Last news in Fakti
  Тема: Украйна

9 Март, 2022 13:10 2 328 3

САЩ помагат на Украйна с 13,6 милиарда долара

  • украйна-
  • сащ-
  • долари-
  • русия-
  • война-
  • инвазия

Вашингтон помага на Киев

САЩ помагат на Украйна с 13,6 милиарда долара - 1
Снимка: Shutterstock

Двете партии в американския Конгрес постигнаха споразумение за предоставянето на помощ на Украйна в размер от 13,6 милиарда долара, предаде агенция "Ройтерс".

Освен това конгресмените се споразумяха да отпуснат и 15,6 милиарда долара за борба с коронавирусната пандемия. "Постоянно гледаме по телевизията какво се случва в Украйна...и това законодателство е реакция на непровокираната агресивна война на Русия и инвазията на Украйна", заяви Роса Де Лауро, председателка на комисия в Камарата на представителите.

Още новини от Украйна

Крайният срок за приемането на законодателство от Конгреса е петък полунощ. Представителят на мнозинството в Камарата на представителите Стени Хойер заяви по-рано вчера пред журналисти, че долната камара на Конгреса си е поставила за цел да обсъди предложеното законодателство и да го приеме днес.

Междувременно международната агенция "Фич" понижи суверенния рейтинг на Русия с още шест степени от ниво "B" (латинско) на ниво "С" (латинско) и заяви, че дефолтът по дълга е неизбежен. "Рейтингът "C" отразява мнението на "Фич" за неизбежност на суверенния дефолт", се казва в съобщението. Агенцията уточнява, че е понижила рейтинга на Русия, след като преди това на 2 март го е понижила на ниво "B" с негативна прогноза, но събитията оттогава според "Фич Рейтингс" са подкопали още повече готовността на Русия да обслужва държавния си дълг. Отбелязва се, че по-нататъшното затягане на санкциите, които може да ограничат търговията с енергоносители, увеличават вероятността за избирателно неплащане от Русия на задълженията си по суверенния дълг.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кристиян

    22 80 Отговор
    Не само с финансова помощ, и с военна! Само така ще има ефект! Побеснели диктатори и убийци разбират само от силата на тоягата! НАТО би трябвало да затвори въздушното пространство на суверенна Украйна!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Стойко

    14 56 Отговор

    До коментар #1 от "Кристиян":

    Напълно точно! След молба на законно правителство, алианса има право да затвори за полети небето над суверенна държава! Помните ли преди 5 години Рашките затвориха небето над Сирия! Когато международната общност се възмути, джудже Путя отговори че това е по молба на президента на Сирия Башар Асад. Сега президента на Украйна избран с 91% от народа на Украйна също отправя молба да се затвори небето над родната му страна! Случая е същия като в Сирия! НАТО бъдете твърди към джуджето, както той влиза в Сирия на хиляди километри от Русия и затваря небе по молба на президента, сега вие може да затворите също по молба на президент неговата страна! Действайте, джyджака няма да посмее да хвърли ядрените ракети, дъщерите му са милиардери и зетьовете му, живеят на запад , няма да рискува да загуби отроците си а ако изпeрка съвсем някой от руските генерали ще го разстреля....
  • 3 боко

    46 16 Отговор

    До коментар #1 от "Кристиян":

    Алооо НАТО е терористична организация може да бомби само патките в Афганистан ....там не бяха диктАТОРИ УБИЙЦИ И ТАМ НЕ МОЖАХА ДА ПОБЕДЯТ ...