Last news in Fakti

30 Януари, 2022 08:15 2 159 9

Намериха решение в Италия

  • италия-
  • държавен глава-
  • серджо матарела

Първи думи на Матарела

Намериха решение в Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Италия Серджо Матарела беше преизбран за втори мандат, съобщи АНСА.

Парламентът събра мнозинство за неговата кандидатура. Матарела се отзова на молбата на италианските народни представители.

Събрано беше огромно мнозинство от над седемстотин гласа. Самият Матарела отказваше да приеме втори мандат.

Премиерът Марио Драги лично проведе разговор с него. Той го увери, че втори мандат е нещото, което ще гарантира стабилност в страната.

Матарела обяви, че настоящите събития го карат да приеме отново задълженията, въпреки своите съображения преди това. Той приема отговорността да отговори на очакванията на своите съграждани.

Самият Матарела благодари за оказаното доверие.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 зреене

    10 1 Отговор
    Самият Матарела отказваше да приеме втори мандат. СЕРДЖО,МОЛИМ ТИ СЕ,ОСТАНИ ПРЕЗИДЕНТ,ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДРУГ ДА Е!
  • 2 Анчо

    8 3 Отговор
    Ако не могат да се оправят, да им изпратим хървардската бригада, ленчето, кокорчо и сладкаря!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 бушприт

    3 2 Отговор
    Сладкарка е жена му-канадката,а той е просто Киро.

    Коментиран от #7

  • 5 Милано

    9 1 Отговор
    Докато ни приспиват с дремещи старци, в Милано полицията бие протестиращите против фашото. Напишете в ютуб ottawa protest и вижте какво става в Канада. Протести и във Франция, Австрия. 60 000 камиона блокират Отава в Канада. Правителството се крие! Хора фашизмът не иска да отстъпва!

    Коментиран от #8

  • 6 црррр

    3 1 Отговор
    Серджо муца Моцарела. Хората си нямат един тон суджуци.
  • 7 Кокоро

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "бушприт":

    Добре поне, че е Киро, щото можеше да е Мето (от Факултето). Те с мустафа са една боя.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Наблюдател

    2 1 Отговор
    Матарела от колко месеца тръби, че се отказва?! Ренци го е сложил тук и Ренци дърпа конците. Две министърки на Ренци, от които едната е с основно образование (избягала от училище и отишла на полето, после се захванала със синдикализъм и така до министърка на земеделието) предизвикаха свалянето на предното правителство на Конте. После изневиделица Матарела предложи Марио Драги. И така се започна сценария с обещанията за справяне с измислената пандемия. Първо обещанията бяха, че при 70 процента ваксинирани ограниченията ще отпаднат (както наш премиер обещава), после влезе задължение за сертификат, после за супер сертификат, сега подсилен и не знам какъв си сертификат и пак маски отвън. При 90 процента ваксинирани и закон за задължителна ваксинация на всички над 50 годишни. Нямам думи. Президент на една такава държава да се избира от Парламента, а не от народа. Драги като не го избраха сега пак ще върнат Матарела. Сперанца е всъщност министъра на здравеопазването. А "Свободни и равни" е партията, която въведе всички разделения и ограничения. Ренци и Макрон са първи дружки и масони и командват целият този театър. Хората им писна и масово недоволстват и не ги искат, но си траят и чакат следващи избори. Тихо неподчинение и протести в почивните дни, които медиите изобщо не отразяват. Вчера повечето отвън не носеха маски. Има и доста заведения и магазини, които не искат сертификат. Над 1 милион над 50 не са подали никакво заявление за ваксинация, макар че ги плаш
Новини по държави: