Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 09:13 2 953 50

Руският посланик в ЕС: Русия няма да нападне Украйна днес

  • русия-
  • украйна-
  • нато-
  • крим

В петък администрацията на американския президент Джо Байдън предупреди, че нападение срещу Украйна може би е неизбежно

Руският посланик в ЕС: Русия няма да нападне Украйна днес - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският пратеник в Европейския съюз Владимир Чижов отхвърли предположенията, че страната му е на път да атакува Украйна. "Ню Йорк Таймс" цитира източник от американското разузнаване, според който Москва обсъжда тази сряда (16 февруари) като дата за военни действия в Украйна, което Чижов отрече в коментарите, публикувани в германския вестник Die Welt.

"Що се отнася до Русия, мога да ви уверя, че тази сряда няма да има атака", каза Чижов пред Die Welt. Няма да има ескалация нито през следващата седмица, нито през седмицата след това, нито през следващия месец. Войните в Европа рядко започват в сряда", добави Чижов.

Чижов осъди твърденията на САЩ за възможна инвазия в Украйна.

"Когато отправяте сериозни обвинения срещу Русия, вие също носите отговорност да представите доказателства. В противен случай това е клевета", каза Чижов. Къде са доказателствата?, попита Чижов.

Посланикът на Москва в Брюксел направи подобни коментари през декември.

Оттогава американски служители заявиха, че разузнавателните им данни показват, че Русия може да планира да атакува Украйна преди края на Зимните олимпийски игри на 20 февруари.

Припомняме, че по-рано украинският президент Володимир Зеленски обяви, че сряда - 16 февруари, ще бъде Ден на единството.Според него именно на този ден може да започне руска инвазия в страната му.

В петък администрацията на американския президент Джо Байдън предупреди, че нападение срещу Украйна може би е неизбежно.

Когато руският президент Владимир Путин e бил уведомен за спекулации от страна на Запада относно датата на предполагаемата инвазия на Русия в Украйна, той шеговито е попитал в колко часа се предполага, че "войната" трябва да започне. Това разкри говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Говорителят на Зеленски оттегли изявлението на държавния глава за предстоящата руска инвазия на 16 февруари, като уточни, че украинският лидер е чувал за датата само от медиите, а не от източници от западното разузнаване.

Москва обяви, че само луди хора, лишени от морал, могат да допуснат, че Русия има намерение да нападне Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да познам

    44 1 Отговор
    И утре няма да нападне, и други ден и ...
  • 2 Гошо

    64 2 Отговор
    Да , точно така Сега да ги побъркат от подигравки Невероятна тъпотия демонстрираха щатите

    Коментиран от #29

  • 3 БОЗА

    56 1 Отговор
    Голем РЕЗИЛ...то бяха дати,па укази,за бъдещи празници...хората си изпиха рикията дет я пазеха,за сватбата на децата да чакат войнЪта...пууу ядец... ;-)

    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 4 Пич

    53 3 Отговор
    А така.....на кой да вярваме сега !!!??? Според краварите , бойни действия се водят от миналия месец...!!!??? Би трябвало вече Русия да е превзела Испания и Скандинавия , и да готви десант към Козяк ...!!!???

    Коментиран от #12

  • 5 USSA

    58 2 Отговор
    Щом Русия не напада Украйна, може би в крайна сметка ФАЩ ще се опитат да накарат Украйна да нападне Русия.

    Коментиран от #10, #11

  • 6 Иванушка

    54 2 Отговор
    Не само луди ами и прости хора, кравари, црвули и налъми могат да допуснат че един и същ народ ще воюва сам със себе си. Мумията Говори - Еп4
  • 7 Сивата чапла

    37 2 Отговор
    От сряда на сряда та до среден на американците.
  • 8 оценка

    28 1 Отговор
    И утре няма да е.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Сивата чапла

    36 2 Отговор

    До коментар #5 от "USSA":

    Зеленски нали тича с каска, сигурно е готов вече.
  • 11 Кубрат

    37 1 Отговор

    До коментар #5 от "USSA":

    По скоро сащ ще нападнат окрайна.

    Коментиран от #21

  • 12 Гост

    35 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пич":

    Разведките на склерито бяха предрекли и точния час 3.00...ама ...нъц !
  • 13 Не няма

    26 2 Отговор
    Така е. Няма логика Русия да напада Украйна. То е ясно, че на стари години човек губи мозъчни клетки, пропадат му умственире връзки и т.н. Но като е президент, тези провали се прехвърлят на цели държави, за съжаление на гражданите им. Ами да не са си го избирали -сами са си виновни. Или, ако са допуснали да бъде назначен въпреки волята им, пак са си виновни. Това би обяснило, а дори -оправдало нахлуването на Русия. Но не в Украйна, а там, от където наистина идат заплахи за нея -в САЩ. Но не през общата им граница, а директно от космоса. И най вероятно, няма да е на 16.02.22, а когато Европа разбере, че Русия е част от нея и че Европа и Азия са един континент, а САЩ са само една ОПГ, която трябва да бъде отстранена от всяко общество с претенции за цивилизованост.

    Коментиран от #19

  • 14 От страни

    21 0 Отговор
    Аз на негово място не бих казвал нищо, само да съм ги гледал и да съм се усмихвал хитричко - гаранция да са напълнили памперсите.
  • 15 ФАЩ

    34 2 Отговор
    Краварите са производител и търговец N1 на оръжие в световен мащаб. Бизнес за милиарди. Те имат нужда от войни, за да продават оръжие и да печелят. Ако има само 10 мирни години без да продават оръжия просто ще фалират.
  • 16 !!!?

    7 18 Отговор
    Разликата се състои в това, че Путин може всеки момент да познае кога ще нападне Украйна, но Байдън не може ! Но проблема не е защо империята на злото иска отново да пороби Украйна !!!?

    Коментиран от #32, #39

  • 17 Жеков

    3 35 Отговор
    Русия е враг на България! Това го заявиха самите руснаци още преди шест години.
  • 18 Правило

    26 2 Отговор
    Бесните кучета ги избиват. А истерясалите западни политици и медии приличат на бесни кучета.
  • 19 Вярващ

    16 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не няма":

    Не бе! Планът е друг! Русия ще си върне Аляска нападайки през Беринговия пролив! Всички полярни мечки са на страната на Русия! Така че Русия ще победи за нула време! След това заедно с Канадската армия ще атакуват внезапно САЩ! Братята мексиканци ще ги покрепят от юг! Парадът на победата ще проведе пред останките на Белият Дом! На върха му гордо ще се вее руският флаг!

    Коментиран от #23

  • 20 кво става

    27 0 Отговор
    Абе днеска не е ли 16-ти февруари.Според ЦРУ и Байдън и техните разузнавателни данни Русия вече трябва да е нападнала Украйна.Ама по телевизиите нищо не дават.Некой наш евроатлантик да сподели нещо ако знае как вървят сраженията.
  • 21 Няма

    21 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кубрат":

    Няма да я нападнат. Те си изтеглиха хората от там. Даже не можаха да насъскат украинците сами срещу себе си, както го направиха на Майдана, преди години. Оср@х@ се тотално там, този път. Нямат и шанса, който имаха някога с Горбачов -предателя. Навални се оказа мъгла, а не памук, в който да се отъркалят. Също като онези герои на Доньо Донев. Украйна е бита карта. Не съм голям фен на руснаците, защото не блестят със стоки за бита. Но това не дава право на никого да отваря война срещу тях. Защото такава война би унищожила всичко и всички. От позиция на силата се постига само смърт. А демонстрациите на сила, с разполагането на военни структури и въоръжение на хиляди километри от границите на САЩ, макар и с формалното съгласие на държавите, заобикалящи Русия, не е нищо друго, освен демонстрация на сила. Не се наемам да прогнозирам кой е по силен в предполагаема война за ресурсите на Русия, но със сигурност, ако Русия загуби, за Европа предстои енергиен колапс. Американците целят да си осигурят монопол на енергийните ресурси по две причини. Едната -излизане от финансов колапс, чрез извиване на ръцете на промишлените държави чрез цените на енергоносителите и втората -заграбване на лидерска позиция на властта в глобалното село. Някои го наричат нов световен ред, поради аналогията му с хитлеровата доктрина.

    Коментиран от #26

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Едва ли

    16 0 Отговор

    До коментар #19 от "Вярващ":

    Русия можеше по време на втората светована да стигне в Лисабон. Но не го направи, а прие краварите за съюзници. По време на студената война се отказа дори от европейските си партньори (които можеше да запази, ако искаше). Мисля, че това са грешки, но може би греша, защото не съм политик. Вероятно има причина Русия да се свива в себе си, които пък са повод други държави да увеличават натиска си върху нея. Но всяко нещо има граници, които, ако се преминат, се стига до резултати, които са коренно противоположни на очакваните.

    Коментиран от #31

  • 24 16.02.2022 03:00

    13 0 Отговор
    Времето на атаката мина. Явно будилника на Байдъна не е звънял и е проспал "агресията"
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Иванушка

    20 0 Отговор

    До коментар #21 от "Няма":

    "....Не съм голям фен на руснаците, защото не блестят със стоки за бита...." - уби ме )))) Стоки за Бита и ширпотреба правят Китай и малките държави като Корея, Япония, Чехия, Сърбия, може и Албания. Руснаците са по Големите неща - Ядрена физика, Енергетика, Авиация, Корабостроене, Космонавтика и Оръжия. А зато трябват Образование, Наука и Технологии. Тарелките, Писудата и Ютиите и ние бихме могли да ги правим ако не ни мързеше и бяхме мааалко пи-кадърни.
  • 27 незнайко

    14 0 Отговор
    Промиването на мозъци от страна на Вашингтон продължава ! Успоредно с това искат ВОЙНА в Европа ! Глобалната мрежа вече ни го набива това всекидневно !
  • 28 Мръсната мечка

    0 16 Отговор
    Беше върната в бърлогата благодарение на свободния свят☝ СЕГА Е времето НА 💵💵дипломация и ТОТАЛНА разруха НА сссp
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ГруЮ

    12 0 Отговор
    Това все повече започва да заприличва на Алиса в Огледалния свят. “Нападението” на Русия го измислиха в Блумберг, подеха го в още няколко издания, Бай Дън го направи хайли-лайкли, а Зеленски го научил от медиите. Смях в залата.
  • 31 Вярващ

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Едва ли":

    Защо до Лисабон?!:) До Лондон и е било по-близо!:) Минава през Париж, като пътьом се отбива в Рим прави десант през Ла Манш и право в Лондон!:)
  • 32 внгд

    13 0 Отговор

    До коментар #16 от "!!!?":

    Защо отново! Злото дойде в украйна и спретна майдана още преди 2014 г. и оттогава не си е тръгвало. Това е проблемът, тая държавица вече е в разруха, окупация и тотал щета. нулата им раздаде евтините банички на майдана и това им е келепирът. След това - само доене.
  • 33 Чижов се Бъзика с Европейците!!

    15 0 Отговор
    "Войната в Европа, рядко започва в сряда"!!! Майтап,!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Адвокат

    15 0 Отговор
    Направиха сащ за смях. Украината се полуразпад на от страх и вътрешно напрежение. Ходът бе брилянтен. А сега докато мисирките изпускат въздуха- предстоят няколко бързи шамара от друго направление.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Само питам

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "top idiot":

    Вярно,че Полша,Унгария, Румъния стегнаха обръча от запад до пълни 360.Сега ако Русия вземе Донбас и Луганск останалите като чакали ще прилапат Лвовска област и Прикарпатието.

    Коментиран от #41

  • 39 Само питам

    4 0 Отговор

    До коментар #16 от "!!!?":

    И в какво е проблема?
  • 40 YStoyanov

    10 0 Отговор
    Той Путин онзи ден ги пита в колко часа точно ще започне инвазията според тях.. хахах
    Понеже пръщи медията публично, че Русия ще нападне на 14.02, 16.02.. Сега за 20.02 четох днес публични прогнози.. Човека пита ако знаят час да му кажат..

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Герд Мюлер

    8 0 Отговор
    В момента сме свидетели на една психологичекса война (ПВ) от страна на САЩ с основен одеолог, Джо Байдън. Каква е целта на тази ПВ, използвайки методите на Гьобелс, койт казва: "Една лъжа изговорена сто пъти от медиите се превръща в истина". И така, насаждането на страх у съюзните държави на НАТО (а и на тези извън НАТО) за една въображаема война на Русия срещу Украйна (а и не само срещу нея) цели да всее страх и по този начин Военно-промишления комплекс (ВПК) на САЩ да продава своето оръжие и да реализира огромни печалби, Разбира се, това най-ефективно може да стане с войни. И САЩ досега е водил многобройни локални войни и по този начин са продавали своето оръжие. Сега това може да стане по-трудно. И затова се измисли тази ПВ. В съчетание с разширяването на НАТО (а всака нова държава членка на НАТО трябва да се въоръжи според НАТОвските стандарти) ВПК на САЩ реализира огромни печалби за сметка на "уплашениете" от руската "агресия" държави. Хитро измислено и заедно със заплахите от санкции ПВ се яви мощно средство в ръцете на Демократическата партия на САЩ и президента Джоузеф Байдън (накратко Джо Байдън).
  • 44 ТОЧКАТА

    6 0 Отговор
    Права е МОСКВА!!!ТЕ са луди хора лишени от морал/още безумно алчни,нагли и не им пука за жертви и последици , стига да са на ПЕЧАЛБА!!!!!!Създадоха съвършена система за експлоатация на завладените територии след 1990г при която корумпираната клептокрация ограбва държавите и НОСИ парите на запад!!!!!!!Най голяма печалба имаха точно от Русия,Китай!!!!И когато ПУТИН , СИ намалиха този финансов поток западът полудя!!!!А НАТО във всеки раздел на въоръжението и боен състав ПРЕВЪЗХОЖДА Русия от 3 до 8 пъти!!!!!!!Въобще няма съпоставка,камо ли паритет или превъзходство на Русия!!!!!!!Русия винаги се е отбранявала от безброй АГРЕСИИ на запада!!!!!!Дори в специалните методи на войни,/финансови,кибер,стратегии,мека сила досега само СЕ ОТБРАНЯВА!!!!!!!
  • 45 спасов

    3 0 Отговор
    А кой казва, че не са луди?!
  • 46 Ники

    3 0 Отговор
    Ами то кой не знае кои са лудите!? Жалкото е че света ги търпи. Много са религиозни пък лъжат и крадат и са по далаверите. Основно такива са им професиите!....
  • 47 Крали Марко

    7 0 Отговор
    Искат да ни скарат , за да се избият децата ни. Руските момчета ще останат по малко в армията , а украинските редици ще ги попълнят американски наемници. Ако ме питате трябва 20 25 човека да слязат от световната политическа сцена и всичко ще рехатяса.
  • 48 Ники

    2 0 Отговор
    Рано или късно грешните и вредните Господ ги наказва! :)
  • 49 Анонимен

    2 0 Отговор
    САЩ станаха за посмешище на целокупното човечество.
  • 50 The truth

    0 0 Отговор
    Всички руски подлоги, (терминът е легитимен, даже дипломатите го използват) искам сега пак да кажат - кой лъжеше и кой беше прав?!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания