Last news in Fakti

16 Януари, 2022 05:54 2 189 11

Недоволство на Острова срещу лишаването на хората от право на протест

  • великобритания-
  • протест-
  • права-
  • недоволство

Защитници на човешките права смятат, че това е залегнало в законопроекта за полицията и престъпността

Недоволство на Острова срещу лишаването на хората от право на протест - 1
Снимка: БГНЕС

Във Великобритания протестиращи срещу законопроекта за полицията и престъпността излязоха по улиците на много британски градове, предаде БНР.

Законопроектът бе осъден от защитници на човешките права, тъй като те смятат, че части от него предвиждат лишаване на хората от право на протест.

Законопроектът ще бъде гласуван в понеделник в Камарата на лордовете. Стотици протестиращи срещу проектозакона се събраха в Лондон, но протести имаше и на много други места, включително Бристол, Кардиф, Ковънтри, Ливърпул, Манчестър, Нюкасъл, Шефийлд и Плимут. В столицата протестиращите носеха плакати с думите: "Защитете правото на протест", а един от тях донесе и ковчег, на който беше написано "Британската демокрация - убита от торите". Мнозина развяваха знамена на движението "Бунт срещу унищожението".

Проектозаконът дава правомощия на полицията да забранява походи и демонстрации, за които прецени, че крият сериозна опасност или са прекалено шумни. Полицията получава по-големи правомощия да спира и претърсва хора. Могат да бъдат давани присъди до 10 години за увреждане на паметници и статуи. Ще бъде забранено и отсядането на ромските общност на места без позволение.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 а у нас

    28 1 Отговор
    Робски коментари зачестяват!
  • 2 Българин

    61 5 Отговор
    СТИГА СТЕ ДЕЗИНФОРМИРАЛИ ХОРАТА ПРОТЕСТА Е СРЕЩУ КОВИД МЕРКИТЕ И ЗЕЛЕНИЯТ СЕРТИФИКАТ И НЕ САМО В АНГЛИЯ АМИ ЦЯЛА ЕВРОПА Е ЗАЛЯТА ОТ ПРОТЕСТИ АМА МЕДИЙТЕ МЪЛЧАТ.
  • 3 Хи хи хи

    52 3 Отговор
    Англистаните стават като северно корейците. Без право на глас
  • 4 прост шоп

    34 1 Отговор
    "Проектозаконът дава правомощия на полицията да забранява походи и демонстрации, за които прецени, че крият сериозна опасност или са прекалено шумни"
    Демокрация е щото, имаш право да протестираш тихо, безопасно, сиреч без в джоба да има пила за нокти, ааа забравих, и ноктите да са изрязани, че знаеш ли колко са опасни жените с нокти! За мъжете с нокти нема що да се притеснявате, те са тихички и послушни, тях си ги възпитахте подобаващо. Да живей развитото демократично общество! Ура за цивилизованите и културни западни държави! Хайл!
  • 5 ТаУмВзе

    26 0 Отговор
    Протести не може, но рошавия си прави партита и му дреме на гребена.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Естествена стъпка

    23 1 Отговор
    на властимащи, които се страхуват от собствения си народ.

    Коментиран от #9

  • 8 Комон сенс

    2 5 Отговор
    Според мен ако една демлнстарция е опасна за околните, това не е "демокрация".
    Примерно 2 000 души горят коли и трошат витрини на магазини и тероризират милионен град. Ами това е точно обратното на демокрация.

    Важни са - свободата на словото, изборния и мандатния принцип.
    Кой как ще демонстрира по обите за всички улици и площади ПОДЛЕЖИ на контрол.

    Ето вижре и в материала 7 милионен Лондон излъчил няколко стотин демонстранти. Примерно 1 на 10 000 илки по-малко.
    Все едно в някое кинто провинциално градче един човек да прави мизерии на площада. Ще го респектират не ами, ако не слуша, ще търка нара.
  • 9 Комон сенс

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Естествена стъпка":

    Олеле, какво кухо клише!
    Властите, които се страгуват от народа си, правят друго. Например, фалшифицират избори, убиват свотите критици, монополизират медии и не, не осигуряват мира в градовете си, напротив. Още Римско време насам, олигарските са ползвали плебеи като групи за натиск - крещяне, палежи, побои.... Не, тези практики не са донесли повече демокрация, а точно обратното - те са дали краят на демокрацията и последната не се е е върнала повече хиляда години!
  • 10 Ахааа

    1 0 Отговор
    Като някой каже нещо срещу ковид и триете постове. Ясно ,това потвърждава цирка.
  • 11 2121

    2 0 Отговор
    В Англия протестите са против ваксините.Започнаха и те да вдяват-ще върви вълна против ваксините,нека още да умрат и тогава ще бъде взривена Земята.Явно, целта на Бил Гейтс и Сорос,евреи с престъпен уклон,няма да могат да разредят света.Ех, Хитлер хубаво ги беше започнал, но защо кривна към Русия?! Сега щеше да се диша по-леко без евреи-те са Бялата Мафия и спечелиха от смъртта на Човеци МИЛИАРДИ ДОЛАРИ-Бил Гйтс спечели еднолично 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА от ВАКСИНИТЕ.Това човек ли е -НЕ!
Новини по държави: