Last news in Fakti

23 Януари, 2022 13:33 7 177 39

Британска депутатка твърди, че мюсюлманската ѝ вяра е причина за уволнението ѝ като зам.-министър

  • нусрат гани-
  • великобритания-
  • борис джонсън

Марк Спенсър, който в момента е главен организационен секретар на партията, заяви, че Нусрат Гани визира него, но твърденията ѝ са напълно неверни и клеветнически

Британска депутатка твърди, че мюсюлманската ѝ вяра е причина за уволнението ѝ като зам.-министър - 1
Снимка: правителство на Великобритания

Британска депутатка заяви, че мюсюлманската ѝ вяра е била изтъкната от организационен секретар на Консервативната партия като причина за уволнението ѝ като заместник-министър през 2020 година.

Зачестилите информации за оказван натиск върху депутати на Консервативната партия още повече утежняват положението на премиера Борис Джонсън, на който предстои решаваща седмица, в която трябва да излезе резултата от разследването на събиранията на Даунинг стрийт по време на локдаун.

Според вестник „Сънди таймс“ Нусрат Гани е казала, че когато е поискала обяснение за уволнението си, организационен секретар на торите е посочил, че „вярата ѝ е повдигнала въпроси и нейният статут като депутат-мюсюлманин е карал колегите ѝ да се чувстват неудобно“.

Марк Спенсър, който в момента е главен организационен секретар на партията, заяви, че Нусрат Гани визира него, но твърденията ѝ са напълно неверни и клеветнически.

Министърът на образованието Надим Захауи заяви, че обвиненията на Нусрат Гани трябва да бъдат разследвани. Гани бе назначена на поста в Министерството на транспорта през 2018 година, но загуби работата си след промени в правителството, направени от Борис Джонсън през февруари 2020 година.

„Сънди таймс“ пише, че Гани се е отказала да се бори за правата си след като ѝ е било заявено, че „ще бъде отлъчена и репутацията ѝ очернена“.

През последните дни около „Партигейт“ няколко депутати, искащи оставката на премиера заявиха, че са били сплашвани и изнудвани.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пич

    111 4 Отговор
    Можеше и да добави - " и защото съм черна " ...!!!??? Доживяхме времена , в които ние , белите , сме дискриминирани защото сме бели , защото сме християни , и най тежкото престъпление - защото сме хетеросексуални ...!!!??? И това , на наша територия...!!!???
  • 4 Тия нв минават

    77 6 Отговор
    Англия е християнска страна, ако не и харесва да иде в мюсюлманска такава

    Коментиран от #14

  • 5 сила

    73 6 Отговор
    мюслите в МЮСЛОМАНИЯ......вечно са обидени и дискриминирани , започват да догонват Богоизбрания народ
  • 6 ФИЛИП ЕЙДЖИ

    39 3 Отговор
    ами като започне да се моли позата и е малко....
  • 7 Защо няма инфо

    43 2 Отговор
    Командващият Военноморските сили на Германия вицеадмирал Кай-Ахим Шьонбах заяви, че Владимир Путин иска уважение и Киев никога няма да си върне анексирания от Москва полуостров Крим, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
  • 8 случаен

    37 1 Отговор
    и правилно, всички в анаватан,там няма да ви дискриминират
  • 9 То е ясно

    28 2 Отговор
    Да идва в дъ пъ съ или в Гепи,те точно такива търсят!
  • 10 мхмм

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нормално":

    Не знам колко да е нормално,като премиерът им ,много ме съмнява да е християнин с баща от турски произход и майка от еврейски?
  • 11 Не веднъж

    30 13 Отговор
    Съм твърдял че религиите водят до разделение на гражданите и в края на краищата всяко разделение когато и да е води до конфликти и дори до кървави войни каквито са седемгодишната война 30-годишната война стогодишната война а и сега ври и кипи в целия свят заради противопоставянето на различните мюсюлмански течения на вярата
    и на християнските такива
    На дум религиите проповядват мир и любов а на практика се получават точно обратното

    Коментиран от #23, #24, #30

  • 12 цербер

    13 0 Отговор
    Британска депутатка заяви, че мюсюлманската ѝ вяра е била изтъкната от организационен секретар на Консервативната партия като причина за уволнението ѝ ,като заместник-министърка през 2020-та година.
  • 13 Емо Крокодила

    24 0 Отговор
    Ами тази е подчинена пряко на въображаемият и на книгата за контрол, а не на Английският закон, морал и ценности.
  • 14 Англичаните

    21 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тия нв минават":

    Са с малко странна религия
    Водят се християни но нямат патриарх не признават папата техен духовен водач религията е баба Бети. В англиканската църква презрително наричат католиците паписти. Вековният конфликт в Северна Ирландия се състои точно от противопоставянето на папистите и англиканите
  • 15 Не съм расист

    41 2 Отговор
    Аз ли окьорвех?
    Бре тая прилича на Айшето от Столипиново,гато!
  • 16 Любопитен

    48 2 Отговор
    Твърди че са я уволнили защото е мюсюлманка. А когато са я назначавали не са ли знаели че е такава. Явно причината е друга и е срамно да изтъква такава причина за уволнението си

    Коментиран от #19

  • 17 Някой

    34 0 Отговор
    Да ми припомни. Лондон имаше мюсюлманин за кмет как му беше името
  • 18 Европеец

    31 3 Отговор
    Ааа не може така къде са ви евроатлантическите ценности, толерантността и истамбулската конвенция - не може да уволнявате мюсюлмани защото това е бъдещето на мъгливия ви остров. Както казваше един приятел в Лондон камък да хвърлиш все ще улучиш някого по чалмата.

    Иначе много мразите руснаците и източно европейците - скоро май ще трябва да преименувате държавата си на Англостански халифат.
  • 19 @##_&-

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "Любопитен":

    Тази си търсена дори В качеството и на мюсюлманката е била избрана за депутат
  • 20 Големия демократ

    8 6 Отговор
    Английски расисти, стига сте се оправдавали признайте си. Признайте че сте алчни и обичате само 💸💰💸💰💸💰.
  • 21 Вярата не, но неугледната и

    23 4 Отговор
    тлъста физиономия със сигурност! Изглежда ужасно, мърлява и нечистоплътна,и аз бих я уволнил, ако ще да е африканска шведска!
  • 22 Павел Пенев

    17 2 Отговор
    Борис Джонсън е също мюсюлманин по майчина линия, кмета на Лондон също. Ами много мюсюлмани ставате в това правителство.
  • 23 Любопитко

    21 2 Отговор

    До коментар #11 от "Не веднъж":

    При стогодишната война се бият френците-католици с/у ингилизите -тогавса и те все още католици. Въпрос първи. и къде е тук реигиозният мотив? Въпрос втори - от часовете по история ли бягаше с най-голям кеф?

    Коментиран от #38

  • 24 Соросоиде,

    19 0 Отговор

    До коментар #11 от "Не веднъж":

    като рече А ,що не кажеш и Б? Откакто съществува трета българска държава със сърбите - наши православни единоверци, сме воювали ЧЕТИРИ (4) пъти.Ми тебе ако питат - хайде смед религиите да премахнем и националностите ...и да станем едно стадо от уфсе без вяра, национслност че и от една раса ако може...лесно за водене на "паша"...Това ли ти е "тънкият" намек?!?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 М а и н а т а и.

    17 0 Отговор
    Може и да е така пак е добра причина
  • 27 любител

    10 1 Отговор
    и много правилно я си виж мутрата в огледалото. ще плашиш чуждите делегации. хахаха.
  • 28 Мунчо

    10 0 Отговор
    Тази мюсулманка Нусрат Гани какво изобщо прави в партия на християнска държава?! Либерализма на запад буквално им изпива акъла!

    Коментиран от #39

  • 29 Fury

    8 0 Отговор
    Явно е стандартна повсеместна практика невежеството, ниският интелект и невъзможноста да върши полезни неща да се прикриват за паравана на дискриминацията.
  • 30 Тони

    2 15 Отговор

    До коментар #11 от "Не веднъж":

    Вярата трябва да бъде на интимно ниво. Неприятно е някой да те пита в какво вярваш - Исус, Мохамед, Буда, Сатана или Луцифер и др. Духовната енергия е най- съкровеното което един човек притежава и би трябвало се пази и използва за се чувстваш добре а не за да страдаш, да се чувстваш виновен или да убиваш за слава на религиозните институции. Без значение към коя религия си причислен , всички богатства отиват във Ватикана. Примери : християнството е създадено от римската империя , която се превръща в римокатолическата църква. Ислямът се създава пак от римокатолическата църква за да има разделение между масите, отделни народи - разделяй и владей. Османската империя е създадена пак с помощта римокатолическата църква.

    Коментиран от #31

  • 31 Айде още един/една

    16 1 Отговор

    До коментар #30 от "Тони":

    не доучил/а!!! През кой век възниква ислямът и КОЛКО ВЕКА след това християните се разделят на католици и православни??? Чети бре чукча, ЧЕТИ БРЕЕЕ!!!
  • 32 Някой си

    11 1 Отговор
    Тая ми прилича на една от Столипиново..пък може и да греша..сигурно са повече от една...
  • 33 От страни

    2 0 Отговор
    Сбират козовете срещу Борко Рошавия. Са и тая ще се изръси с обвиненията. Та накрая ще се предаде.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 сноу

    14 2 Отговор
    Сунак,Садик,нусрат,Захауи...все английски имена ..Махайте Борката и слагайте някой от тях и да се свършва с тая мъка..Тя баб Бети отдавна не обръща внимание ,особенно откакто Харито и Мегана я дариха и ощастливиха с арчито.

    Коментиран от #36

  • 36 No comment

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "сноу":

    "Корените на Борис Джонсън са в Турция. Но въпреки това там никак не го обичат. Причината: прадядото на Джонсън - "предателят" Али Кемал. Ето какво се знае за потеклото на британския премиер:..."
  • 37 112

    4 0 Отговор
    В Лондон е истинската демокрация. Белите сме дискриминирани в България и по света. Та заповядай в България да огласиш БСП.. И да им построиш къщурки, че социала е пред фалит.
  • 38 сашко

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Любопитко":

    Русия и Украйна са православни ама се задава война.
  • 39 чипич

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Мунчо":

    То у нас пък една чистотия...
Новини по държави: