Last news in Fakti

19 Януари, 2022 16:50 1 714 7

Борис Джонсън остава на премиерския пост

  • великобритания-
  • премиер-
  • борис джонсън

Това обяви самият той

Борис Джонсън остава на премиерския пост - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън обяви, че не смята да се оттегля от своя пост, съобщи Гардиън.

Днес той говори пред британския парламент. Въпрос за плановете му за поста му беше зададен от представител на опозицията.

През последните седмици се появиха твърдения за редица нарушения на неговия екип. Джонсън обяви, че вече се е извинил за своето поведение.

Призова парламентът да изчака правителствения доклад по темата. Премиерът смята, че към момента може да продължи да изпълнява своите задължения.

Появиха се информации за разногласия между консерваторите по темата. Някои от тях дори са започнали преговори за вот на недоверие.

Към момента Джонсън все пак има повече поддръжници в своята група.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зрада 404

    2 0 Отговор
    Влади Мир ни тъпче, мачка и унижава (
    И 0крайна и Европа.
  • 4 ТОЗИ

    7 1 Отговор
    ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПО НАХАЛЕН И ОТ НАЩО ТУЛУПЧЕ. ДЕМОКРАЦИЯ. НА НАЙСИ.
    ПЪЛЕН ФАЛШ. НЕЩАТА ОТИВАТ НА ЗЛЕ. ДЕМОКРАЦИЯТА СЕ ИЗХАБИ. ТРЕБЕ НОВ СТРОЙ.
  • 5 dimata

    6 0 Отговор
    властта е сладко нещо :)
  • 6 Защо не кажете цялата реч

    8 0 Отговор
    Властите в Обединеното Кралство решиха да отменят повечето епидемиологични ограничения, наложени на фона на разпространението на омикрон-щам на коронавируса в страната. Това заяви премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън, говорейки в Камарата на общините,
    Ръководителят на правителството уточни, че планира да отмени ваксиналните паспорти, изискването за задължително носене на маски на обществени места и транспорт и прехвърлянето на част от служителите на отдалечена работа. предаде Ройтерс
  • 7 Sion

    3 0 Отговор
    До следващата седмица, когато Сю Грей ще го разпъне на кръста..Щом дори Давид Дейвис днес му каза да си обира крушите в парламента, работата е ясна.
Новини по държави: