Last news in Fakti

24 Април, 2013 13:47 1 353 0

Български дипломати, нападнати в Йемен

  • йемен-
  • сана-
  • българското посолство

Двама служители от българското посолство в столицата на Йемен - Сана, са били нападнати от местни граждани извън сградата на дипломатическата мисия, съобщиха от пресцентъра на министерството на външните работи.

Инцидентът е станал в събота, 20 април.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на служителите при инцидента няма пострадали. Йеменските власти провеждат разследване по случая.

Според в. "24 часа" неизвестни лица са опитали да отвлекат българския консул в Сана Анатоли Дешев и служителя в посолството ни Петър Дерменджиев. Когато излезли навън да си налеят вода, непознатите се опитали да ги натикат в кола, но българите започнали да викат, за да привлекат вниманието.

"Министерството на външните работи умишлено запазва мълчание четвърти ден, тъй като това е втори опит за отвличане, след като през май 2012 г. беше направен опит за отвличане на посланика Борис Борисов", съобщил е в имейл до български медии дипломатът Георги Димитров.

Според него причината за мълчанието на министерството е, че въпреки първия инцидент с посланика никакви мерки за опазване на живота и безопасността на хората в посолството не са били взети.

От МВнР нито потвърдиха, нито откекоха, че става дума за споменатите в публикацията служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА