Last news in Fakti

17 Януари, 2022 16:11 3 987 28

Русия упрекна САЩ в лъжа за намеренията ѝ към Украйна

  • русия-
  • сергей лавров-
  • украйна-
  • киев

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че Москва не счита за възможна опция нахлуването в съседна на нея страна

Русия упрекна САЩ в лъжа за намеренията ѝ към Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Съединените щати разпространиха абсолютно невярна информация относно предполагаемата "провокация" на Русия за нахлуване в Украйна. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от "Спутник".

Американските служители коментираха темата за т.нар. инвазия в Украйна, разпространявайки напълно невярната информация, че подготвяме провокация с нападение на рускоговорящото население в Донбас, за да получим претекст за въпросната инвазия, подчерта той.

Руският първи дипломат посочи, че събитията в Украйна през 2014 г. не са били в резултат на провокация от страна на Русия, а на държавен преврат, "подкрепен и дори до голяма степен организиран" от Вашингтон. Към днешна дата Украйна без съмнение е под външния контрол на САЩ, отсече Лавров.

За украинските власти няма никакъв план "Б" освен Минските споразумения, категоричен е той и подчерта, че Киев е задължен да ги изпълни до последната точка. Това може да стане и под давлението на американските власти, които са способни да принудят Минск да изпълни своите отговорности.

Моква неколкократно отхвърли обвиненията за предполагаемо нахлуване в Украйна. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков подчерта, че Русия не счита за възможна опция нахлуването в съседна на нея страна.

"Никой не заплашва никого с военни действия. Това би било лудост", заяви той.

Песков обаче упрекна НАТО в "постепенна инвазия в територията на Украйна" и обясни, че разгръщането на руските войски в близост до украинската граница се дължи на "много напрегнатата ситуация враждебната атмосфера, създадена от няколко натовски войски и изтребители, както и от напредъка на инфраструктурата на НАТО към границата".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Faradey

    89 4 Отговор
    САЩ са лъжци това го знаят вече и малките деца в яслите!
  • 2 Варшавски договор

    55 7 Отговор
    Давайте братушки, нападнете Украйна, ние ще нападнем Северна Македония!
  • 3 Нориега

    73 2 Отговор
    Чичо Сам е стар превратаджия и майданец.
  • 4 Комунистическите

    53 3 Отговор
    Щати ли, дето имат цели 50 петолъчки в знамето си, за всеки щат по една комунистическа петолъчка.
  • 5 другарят

    72 2 Отговор
    Бандитите от фашистка Америка с такива лъжи и провокации, колко държави затриха...Те съдят по себе си говорейки за Русия!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ДаЗдраПерМа

    32 0 Отговор
    затова излязоха от мисията "отворено небе" защото позволяваше да се прави оперативен мониторинг а сега колкото и каквото ти дойде на езика никой не може да го провери
  • 8 Мунчо

    0 37 Отговор
    САЩ упрекна Русия в истина. Русия отхвърли да е казвала такова нещо!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Потрес

    1 27 Отговор

    До коментар #6 от "Антимаймуна":

    И в асаньора.
  • 11 мародер

    38 2 Отговор
    Ако не е Дени ще е Толя но плюенето по русия трябва да продължи инак няма бургер...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Иванушка

    37 0 Отговор
    В крайна сметка след толкова "разкрития", "факти", писмени "доказателства" и "снимков материал" Русия е направо длъжна да нападне за да спаси реномето на "честния" Запад. А тя се запънала като магаре на мост и неще да напада, аре съз бе Нападай :))
  • 14 Помощ 112

    39 1 Отговор

    До коментар #6 от "Антимаймуна":

    Ааа, викаш пикап пълен с пияни, повръщащи дебелаци дерящи се на долнопробен метъл е по-добре а... да не говорим, че всяка втора дума им е нецензурна... там вече и на професорите всяка втора дума им е ФАКти. Избрал си си да симпатизираш на най-големите утайки и селяци в света. Ти от кой пол си да те питам, че вие имате 32, със сигурност не си М.

    Коментиран от #19

  • 15 Вашингтон

    2 21 Отговор
    Пършингите и томахоуците са вече нацелени право в бункера.
  • 16 Ххохълът..

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "Антимаймуна":

    Аааааа,ясно ,познах те Ти си хахля,кат мене.
  • 17 боко

    37 0 Отговор
    Индианските кравари са най-големите лъжци обвиниха садам хюсеин разсипаха Ирак,опитаха със Сирия,Либия що народ убиха и се правят на защитници а те са КРАДЦИ
  • 18 1122

    28 1 Отговор
    Ама естествено,че Байдан не казва истината....т.е.казва една истина,а тя е какво той ще направи че ще пусне провокатори да действат,за да може да обвини руснаците,че правят провокации.Спомнете си как сваляхя правителства в Африка, в латинска америка,това е изпитан от американците метод,който така много им хареса,че чак в Холивуд направиха няколко филма да се похвалят колко са умни,ама тия номера вече няма как да минат пред руснаците...да не стане така,че те да се мъчат да блокират Русия от всякъде и изведнъж да разберът,че самата северна америка е блокирана от 5/6 руски подводници по крайбрежието си и при първата крачка на американците тия подводници да се взривят и едно красиво ЦУНАМИ да залее тия палавници от двете страни на континента.Тогава ще видят кон боб яде ли?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Преврат спонсориран от Русия

    1 16 Отговор
    Те им дават оръжия

    Коментиран от #23

  • 21 Тра-ла-ла

    1 0 Отговор
    Макак може такова нещо? ? ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Чапаев

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "Преврат спонсориран от Русия":

    Провокация подготвена от чичо Сам руснаците да нападнат Окрайна за да защитят руснаците в ДНР!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Минувач

    17 0 Отговор
    Типично Гьобеловска пропаганда на САЩ. Очевидно разчитат че малко вече си спомнят кой е бил Гьобелс и какви ги е вършил. Преди години тоя N го извъртяха на Ирак за да разсипят държавата като облъчиха Света че имали химически оръжия. После такива не се намериха но Ирак бе разсипан. Нещо да сте чули след това поне да са се извинили?!
  • 26 костас

    11 0 Отговор
    Здравейте, те украинците трябва много внимателно да четат уроците на историята и фактите около любовта на американците към другите народи. И ако този лилипутски шут зеленски продължи да се заиграва с чичо сам ,скоро ще разберат че са само средство за постигане на американската мечта - да унищожат русия. Американците гледаха с удоволствие и снисхождение сговнасването на русия при горбачов и елцин, но с идването на путин и стабилизирането на държавността и отбранителните и способности разбраха че сговнясването се отлага и от тогава опитват какво ли не за да я провокират. Да, русия като империя е била и агресор в своята история но никоя уважаваща себе си страна още повече със нейните мащабите няма да търпи в непосредствена близост до нейните граници да се разполагат американски военни части. Защото едно такова разполагане неминуемо ще напомпа самочувствието и ще замъгли съзнанието на военнолюбците от сащ и тогава войната ще се възпира от един косъм. А след това ще дойде апокалипсиса.
  • 27 Камуфлаж

    15 0 Отговор
    Крадеца вика: хванете крадеца!
    Терористичен САЩ вика: Русия е терорист!
  • 28 👍👍👍👍👍👍👍

    2 0 Отговор
    👍👍👍👍👍👍👍 !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания