Last news in Fakti

16 Февруари, 2022 16:19 1 571 20

Съдът на ЕС защити общността

  • германия-
  • аналена бербок-
  • ес

Това обяви Аналена Бербок

Съдът на ЕС защити общността - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Съдът на Европейския съюз защити общността на ценностите. Това обяви германският външен министър Аналена Бербок, цитирана от Ди Велт.

Коментарът дойде след днешното решение. Утвърдени бяха плановете на ЕС.

Те предвиждат обвързване на европейските средства с върховенството на правото. Полша и Унгария опитаха да оспорят решението, но тяхната молба беше отхвърлена.

Бербок обяви, че правовата държава е в основата на ЕС. Допълни, че позицията на съда утвърждава ново решение, важно за групата.

Това само може да защити идеалите на общността. Днес ще се проведе заседание, на което да бъде обсъдено въвеждането на пряка зависимост между европейските средства и върховенството на правото.

Полски и унгарски представители настояват да се обърне внимание на тяхната позиция.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЕС тикви

    35 3 Отговор
    Най корумпираният съюз в света е ЕС, кражби и далавери на гърба и на все по бедна България!

    Коментиран от #8

  • 3 Роки

    42 1 Отговор
    Защитава се правото на Брюксел да коли и беси. ЕС върви към разпадане...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 hmhmhm

    33 2 Отговор
    С тая мантра за ценностите не вървите вече - всички видяха какви сте! Леко жалки и трагични ... крадли и крадльовци!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 КРА

    26 2 Отговор
    Това може да се окаже първата стъпка към разпад на ЕС. Не може неизбрани от никого органи за управление да вземат важните за съюза решения.
  • 10 Пари

    20 0 Отговор
    Чакайте Полекзит и Унгекзит скоро.
  • 11 правдолин върхоивен

    17 1 Отговор
    цитирам Аналена Бербок - външния министър на Германия : Обвързвани на европейските средства с
    върховенството на правото : На кое право ? За Полша и Унгария върховенството на правото е заложено
    в тяхните Конституции ? Те нарушават ли своите Конституции ? Европейския съюз не е държава и
    няма Конституция.За върховенство на кое право говори Бербок? Полша иУнгария суверенни държави ли са? Внасят вноски, а не могат да получават от Е.С. както другите членки.Чи4сто дискриминация.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 нашия

    12 1 Отговор
    това на снимката е Грета /Тунберг/ на стари години.....с индоктринирания поглед...
  • 14 барб- аронка и шорош

    5 0 Отговор
    българите ще плащат от юни газ по 2000 $ през ек борсата на англосоксонските борсови посредници олигарси да видим как ще плащат.
    брюкселската чиновничка урсула, германски министърки, евросъдилиша, шоршки грантаджии, управлявани от сащ, англия са изгубили връзката с реалният живот на европейците.

    ек, евросъдилиша и шорошките грантаджии трябва да се разпуснат иначе ес ще се саморазпадне,
    без значение дали ек ще отпуска траншове народни европейски пари от национални вноски по ек схеми за усвояване от национални политици, олигарси, шорошни грантаджии за да подържа националните режими под диктата на ек и англосаксонските и ционистки корпоративни олигарси.
  • 15 От страни

    2 7 Отговор
    Така е. Който плаща той поръча музиката. Полша, Унгария искат и да получават милиарди когато им изнася и хем да си гледат своите интереси ама то не става така. Рома като влачи мечока по пазара и свири гъдулката мечока трябва да играе хорото ама неще тогава ще смуче лапа а не ядене довечера. Ако си честен "Орбан" и си готов да работиш напреко с Русия и да си сключваш както си искаш договорите тогава що търсиш пари по програми. Полша па ептем - всичко в Европа прави напук на Брюксел и провежда политиката на САЩ ама Полша от влизане в ЕС до днес е получила близо 270-300 милиарда евраци. Кой от на е получил толкова? И при това не си прави труда да спазва приетите решения.

    Коментиран от #18

  • 16 Верно ли

    5 0 Отговор
    Росенчо, ама тури поне едно сложно изречение, бе, мисир! :)))) Пишман журналиста от СУ!
  • 17 Бодак

    5 0 Отговор
    И това ако не е рекет ... ВИС-2 трева да пасе.
    А бяха хубави мантри; ""Единство в разнообразието"" ... и тям подобни.
    Разнообразието е строго забранено. И като следствие - не единство а разединение.
    Налагане на американо-соросоидни ценности, кръстени ""европейски"" . Майтапа е в това, че никой европейски народ никога не е изповядвал т.н. ""европейски ценности"" - повсеместно налагане гей и джендър идеология, налагане на някакви чудновати (преследващи далечни цели) понятия, в които не само майка и татко, а редица понятия роднински и други понятия са забранени... засега само в правото, а сетне повсеместно ще ни заповядат изцяло да говорим на правилния език с правилните понятия ...
    Безумна Европа на безумните решение - зелени енергии, щастливи кокошки и криви краставици и политико-финансов рекет срещу инакомислещите. Дано поляци и унгарци устоят на терора на еврочиновниците ... иначе, тежко на хората в Европа - превръщани стъпка по стъпка във все по-малко свободни и зависими от прищявките на специално подбрани еврочиновници
  • 18 Бодак

    4 0 Отговор

    До коментар #15 от "От страни":

    Типично робско мислене -- има едни велики хора, които Трябва да раздават пари само на послушните. Който не слуша и не се подчинява не заслужава пари

    А какви ще са бъдещите последствия от постоянно налаганите правила, забрани и прищевки на някой си ... робът за това не мисли -- има папо, легло и подслон.
    Казвам някой си, тъй като има една тънкост, която робите не вдяват... Няма такова нещо като ние решихме. Мисълта, идеята, винаги възниква в една глава -- в една единствена глава - сетне се възприема от такива на акъла и, после от останалите. В последно време все повече идеите се възприемат не доброволно, а се налагат силово, изкуствено, най-вече се раздухват чрез медийните духалки. И се възприемат първом от най-нисшите духом - немислещите, с робско подсъзнание, не отличаващи свободата от повсеместно налаганите ограничения водещи до власт на самоизбрала се тоталитарен кръжец с вътрешен Водач, на дело Водач на цяла общност -- като сегашната Атландска
    Как се случва го показаха в Междузвездни войни -- при Тъмната страна
  • 19 Конспиратор

    1 0 Отговор
    Тази не снимката в последния момнт е променила позата на руката си, за да не стане сканадала! Че е служител на КГБ се вижда и по погледа ѝ!

    Коментиран от #20

  • 20 Порно

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Конспиратор":

    Точно като римска патпицийка , която в Колизеума решава да живее или да умре загубилия гладиатор.
Новини по държави: