Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2022 06:18 955 12

МВФ решава за помощ от 1,4 млрд. долара за Украйна

  • мвф-
  • украйна-
  • помощ-
  • кристалина георгиева

Предлага се да се помогне на страната, за да преодолее икономическия шок, причинен от войната

МВФ решава за помощ от 1,4 млрд. долара за Украйна - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

МВФ ще обмисли отпускането на допълнителни 1,4 милиарда долара, за да смекчи шока за украинската икономика от руската война.

Срещата ще се състои днес, 9 март. Това съобщи управляващият директор на фонда Кристалина Георгиева, цитирана от gazeta.ua.

Още новини от Украйна

„Изпратихме на нашия Изпълнителен съвет предложение, което те ще разгледат утре /б.р. днес/, да одобри 1,4 милиарда долара в подкрепа на Украйна, за да ѝ помогне да преодолее икономическия шок, причинен от тази война“, каза ръководителят на МВФ.

Георгиева отбеляза, че служителите на МВФ поддържат ежедневен контакт с ключови служители от украинска страна.

"МВФ и Световната банка са две институции, които често са натоварени да изпращат координирана помощ към нуждаещите се страни. Днес трябва да помогнем на Украйна да преодолее този шок, но ще дойде и момент за възстановяване за Украйна", подчерта тя.

Според МВФ войната, причинена от Русия, както и наложените срещу нея санкции, нарушаването на икономическите и търговските отношения, ще се отразят негативно на целия регион.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Червенски

    26 0 Отговор
    Сталинка раздава !!!
  • 2 А за Ганя колко

    25 0 Отговор
    30г е във война.3 700 000 бежанци .Избягали от глад.В окупираните от доносници райони.
  • 3 МВФ

    36 0 Отговор
    Като гледам бежанците от Украйна, със скъпи коли и куфари по 1000 лв.+ Червосани и с прически. А нашите пенсионери с пенсия около 500 лв. И заплати около 800. Кой ли има нужда от помощ

    Коментиран от #5

  • 4 Мятайте капи укри

    23 0 Отговор
    Накараха Ви да си унищожител държавата и свга ще Ви изкупят евтино с напечатани хартийки. Печатницата рамото на три смени. Хитро а!
  • 5 Е няма що

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "МВФ":

    Сега ще видят къде акат гадните
  • 6 Нали нямало

    21 0 Отговор
    Във вторник заместник държавният секретар по политическите въпроси Виктория Нуланд каза пред Сената, че САЩ работят с Украйна за защита на лабораториите за биологични изследвания, докато Русия продължава атаките си срещу източноевропейската нация.

    „Украйна има съоръжения за биологични изследвания, за които всъщност сега сме доста загрижени за руските войски, руските сили може да се стремят да получат контрол, така че ние работим с украинците как да предотвратят някой от тези изследователски материали да попаднат в ръцете на руски сили, ако те се приближат“, каза Нуланд пред комисията по външни отношения на Сената на САЩ по време на изслушване.
  • 7 Бaро Вкаров

    13 0 Отговор
    Сталинке,дай нещо и на Киро Трюдо!🤡🥳👍
  • 8 Бързо

    3 1 Отговор
    Всички украинци в СОК Камчия СЕГА
  • 9 Пази ме господи

    13 0 Отговор
    Тази жена я вьлнуват само пари и кредити дали заплатата и не е поне 100 милиона долара годишно мога само да гадая Или е на % Не дай си боже тази полу бьлгарка да стане министьр председател Тя окончателно ще ни погребе с САЩ
  • 10 Червената

    8 0 Отговор
    баба фалшива нищо не решава !
  • 11 Спри се, мА

    9 0 Отговор
    За оръжия отиват парите, не за украинците. Трябва да й се отнеме българското гражданство. Голям срам е това чучело.
  • 12 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    0 0 Отговор
    НАЛИВАЙ Криси ! Наливай МАСЛО в огъня ! Наемниците искат да им се ЗАПЛАЩА !