Last news in Fakti

27 Февруари, 2022 07:31 17 539 41

Тръмп: Путин нападна заради жалкото ни изтегляне от Афганистан

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • украйна-
  • русия

Проблемът не е дали той е глупав или умен, а че нашите лидери са "глупави, толкова глупави", заяви бившият американски президент

Тръмп: Путин нападна заради жалкото ни изтегляне от Афганистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че руският президент Владимир Путин се е доказал като "умен" лидер в ситуацията с Украйна, а сегашното американско ръководство, напротив, е "глупаво", предаде РИА Новости.

"Проблемът не е дали Путин е умен или не. Разбира се, че е умен. Истинският проблем е, че нашите лидери са глупави, толкова глупави", каза Тръмп, говорейки пред поддръжници. Предаването беше водено от канала Newsmax.

Според бившия президент на САЩ Путин решил да проведе специална операция срещу Украйна, след като видял "жалкото изтегляне" на американските войски от Афганистан. В същото време Тръмп нарече специалната операция "зверство, което никога не трябваше да се случва".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    84 22 Отговор
    Хора заблуждават ви,САЩ и Русия са едно,няма никакво напрежение между тях

    Коментиран от #4

  • 2 Не е само..

    96 8 Отговор
    Афганистан!Трампон! Къде сте се изнесли. Навсякъде сте оставили Разруха.
  • 3 Дядо Байдънчу

    73 3 Отговор
    Където се напикава

    Коментиран от #39

  • 4 ДоХаХа

    23 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Още от 1917
  • 5 РЕАЛИСТ

    78 2 Отговор
    Руски представители да в Никарагуа и Куба. Договаря се изграждане на руски военни бази там. Щом НАТО се приближава до Русия, те също се приближават.
  • 6 Валенсиано

    108 12 Отговор
    Разбира се,че е зверство.Щом Путин е подгонил звяра Зелената лейка,който изби хиляди жители на Донбас и Луанск с вашата благословия.
  • 7 кир Ливанчо

    68 5 Отговор
    САЩ и Россия са се договорили за Украйна. Просто са преценили, че европейския елит е прекалено лек в момента.
  • 8 Хихи

    17 1 Отговор
    Мачкат Дончо
  • 9 ЕВРОНЮЗ

    59 3 Отговор
    Ами изчезвайте от източна Европа преди да е преместил статуята на свободата от Северна Америка в Южна
  • 10 Мнение

    93 3 Отговор
    САЩ и ЕС подлъгаха администрацията на Зеленски, че Украйна може да бъде като западните държави а той е достатъчно глупав да им повярва.
  • 11 Иван

    50 2 Отговор
    Как да не е зверство, след като фашисти и ционисти биват избивани?? Някои от убитите имат роднини в Държавния Ешкиназки Департамент и Тел Авив.
  • 12 Иван

    58 6 Отговор
    Боклука Тръмп е израснал с евреи в Ню Йорк, а боклука Байден с гордост заяви че е ционист (нацист)......И двамата са подчинени на Синагогата.
  • 13 Простата истина

    75 1 Отговор
    Байдън дименцията и Зеленски кухото са в основата на конфликта. Байдън прати милиарди, първо свали неудобното правителство през 2014, изби сума ти хора чрез наемни нацисти терористи, а след това продължи да праща милиарди и да въоръжава Украйна. Щял да прави бази на НАТО там видите ли! Все едно Русия да прати пари на Куба да прави база там ...

    Коментиран от #38

  • 14 Tутанкамон

    39 5 Отговор
    Тоя ако беше на власт щеше да подкрепи Путин във войната срещу Украйна...
  • 15 ТаУмВзе

    56 4 Отговор
    Скивайте, че вече вирусът и ваксата вече не са Модерни! Смех да е.
  • 16 Слава на Русия

    35 5 Отговор
    Поделенията на руските въоръжени сили удариха или унищожиха 975 обекта от военната инфраструктура на Въоръжените сили на Украйна:

    - 23 контролни точки и комуникационни центрове на въоръжените сили на Украйна,
    - 3 радарни поста,
    - 31 зенитно-ракетни системи С-300, Бук М-1 и Оса,
    - 48 радарни станции.

    Свалени: 8 бойни самолета и 7 хеликоптера, 11 БЛА, две тактически ракети Точка-У.

    Унищожени са 223 танка и други бойни бронирани машини, 28 самолета (на земята), 39 реактивни системи за залпово стрелба, 86 полева артилерия и минохвъргачки, 143 единици специални военни машини.

    Министерство на отбраната на Руската федерация.
  • 17 Рафиниран мошеник

    11 54 Отговор
    Доналд Тръмп бе избран за президент с измама и с фалшифициране на изборите със съдействието и помоща на Путин , а в Кремъл посрещнаха изборната победа на Тръмп с шампанско и по време на мандата си защитаваше и бе изцяло на страната на Путин..!!!
    Доналд Тръмп искаше да разбие НАТО, беше противник на ЕС, изтегли армията на САЩ от Сирия с което услужи на ПУТИН и с което Тръмп показа на света, че окончателно е разрушил и загубил авторитета на Америка!
    Само луд човек като ТРЪМП може да нарече решението на Путин да нахлуе в Украйна което целия демократичен свят осъжда и да “признае” окупираните Донецка и Луганска “народни републики” за "ГЕНИАЛНО", и с което отново събуди възторга в българските му почитатели - все гербаджии, ченгета, възрожденци, русофили и путинофили...!!!

    Коментиран от #28, #37

  • 18 124

    54 5 Отговор
    Западът подклаждаше 8 г. провокации и геноцид над руснаците в Донбас и дръкаше оръжие на руската граница. Е, сега ще бъдат изправени на съд престъпните промерикански киевски неофашистите.
  • 19 Слава на Русия

    38 1 Отговор
    Руското министерство на отбраната твърди, че 302-ри зенитно-ракетен полк на украинските войски край Харков доброволно е предал оръжието задържани са 471 военнослужещи.
  • 20 Смешници

    34 5 Отговор
    Света тръгна към световна война.Има ли здравомислещ човек ,че Европа ще рухне икономически първа след всички санкции ,Русия и САЩ ще рухнат също и няма нормална логика която да спре световната война.Ако не приключи всичко в Украйна до 10 март и не се възстановят нещата,ще трябва да се готвим за най лошото.

    Коментиран от #22

  • 21 АНОНИМЕН

    33 2 Отговор
    ТАКА ЩЕ СЕ ИЗТЕГЛИТЕ И ОТ ЕВРОПА И ЩЕ РАЗПУСНЕТЕ ЕС и НАТО!!!
  • 22 .....

    19 6 Отговор

    До коментар #20 от "Смешници":

    Ще има много голяма война това е част от голямото зануляване.

    Коментиран от #26

  • 23 АНОНИМЕН

    41 1 Отговор
    НЕМА КАКВО ДА ГУБИМ ДА РУХВА!!!
    ЗА ЕДНИ ИМА ЗА ДРУГИ НЯМА !!!
    ЕДНИ ПОВРЪЩАТ ОТ ЯДЕНЕ ,А ДРУГИ НЯМАТ ХЛЯБ НА МАСТА!!!
  • 24 big

    38 3 Отговор
    Не заради това, а заради неадекватната ви политика срещу Русия! Прекалено дълго натягахте "ластика", не ги чухте и той се скъса! Въпроса е: Ще ги чуете и разберете сега или ще вървим към световна война? Само малоумниците не разбират че, реално войната е между САЩ, използвайки Украйна и Русия! Тук става дума за подреждането на новия свят, а вашето и на вашите васали място се губи в далечината!
  • 25 Нещата започнаха от

    12 13 Отговор
    Косово, после Ирак, Либия, Сирия и т.н. Сега Китай ще си вземе Тайван, после САЩ сигурно ще реши да направи пореден рейд някъде и Русия и Китай ще си мълчат...Така ли ще бъде? Силните се разбират помежду си, но обикновените хора дават жертви, страдат и плащат загубите. Някой трябва да спре Путин, за да се прекъсне това.

    Коментиран от #27, #29, #40

  • 26 Бат Пешо

    17 0 Отговор

    До коментар #22 от ".....":

    Интересното е че имаше хора които казваха точка по точка, какво ще става и от март 2022 до септември 2022 пишеше военно положение. Хм, интересно, как са познали 🤔 и още доста интересни неща пишеше. Въвеждане на купонна система заради дефицита и раздаване на купони само за ваксани, за храна и гориво. Фалит на банките и изтегляне на хартиените пари от обръщение. За военното положение са напът да познаят, ще видим и за другите неща, септември не е далеч. Всеки с желание може да го потърси в нета
  • 27 Балкански

    42 2 Отговор

    До коментар #25 от "Нещата започнаха от":

    Започна се след като киевската сган неизпълни минските споразумения и отказа за невстъпване на Украйна в НАТО! НАТО не е хуманитарна организация, а военен блок! И всичко това струпано на руската граница?!?! Няма как да се случи! Въпреки, че запада много добре знае за нацистките батальони мародерстващи домбас, си затваря удобно очичките за тях. Защото батальона Азов е признат и от американския конгрес за нацистка организация. Къде гледа света? Защо това не го казват нашите медии? 8 години никой не си мръдна пръста за децата на Донбас, между които и има и 30 000 българи! Гнусен, лицемерен свят.... А зелката щел да прави ядрено оръжие, защото по света имало малко! Чуха го добре!
  • 28 Аха

    22 1 Отговор

    До коментар #17 от "Рафиниран мошеник":

    А Байдън по честен път ли бе избран
  • 29 Ако

    21 1 Отговор

    До коментар #25 от "Нещата започнаха от":

    Ако се бяха спрели краварите.Са немаше да говорим за война
  • 30 Войникът 🇧🇬

    16 1 Отговор
    Значи ,след нахлуването на Русия в Украйна ми светна лампичката,че не без смисъл преди време се изтегли толкова експедитивно САЩ от Авганистан,за да може да оперира при нужда в Европа,което навежда на мисълта за една грозна игра от така наречените "Силни за деня" !
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 гост

    5 2 Отговор
    Тоя оранжевия как има лице да говори незнам.
  • 33 нормален

    13 0 Отговор
    Жалки страхливци, а какво беше вашето Косово!? Вън чуждите ботуши от България!!!!
  • 34 нормален

    11 0 Отговор
    Трябва да сме умерени, без руските ресурси сме зле!
  • 35 ВАМ

    4 1 Отговор
    До 20 02 2020г нещата бяха различни?? Кои ще спечели войната и кои ще загуби :
    Ще стечели АМЕТИКА иПОЛША??
    Ще загуби Русия и Германия???
    А... другите (не и ние) както се уредят?????
  • 36 Зоро

    12 0 Отговор
    Не мога да кажа какво става,и да вярвам на нашите експерти и политици.На02.05 2016 сайта на България днес има публикувано видео.Заглавие то:Неонацискиат батальон,;Азов; сее страх и ужас в Одеса.Толкова ли къса памет имат нашите политици и военни ; експерти;?Сега те не могат да си спомнят КАКВО са говорили преди 5 г.Хора четете и старите материали за да не ви промиват главите.
  • 37 YUS_MILEV

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рафиниран мошеник":

    Нищо лично, но мисля че, трябва да смениш дилъра пич. А може би и материала. 😬😁😂
    Не е лошо да потърсиш медицинска помощ, включваща и психиатър. 😉 😉
  • 38 Тъпан

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Простата истина":

    Не на Куба по скоро в Мексико.
  • 39 Джафер ага

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дядо Байдънчу":

    Може ли да има такива подобни лекета ,нушожества ?Това ли можа да роди безмозъчната ти тиква?
  • 40 Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #25 от "Нещата започнаха от":

    Не се кахъри сам ще спра,но този път не в Берлин,а в Нюйорг За да ми върнат аляска дето навремето наш цар я продаде😀😀😀
  • 41 Жоро

    2 0 Отговор
    Тия наближиха бърлогата на мечката и когато тя се събуди,олелей какво направихме,ами защитава жилището си.