случва в България???Агенти,милиционери и ДС на БКП навсякъде....Ще чакате 10 на години да се разредят по биологичен начин щом не правите Лустрация и тогава в Шенген..!!!
  • 52 баба ти от Пловдив

    0 0 Отговор
    да, суло! само дето сме декември! кой пише такива лъжи? тази е прабаба ти и не знае какво говори! ей, алоооо защо лъжете маймунски?????
  • 53 Конник

    1 0 Отговор
    Външни граници? България да ги пази! За мигрантите може и без шенген, з нас не! И не пращайте мигрнти които не ви трябват. Пак си оставаме в задния двор! Защо им се подмазваме още?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Партньори

    1 0 Отговор
    С две думи: трудно е България да бъде допусната и.....намирайте решение за Северна Македония
  • 56 T72

    0 0 Отговор
    Това означава че досега в "Шенген" се влизало без ред...... а по какви критерии?
Новини по държави: