Last news in Fakti

9 Март, 2022 21:48 1 624 7

Ето го новият президент в Сеул

  • южна корея-
  • юн сук-йол-
  • и дже-мьон

Кандидатът на консервативната опозиция Юн Сук-йол печели президентските избори в Южна Корея

Ето го новият президент в Сеул - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кандидатът на консервативната опозиционна партия "Силата на народа" Юн Сук-йол печели президентски избори в Южна Корея, съобщи агенция Йонхап, цитирана от Ройтерс.

И Дже-мьон, кандидат на управляващата Демократична партия, свика пресконференция, на която призна поражението си и поздрави победителя.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не задълго

    5 10 Отговор
    скоро Кими ще ви присъедини и ще сте ядрена сила

    Коментиран от #7

  • 2 Демократ

    8 8 Отговор
    Е тоя ше се разправи със Северна Корея, Европа със Русия, а САЩ с Китай и демокрацията ще тържествува!!!

    Коментиран от #4

  • 3 Садизъм истински

    3 1 Отговор
    Пернишки секта близка Борисов забранява на хора чрез терор да се женят и да имат деца! Двама от членовете на сектата са роднини на Главният Прокурор Иван Гешев!
  • 4 Хихи

    1 3 Отговор

    До коментар #2 от "Демократ":

    И на тях им се иска ама май ще стане точно обратното

    Коментиран от #6

  • 5 Гранта ви говори

    7 2 Отговор
    Следствие на проведената от Съветската армия и отрядите на Ким Ир Сен през1945 г. и Манджурска военна операция, Корея е освободена от японско колониално владичество. Но един месец след освобождението на Корея - под предлог за „разоръжаване” /на вече изтеглилата се/ японска армия, американците навлизат до 38-я паралел и създават своя военна администрация. Така Корея е разделена на две военни зони - съветска и американска.
    В края на 1945 г. американците докарват с военен самолет от САЩ техния доверен агент Ли Син Ман(, който в продължение на повече от трийсет години живее в САЩ и получава докторска степен от университета в Принстън.Яко,а!!) , на когото възлагат задачата да оглави бъдещата южнокорейска марионетна администрация.Така в своята окупационна зона американците създават своя администрация, подчиняват населението и съдебната система на свои военновремеви закони, започват преследване на желаещите обединение и прогресивно мислещите...
    Така от един народ американците създадоха два враждуващи-готови да се избият. Същото наблюдаваме и днес в Украйна.., и не само там.
  • 6 SHKËNDIJA

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Хихи":

    И какъв е тоя Мерак твоя за мизерия? Южна Корея е сред най развитите и богати страни в света докато Северна е сред най изостаналите.. Северняците биха дали мило и драго да ползват благинките на Юга
  • 7 SHKËNDIJA

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Не задълго":

    Обединението на Корея ще е под демократична диктовка
Новини по държави: