Last news in Fakti

24 Април, 2013 12:35 1 452 0

Полуголите от ФЕМЕН атакуваха "белгийския Ратцингер"

  • белгийски-
  • архиепископ
Полуголите от ФЕМЕН атакуваха "белгийския Ратцингер" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полуголи активистки на ФЕМЕН нападнаха главата на белгийската католическа църква архиепископ Андре-Мютиен Леонард, като го поляха с вода, съобщи Нюзру.

„Епископ Леонард беше атакуван по време на поредния сеанс на публична пропаганда на ненавист и религиозен фанатизъм в едно от главните учебни заведения на Белгия – Брюкселския свободен университет (ULB). Внезапно връхлетелите в залата секстремистки прекъснаха религиозния брътвеж, обливайки с вода парализирания от страх свещеник“, разказват в сайта на ФЕМЕН активистките.

Както самите те признават, за нападението е използвана светена вода. От снимките си личи, че Андре-Мютиен Леонард не оказва съпротива на побеснелите феминистки, а само продължава смирено се моли. В аудиторията се намирали няколко мъже, които се опитали да спрат полуголите фурии, след като охраната не успяла да ги спре.

Брюкселският архиепископ, когото от ФЕМЕН смятат за един от главните „проповедници на хомофобията“ в Европа, водел в университета дискусия на тема „Богохулството: оскърбление или свобода да изразяваш мнението си“. Активистките са го нарочили и като голям враг на гей браковете, които вчера бяха легализирани във Франция.

Архиепископ Леонард е начело на белгийската епархия от началото на 2010 година. Често го наричат „белгийския Ратцингер“ заради консервативните му възгледи по въпросите на хомосексуализма, еднополовите бракове, евтаназията, абортите и контрацепцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: