Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Март, 2022 05:02 7 421 28

Washington Post: Готвят украинско правителство в изгнание

  • сащ-
  • украйна-
  • правителство-
  • полша-
  • владимир зеленски

Засега президентът на Украйна отказва да напусне Киев

Washington Post: Готвят украинско правителство в изгнание - 1
Снимка: Фейсбук

Държавният департамент на САЩ, Пентагонът и други американски ведомства се подготвят за ситуация, в която близките на Зеленски трябва да напуснат Украйна. Обмисля се и сценарият за създаване на украинско правителство в изгнание, пише Washington Post, цитиран от РИА Новости.

„Готвим планове за извънредни ситуации за всеки възможен случай“, каза пред изданието неназован източник от администрацията на САЩ, който не изключи сценарий, при който Зеленски ще създаде „правителство в изгнание“ в Полша.

Още новини от Украйна

Според WP Зеленски е обсъдил с американски официални лица дали трябва да се премести от Киев в Лвов, по-близо до полската граница. Според неназован високопоставен украински източник, охраната на Зеленски е готова бързо да премести него и останалите министри до западната граница.

„Досега той отказва да напусне“, каза украинският служител, цитиран от вестника.
Освен това, според вестника, европейските дипломати, подобно на американските си колеги, "започват да се подготвят как да подкрепят украинското правителство" в случай на "падане" на Киев.

Според неназован високопоставен европейски дипломат, приетата резолюция на Общото събрание на ООН, осъждаща руската операция, служи като елемент за "полагане на основите" за признаване на администрацията на Зеленски за легитимно правителство на Украйна и за поддържане на това правителство "на повърхността", дори ако то вече не може да контролира територията на страната.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джок Съдбата

    18 97 Отговор
    Няма да има нужда от това правителство. Рашистките окупатори няма да превземат Украйна

    Коментиран от #4

  • 2 Червенски

    79 11 Отговор
    Да заминава !!!
  • 3 Така е

    9 45 Отговор
    Това е вярното решение !!!
  • 4 Забелязъл.

    44 2 Отговор

    До коментар #1 от "Джок Съдбата":

    Тъй си мислиш щот си гладен.

    Коментиран от #28

  • 5 АУУУУУ

    7 85 Отговор
    ПУТЛЕР АКО СИ МИСЛИ ЧЕ СВЕТЪТ ЩЕ ПРИЗНАЕ ПРО-РУСКО ЧУЧЕЛО..... ЩЕ ОСТАНЕ МНООООГО РАЗОЧАРОВАН, КАКТО ОСТАНА РАЗОЧАРОВАН ОТ МАЩАБЪТ НА САНКЦИИТЕ..... СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ РУСНАЦИТЕ ГИ ЧАКА ГЛАД.... ГЛАД... И ОТНОВО.... ГЛАД... 🇷🇺🤮🇷🇺🤮🇷🇺🤮

    Коментиран от #9, #11, #23

  • 6 Нов Световен Ред

    83 4 Отговор
    Хи, хи...Скоро ще има правителство в изгнание признато от западните лицемери, и законно-избраното правителство на Янукович, поставено от руските окупатори, и естествено непризнато от лицемерите. Ето до какво доведе Новият Световен Ред, натрапен ни от глобалистическите унилатералисти. Ето резултатът от "мъдрата" политика на Западната Империята на Демокрацията: Югославия, 9/11; Афганистан, Ирак, Либия, Сирия, Йемен, Грузия, Украйна....Ашколсум Демонкрати!

    Коментиран от #7

  • 7 Реалист

    89 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нов Световен Ред":

    А ние след 10-ти Ноември вярвахме в западната свобода и демокрация и мислехме, че ще станем независими и свободни. Каква илюзия. Днес Светът е по-несигурен отвсякога, и много по-несигурен от времето на студената война
  • 8 Сивата чапла

    62 3 Отговор
    Зеленски се оказа чучуло. Защо не си остана актцор.

    Верка Сердючка, разбирай Андрей Данилко, разказваше, как са го повикали някакви хора в черна лъскава кола и са му предложили в прав текст да се кандидатира за президент.
    Като начало казва, се съблазник от тази идея, но като уточнили какво се иска от него и той отклонил.

    Та и Зеленски, успехът му като артист му струва съдбата, и на толкова още много народ!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Патриот

    46 1 Отговор
    Къщичката му в Маями за няколко милиона ще остане празна! Язък.
    Пък и сега милионите, които инвестира н него УСА ще трябва да ги харчи в руската икономика.
    Хубава статия, ама е вярна точно толкова, колкото твърдението, че Бойко Методиев Борисов е прочел 3 книги в живота си.
  • 11 Патриот

    47 1 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    Само гледай кой ще яде бахура!
    Лошото, че и ние покрай тях също ще гладуваме като кучета. Някой вече страдат, другите тепърва ще усетят на гърба си.
    Да видим другата зима как ще се топли Европата.
  • 12 АУУУУУ

    2 21 Отговор

    До коментар #9 от "Блясъчко":

    Благодаря ти за загрижеността.... Но тук става въпрос за ПРО-РУСКО ПРАВИТЕЛСТВО В УКРАЙНА..... За там не виждам написано нищо..

    Коментиран от #17

  • 13 Мнение

    39 2 Отговор
    „Досега той отказва да напусне“ Киев.
    А дали може? Жив ли е?
    Почвам да се съмнявам, че досега сме гледали запис на театрални репетиции, на Зеленски, как да се държи в случай на война.
    Ако е жив, нормално е да иска мир.

    Коментиран от #15

  • 14 Христомил

    42 1 Отговор
    Правителството и Комикът вече са във Варшава, стига лъжи! Страхът ги затресе отдавна! Но не го признават за да няма пораженчество!!
  • 15 Рошав таралеж

    29 1 Отговор

    До коментар #13 от "Мнение":

    По презумпция само легитимно избран президент и вицепрезидент могат да подпишат евентуална капитулация. Казвам, по презумпция, изключения винаги има. Целта на краварите е точно такава със създаването на такова правителство в изгнание. Жалко за Зеленски. Много талантлив актьор и добър комик. И да, той е актьор, не дипломат. Той има акъл за скечове, но няма акъл за дипломация. Някой му шушне какво да говори и му дърпа конците.
  • 16 Виж ти

    5 0 Отговор
    Щото вие така въобще не правите. Намерил кой да го рекне.
  • 17 Да,

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "АУУУУУ":

    а после и връщане на блудния син. Ще върнат заблудената овца в стадото.
  • 18 костас

    29 1 Отговор
    Здравейте, ама разбира се, ясно е че рубежите които овладя америка със своята лицемерна и агресивна политика спрямо русия ще се удържат със всички средства. Америка и васалната и европа в лицето на европейския съюз продължават да пращат оръжие в украйна по техните думи за отбрана. Пълни глупости това са модерни оръжия от всякъкъв вид и калибър. Америка ще похарчи милиарди за да постигне целите си а именно да изтощи русия в тази война . Може да се каже че русия нямаше как да избегне този сценарий защото еврейската марионетка зеленски през последните пет шест години не само истеризира до неимоверна степен антируското говорене и поведение,както и воплите и заклинанията за влизане в ес и нато но и си позволи да прилага престъпни методи за убийства на рускоезични и всякакви други етноси несъгласни с неговата визия за развитието на украйна. Но никой не говори за това. Всъщност америка постигна своето ,да привърже към своята военна колесница почти целия свят с малки изключения във омразата си към русия. Защото само русия,китай и няколко други страни не се поддават на тяхната хегемонистична световна амбиция да бъдат управители на този свят. Света навлиза в ужасно време.
  • 19 Къде ми е нощното шкафче?

    20 1 Отговор
    Краварите няма да спрат с разпалването на войни.Докато не пламне трета световна ,те няма да престанат да сеят омраза.Оръжията им трябва да се пласира,а тук намериха удобна почва за това.Много жалко,че мекушавите европейски "лидери"им играят по свирката.Идва лято,но ще гледаме какво ще става през ноември, декември и т.н.На студено и с режим на тока как ще се живее?
  • 20 stan40

    10 0 Отговор
    Вчера в предаване на БНТ български шофьор превозващ бежанци каза, че на мъже до 60 годишна възраст им се забранява да напускат страната. Каква е съдбата на тези, които не искат да воюват и не смятат войната за своя. Какво прави Българската държава по този въпрос в предвид на това, че сред тях може да има българи от нашето малцинство? Този въпрос трябва да го зададем всички които сме против войната и най-вече тези които им се дава възможност да изразяват мнение в пресата и телевизия. Да спасим българите в Украйна. Отговор от Правителство и Президент. България над всичко.
  • 21 Тошо

    20 0 Отговор
    АМЕРИКАНЦИТЕ ДЪРЖАТ КАТО ЗАЛОЖНИК ЗЕЛЕНСКИ ЗА ДА НЯМА ВЪЗМОЖНОСТ ДА ПОДПИШЕ ПРИМИРИЕ С МОСКВА.АМЕРИКАНЦИТЕ ИСКАТ ДА ПРОДЪЛЖИ ДЪЛГО ПАРТИЗАНСКАТА ВОЙНА С ЦЕЛ ДА ИЗТОЩЯТ РУСИЯ. СМЕТКИТЕ ПАК НЯМА ДА ИМ ИЗЛЕЗАТ.
  • 22 Surko

    9 2 Отговор
    Глупости ,Зеленски е покрит в САЩ.
  • 23 stan40

    11 0 Отговор

    До коментар #5 от "АУУУУУ":

    Нещо по въпроса, за това, че украинците забраняват на мъже под 60 години да напускат държавата, при положение, че има над 50000 такива етнически българи. Моля Ви за коментар! Аз също съм против войната!
  • 24 stan40

    8 0 Отговор
    Държавата да спаси всички българи, които против волята им им се държат в Украйна от украинските власти, като им се забранява да я напуснат. Българската държава да не допусне българи да се използват за жив щит и да се принуждават да воюват против волята им. България над всичко!
  • 25 stan4o stan4ev

    8 0 Отговор
    Тези, които искат България да захрани украинските войници с оръжия за вероятността с тези оръжия за бъдат застреляни българи от българското малцинство, които не искат да воюват, или искат да избягат от войната, което е тяхно човешко право. Украйна спазва ли това човешко право на българите от българското малцинство там? Кой ще понесе отговорността за жертвите в следствие на неспазването на това човешко право? Ще имат ли вина политиците, които не са изискали от украинските власти да го спазват?
  • 26 Калбо

    9 2 Отговор
    Какво ти е изгнание в банковата му сметка в Коста Рика един милиард и 200 милиона на това му ако му казваш изгнание може ли един артист да спечели такива пари дори и холивудските артисти нямат толкова пари а президентът на Украйна ги има това означава че той продаде народа си и го хвърли във война заради тези пари и не само той в тази банка и има и тихановска
    А това означава че западните страни и съединените щати им дават тези пари за тяхната работа срещу Русия и Беларус а зеленски направо си хвърли народа във война срещу Русия защото продължение на осем години Русия предупреждаваше запада че в Украйна стават неправилни неща там Украйна се фашизира но те знаеха и точно това целяха за да накарат два братски народа да се сбият запада и съединените щати въоръжаваха осем години Украйна вместо да спрат войната да накарат зеленски на преговори и да го заставят да спре войната да се предадат а те искат да му дават още оръжия да се отбранява срещу Русия това се казва лицемерие от западните страни и съединените щати
    Путин е казал че ще работят така да не пострадат много мирни граждани но при случай че вижда че губи войната ще стане още по-лошо дано по-скоро свърши братоубийствената война
  • 27 stan40

    7 0 Отговор
    Защо в независимата ни журналистика няма репортажи от местата населени с българско малцинство? Защо няма интервюта с българи от българското малцинство, за да научим тяхната истина за войната? Искат ли те да воюват на страната на украинската власт , и ако не искат защо се държат за заложници? Преди да изрази своята позиция за дадено събитие всеки независим журналист трябва да изследва всички възможни аспекти. В противен случай материала му не е нещо повече от евтина пропаганда.
  • 28 А ти си

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Забелязъл.":

    С промит мозък.