Last news in Fakti

16 Януари, 2022 07:50 4 735 12

Тревожен антирекорд

  • мексико-
  • коронавирус-
  • пандемия

Страната отчете 47 113 новозаразени за денонощие

Тревожен антирекорд - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

През последното денонощие в Мексико са регистрирани 47 113 нови случая на коронавирусна инфекция, което е най-високата цифра за цялото време на пандемията, посочват от Министерството на здравеопазването.

От 11 януари насам в страната всеки ден се регистрират над 40 000 случая на заразени, като общият им брой достигна близо 4,35 милиона от февруари 2020 г. През последните 24 часа властите са регистрирали 227 смъртни случая сред заразените с коронавирус. Общо 301 334 са починали от началото на пандемията заразени.

Въпреки бързия растеж на разпространението на коронавирус, натоварването на лечебните заведения в републиката остава сравнително ниско. Средно е 29%, докато 17% от леглата, оборудвани с апарати за изкуствена белодробна вентилация, са заети в интензивни отделения, което е няколко пъти по-ниско от цифрите, отбелязани при пика на втората вълна на заболеваемост през януари 2021 г.

Към днешна дата 75,37 милиона души в Мексико са завършили пълен курс на ваксинация срещу коронавирус, други 7,44 милиона са получили първата доза от необходимите лекарства. През декември 2021 г. властите започнаха реваксинация на хора на възраст 60 и повече години. Те получават една бустер доза от ваксината на AstraZeneca, независимо с какво са били ваксинирани преди това. В страната живеят около 127 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Свобода

    14 1 Отговор
    всичко това е част от плановете на Дневен ред 21 и Дневен ред 30, за унищожаване на всички малки предприятия чрез обедняване на средната и долната социална класа. В същото време прави мултинационалните компании, големите корпорации и милиардери още по-богати и принуждавайки гражданите да станат напълно зависими (роби) на новото централизирано световно правителство. „Пандемията“ е само един от инструментите за прилагане на този дистопичен фашистки план на практика, за да ни въведе в новото нормално чрез страх.
  • 2 Буха ха

    8 0 Отговор
    Цифрите са 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 и 9.
  • 3 Чая шукарие

    1 0 Отговор
    Така е! Като нямат банговци, които да живеят на кьорсофра!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Рошко

    3 1 Отговор
    В Мексико знаят ли какво пишат нашите мисирки за тях, живо ме интересува има ли бум на заразени в Сирия Либия ирак Беларус например,

    Коментиран от #11

  • 6 Българин

    1 0 Отговор
    Хайде да не се тревожим за Мексико. Страната е 128 милиона души или близо 20 пъти повече от България. У нас дневно заразените са по 7000 или за да се изравни в Мексико трябва да има по 140 000 заразени дневно.

    Коментиран от #8

  • 7 без паника

    1 0 Отговор
    100млн Мексико ще има понев 50 000 000 души, които ще минат през вируси.
    Това няма значение, важна е статистиката за хоспитлаизациите и още по-важна за жертвите. Случаите на фатален изход и там спадат, въпреки повечето затразени. - по 130 души на ден, което в напия мащаб значи по 1 или 0 на ден.
    Много тревожно няма що! Половината са ваксани с 2 дози. За бустер нищо не казва чичко гугъл, което ще рече, че няма и 5%.
  • 8 Жоро

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    Излиза че и в Мексико се пазят повече и се заразяват по-малко, ние сме по-скоро държава съпоставима с някое изолирано африканско племе.
  • 9 Комон сенс

    0 0 Отговор
    Чудя се, не е ли възможно някой мексикански щат пробно да влезе в САЩ със статута на Пуерто Рико?
    Някак си е логично след 100 години двете големи държави да функционират почти като една държава. Вземете например Бенелюкс - триезични държави, ама все едно са една държава.
  • 10 много тревожен Хорхе от Акапулко

    3 0 Отговор
    си го премести в другия крачол.
  • 11 Гошко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    Колкото и да е странно , в Мексико 63 % от населението е с една игла, 50 % с две. Толкоз за Мексико

    Коментиран от #12

  • 12 да, така казва чичко гугъл

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гошко":

    Обаче СЗО и прочее обявиха, че 2 игли не вършат никаква работа срешу Омикро.
    В същото време гугъл не дава абсолютно никаква информация за бустерираните мексиканци. Явно са пренебрежимо малка бройка.
    Въпреки тоева жертвите, които отчитат са по-малко от половин човек на милион граждани.
Новини по държави: