19 Януари, 2022 13:55 1 006 7

Румънският премиер обвинен в плагиатство

  • румъния-
  • научен труд-
  • николае чука

Поиска проверка на свой научен труд

Румънският премиер обвинен в плагиатство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Румънският премиер Николае Чука беше обвинен в плагиатство в свой научен труд, съобщи Press One.

Твърдението идва от журналистката Емилия Серкану. Визира се негов научен труд в университета.

Твърди се, че той е изкопирал неправомерно поне четиридесет и две страни от своята работа. Премиерът е защитил своята дисертация преди деветнадесет години.

Тя му е донесла научна титла, която му е помогнала да напредне в своята кариера. Чука вече се задейства по тези твърдения.

Той е поискал етична комисия да прегледа неговия труд. Допълни, че работата е базирана на международни програми, в които той лично е участвал.

Следователно е базирана на неговия личен опит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    5 1 Отговор
    А бившият наш премиер е прочел само две страници от Винету ,но е достоен и за антнобелова награда , тъй като успя за 10 год. да убие държава и народ , а при турското робство оцеляхме пет века !!

    Коментиран от #4

  • 2 Райчо

    1 0 Отговор
    Румънците разбират какво искат хората и действат, а българите разбират какво искат хората - Кириваксъра да си тръгне и не действат
  • 3 Киро куролацията

    1 0 Отговор
    Българският премиер: "Аз съм измислил куролацията и никой не може да ме обвини в плагиатство за това!"
  • 4 кнаус 485

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Тиквата е еднокнижник,но има дисертация и е някакъв доцент,но мисирките не шумят по въпроса,щото не се види ,че и той е плагиат,въпреки ,че е еднокнижник....мястото отдавна му е в затвора,където ще има време ,ако иска да си навакса образователните дефицити....

    Коментиран от #6

  • 5 Ха........

    1 0 Отговор
    Плагиатсвал премиера на румънците..тц..тц..а пък нашият е завършил в Харвард...аааа..какво ще кажете???, в България почти никой не плагиатства..тук таме някой..единици са..ама как крадем само..вие румънците ряпа да ядете. Хайде не се хвалете толкова..заплатите ви били по високи, разтежа на вашият БВП бил по висок от нашият, съдебната ви система била по добра, и сте напълнили пандизите с корумпирани политици и така нататък. Но ние..можем да пием повече ракия от вас, можем да пеем юнашки песни, да играем хоро и ръченица, после да се бием юнашки..само не завиждайте.
  • 6 Пишман

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "кнаус 485":

    Той Баце кога беше в Корея и троши дъски го заведоха в някакъв институт за изследване на елементарни частици и му дадоха някаква титла!...Сигурно защото за първи път видяха елементарна частица 120 кила!
  • 7 0рлр

    2 0 Отговор
    Тук има по-изобретателни:ставаш министър и се правиш член кореспондент, в следващия мандат и академик, и на това, правиш критерии по европейски програми, после излизаш от министър и печелиш проекти, после пак се вртщаш, но вече си хем министър, хем ръководител програми за десетки милиони, хем академик. На ви, румънци, нямате си такъв екземпляр. За справка - денков.
Новини по държави: