Last news in Fakti

19 Април, 2013 13:54 1 292 0

Арест за доскорошния президент на Пакистан

  • пакистан-
  • первез мушараф-
  • президент-
  • арест
Арест за доскорошния президент на Пакистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пакистанската полиция арестува президент на страната в периода 2001-2008 Первез Мушараф в дома му край Исламабад. Той бе отведен в съда във връзка с обвиненията, че е извършил държавна измяна, докато е заемал поста си, съобщи Би Би Си.

Местните телевизии показаха Мушараф, заобиколен от униформени полицаи в съд в Исламабад.

"Генерал Мушараф беше поставен под домашен арест за два дни и ще остане във вилата си в околностите на Исламабад“, съобщи говорител на партията му "Общопакистанска мюсюлманска лига", цитиран от Ройтерс. Решението бе потвърдено от магистрат в Исламабад.

Преди дни Мушараф се яви в съда с искане удължаване на временната му гаранция, но получи отказ. Вчера сутринта отново присъства на съдебно заседание по същия повод.

Освобождаването под гаранция на бившия президент бе предложено при завръщането му в страната във връзка с делото за отстраняване на съдии. Съдът обаче нареди арестуването му.

Под ескорта на личната си охрана бившият държавен глава беше изведен от съда в Исламабад и избегна полицаите, чакащи го пред залата, след което се скри в строгоохраняваната си вила в покрайнините на града.

Вчера той се яви в съда, който му даде възможност да остане под домашен арест.

Мушараф беше президент на Пакистан от 1999 до 2008 година и е бивш началник на генералния щаб на въоръжени сили в страната.

Той се завърна миналия месец след самоналожено изгнание, с надеждата, че ще се кандидатира на общите избори следващия месец. Кандидатурата му обаче бе отхвърлена от изборната администрация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА