Last news in Fakti

15 Март, 2022 19:59 5 452 147

Може ли Путин да бъде съден за военни престъпления?

  • украйна-
  • русия-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • международен наказателен съд

Независимо дали руският президент и други висши военни и политически служители някога ще бъдат обвинени, вероятно ще отнеме години, за да се стигне до присъда

Може ли Путин да бъде съден за военни престъпления? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нарастващият брой цивилни жертви в Украйна предизвика обвинения, че Москва е извършила военни престъпления, удряйки невоенни цели в градовете, включително използвайки оръжия, които повишават риска от смърт и нараняване на цивилни, коментира Щефан Гробе за Евронюз.

В търсене на доказателства, правителството на Украйна откри нов фронт в конфликта, изпращайки екипи, които да документират бомбардирани обекти, за да се заведе дело срещу Русия в Международния наказателен съд (МНС) в Хага.

Миналия месец прокурорът на Международния наказателен съд обяви откриването на разследване на възможни военни престъпления в Украйна - ход, приветстван от държавните и правителствените ръководители на ЕС по време на срещата им на върха във Версай в петък.

Определението за военни престъпления - и доказването им

Военните престъпления, съгласно международното право, включват целенасочено атакуване на цивилни лица, както и нападения, които причиняват непропорционално големи цивилни жертви предвид военната цел. Това включва атаки срещу болници, клиники, училища, исторически паметници и други ключови граждански обекти, както и атакуване или бомбардиране на градове, села или жилища, които не са защитени и които не са военни цели.

И все пак много ужасяващи актове на насилие, които водят до смърт на цивилни, няма да отговарят на критериите. И в повечето случаи доказването, че убийствата на цивилни представляват военно престъпление, е много трудно.

"Стандартът за осъждане в международен наказателен съд е изключително висок", каза пред Евронюз Марти Флакс, директор на Инициативата за човешки права към Центъра за стратегически и международни изследвания във Вашингтон.

"Очакването за наказателно преследване на някого за военни престъпления и престъпления срещу човечеството е да може да се докаже лична отговорност и това, че въпросният човек ръководи или отговаря за политика за извършване на тези престъпления. И това може да се окаже много трудно, особено когато нямате съдействието на държавата, от която произхожда този човек, което очевидно не бихме имали в случая с Русия," казва Флакс.

За да повдигне обвинение срещу някого, прокурорът на МНС трябва да докаже, че предполагаемите престъпления са жестокости: геноцид, престъпления срещу човечеството или военни престъпления. Прокурорът определя тежестта, като разглежда мащаба, естеството, начина и въздействието на предполагаемите престъпления.

МНС съди физически лица. Той не съди държави. Например в настоящия конфликт Русия не може да бъде обвиняема страна, но Владимир Путин може да бъде обвиняем.

Заповед за арест на Путин?

След като бъдат намерени достатъчно доказателства, за да се установят разумни основания, че са извършени жестокости, прокурорът може да поиска от състава на МНС да издаде заповед за арест на Путин - но воденето на дело при настоящите обстоятелства може да се окаже сложно.

"Очевидно всяко наказателно преследване изисква редица стъпки, включително събиране на веществени доказателства, интервюиране и събиране на свидетелски показания, събиране на конкретна информация и документация, която обяснява обстоятелствата, при които са извършени престъпления. И опитът да се направи това в контекста на продължаваща активна военна обстановка е особено сложна задача", каза Флакс.

Ако МНС издаде заповед за арест срещу Путин, възможността му да пътува ще бъде силно ограничена. "Ако Путин или някой в неговото ръководство бъдат обвинени от МНС, всичките 123 членове на Римския статут на Международния наказателен съд ще бъдат задължени да ги предадат на МНС", обясни Флакс.

На практика, за да бъдат обвинени Путин и други висши ръководители трябва да има смяна на режима в Русия - идеята Путин да бъде арестуван от собственото му правителство е просто немислима.

Времето, необходимо за наказателно преследване на държавен глава

Ако има обвинения и ако Путин остане държавен глава, става много сложно, какъвто беше случаят с други държавни глави, които бяха обвинени и след това не бяха изправени пред МНС в продължение на години, защото предприемат стъпки, за да избегнат физическо присъствие пред съда. Това е важно, тъй като МНС не може да съди лица задочно.

Независимо дали Путин и други висши военни и политически служители някога ще бъдат обвинени, вероятно ще отнеме години, за да се стигне до присъдата.

"Наказателното преследване на МНС може да отнеме много време. Делото, което МНС започна да разследва за руската инвазия в Украйна през 2014 г., все още продължава", подчерта Флакс. "И знаем, че съдебните преследвания, започнали в първите дни на МНС в началото на 2000-те, в някои случаи продължават и днес.

Украйна обаче търси друг начин да поиска отговорност от Русия за агресията чрез Международния съд, който е насрочил публични изслушвания. Този съд на ООН се занимава със спорове между държави и следователно дело там не може да доведе до наказателни обвинения срещу личността Путин.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Епа

    97 19 Отговор
    Може ли да бъде съден Александър Македонски за военни престъпления? Хванете го и съдете ако можете

    Коментиран от #64

  • 2 ПутиноФоб

    44 111 Отговор
    трябва да бъде съден и осъден, най тежката възможна присъда !!

    Коментиран от #72, #145

  • 3 Може и да може

    132 23 Отговор
    Но първо да се нареди на опашката след Клинтън, Буш, Обама, Памперса и Блеър.
  • 4 Иван

    91 22 Отговор
    Победителите не ги съдят.
  • 5 Трайно безработен

    118 16 Отговор
    Можвли да бъде съден президент на САЩ за войните в Ирак, Либия, Югославия, Афганистан, Сирия!
  • 6 Виж там

    100 14 Отговор
    А може ли байдън да бъде съден от руски съд?
  • 7 Мукавей ще осъдите

    99 14 Отговор
    Руски президент ще бъде съден само в мечтите на сорос. нята
  • 8 Значи

    74 9 Отговор
    Само си чешат езиците както винаги
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе,

    82 8 Отговор
    Може,ама първо трябва да отидат в Хага тези от Ирак,Либия,Югославия и мн.още ! Нали тъй Анатолчо/Денизчо - подлоги ?!
  • 11 Бойко и Гешев

    45 3 Отговор
    Да дойде в българския съд... Ше му уредим една оправдателна присъда...
  • 12 Анатолий РУ

    29 7 Отговор
    НЕ МОЖЕ, ще бъде съден само на онзи свят.
  • 13 1944

    8 9 Отговор
    чакаме новия матиас руст да се изяви като фон щауфенберг. чака го всемирно признание и слава.
  • 14 Путино-поклонник

    56 13 Отговор
    Путин ще бъде осъден когато на Зеленски му цъфнат налъмите.👍Z👍

    Коментиран от #120

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ту 160

    51 11 Отговор
    Няма съдите президента на Руската Федерация Владимир Владимирович Путин, а паметници ще му вдигате!

    Коментиран от #24

  • 17 дедо

    55 6 Отговор
    Можеше ли да бъде съден Труман за варварските бомбардировки с атомните бомби над Хирошима и Нагазаки?
    Можеше-ако янките бяха загубили войната!
    Та,по конкретния въпрос,както казват руснаците"поживем,увидим"!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Василев

    37 4 Отговор
    ами иванчо храстълака, обратният алабама, бай дрън, какво на китка ли да ги боднем за Либия, Сърбия, Мароко, Тунис, Египет, Сирия, Ирак, Афганистан?
  • 20 Жорж

    37 5 Отговор
    Сащ започват война на 15000 км от геаницата понеже защитавали ценности! Сега що не нападат Русия? Нали са принципни! Да ама им се живее
  • 21 Kcaniba

    48 8 Отговор
    По правилният рефрен е, ще успее ли Путин да осъди всичките нацисти и бандеровци!!!!
  • 22 Rado

    44 14 Отговор
    Президента Владимир Путин е железен, истински пазител на неправданите и слабите закрилник на поробените от соросите народи!
  • 23 SCH💿Nino Brown

    11 20 Отговор
    По принцип може Зелински го вкара в Беля😁 но на практика пак е трудно най лошото да ги тормози ако е жив до 2032 ли коя година му беше отредено още 14 години цяло едно ново поколение. До тогава руснаците са станали аборигени в Русия отхвърлена от цял свят с изключение на 4,5 държави другари .Новото поколение няма да познава кока кола ,макдоналдс хубави неща западните играчки .....

    Коментиран от #97

  • 24 1944

    6 23 Отговор

    До коментар #16 от "Ту 160":

    викат му надгробна плоча не паметник. ако не го тикнат в некоя братска могила. без име. като рООсийски салдат , убит в чужбина.
  • 25 Иисус от Назарет

    25 11 Отговор
    Никой не може да съди светец!

    Коментиран от #38, #42

  • 26 Fen

    13 37 Отговор
    Руснаците вече са осъдени. Ще се возят на москвичи отсега нататък.

    Коментиран от #29, #30, #77

  • 27 Оптимист

    24 4 Отговор
    Ами пробвайте...

    Коментиран от #32

  • 28 Трайно безработен

    47 8 Отговор
    Оказва се, че в Ирак, Либия, Афганистан, Югославия, Сиеия не са убивани хора! Щом ми слагат минуси

    Коментиран от #36

  • 29 КОНТРАТА

    21 7 Отговор

    До коментар #26 от "Fen":

    А в соросодния свят с магарета ще се придвижвате защото тунджата ще ви е мираж!
  • 30 Трайно безработен

    27 9 Отговор

    До коментар #26 от "Fen":

    По добре москвич отколкото западен теошляк 2 ръка без да имаш пари за бензин
  • 31 стоян

    6 23 Отговор
    другаре -като поогладнеят руснаците -сами ще го закарат дребния диктатор в Хага заедно с цялата банда -до 15 април малко време остана
  • 32 1944

    2 10 Отговор

    До коментар #27 от "Оптимист":

    ми пробваха. получи им се.

    Коментиран от #40

  • 33 Отговор

    24 3 Отговор
    Не може и недейте пробва ако не искате преждевременна среща със свети Петър
  • 34 Жорж

    23 6 Отговор
    Савай Путин мачкай фашистите! Историята обича смелите
  • 35 Психолог

    17 5 Отговор
    Дори и психично болните знаят какво ще стане с Украйна. Заводи, военни обекти и казарми ще бъдат унищожени после жилищата на украинците и те ще бъдат пръснати като ромите по целия свят.👍Z👍
  • 36 Уточнител

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Трайно безработен":

    На тях минусите им ги е сложил Господ!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Победителите...

    12 5 Отговор

    До коментар #25 от "Иисус от Назарет":

    ...не ги съдят...!!!

    Коментиран от #41

  • 39 Отговора е прост

    4 12 Отговор
    Не.Защото най-вероятно повече няма да излезе от Северна Корея 2,ще доживее годините които му е подарил Бог като местен фараон и толкоз.Руския народ е издържал не един такъв.
  • 40 Оптимист

    5 1 Отговор

    До коментар #32 от "1944":

    Дръжки!

    Коментиран от #57

  • 41 🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦

    16 7 Отговор

    До коментар #38 от "Победителите...":

    Слава на Русия!
  • 42 оня с коня

    4 6 Отговор

    До коментар #25 от "Иисус от Назарет":

    Понеже си НЕФЕЛЕН по въпроса със Светците,ще ти го обясня разбираемо:Така е - Никой не може да съди извършил НЕПРОСТИМИ ПРЕГРЕШЕНИЯ Светец,затова Той първо се Разжалва,после се Анатемосва,след което - право в Какамангата.Абе същото е както в Парламента когато на някой Депутат му се иска Имунитета от Гешев!
  • 43 РусоРоби

    8 15 Отговор
    русоробията пак се напъва, ама ражда само простотия, антибългарски продажници !!

    Коментиран от #47, #56

  • 44 Чекатило

    3 12 Отговор
    Мене като ме осъдиха кво пука ли ми! Путин е недосегаем единствения ви шанс е на 9 Май докато чете реч на паеада да го светнете с снайпер или от сателит с лазерен лъч що снаиперис няма да може да го доближи и на 10 кикометра

    Коментиран от #68

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 НАПЪЛНО ИЗЛИШНО И БЕЗСМИСЛЕНО

    6 14 Отговор
    ДЪРТИЯ И БОЛНАВ ХИПОФИЗЕН СПАРУЖЛЯК И УРОД - ПУНДЬО,..НЕМА А ДОЧЕКА...КОЛЕДА!😂
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ех ...ех....ех

    23 2 Отговор
    Да забравим ли бомбардировките във бивша ЮГОСЛАНИЯ от НАТО ????? ВЗРИВЯВАХА БОЛНИЦИ , ТЕЛИВИЗИИ ....УБИВАХА МИРНИ ЖИТЕЛИ И НЕ САМО ТАМ !!!! НЯКОЙ ДА ГИ СЪДИ ЗА ТИЯ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ???????
  • 49 ами

    12 2 Отговор
    Може разбира се....Влизате в Кремъл...Петата врата в ляво и чака да го арестувате и да го съдите...
  • 50 Анатолчо

    8 0 Отговор
    и ти премина към 4-то измерение...
  • 51 пппп

    22 5 Отговор
    Преди малко в Ютуб четох мнения на руснаци някои от тях живеят извън Русия и всички защитаваха руските воиници и войната! Някои от тях имаха клипове от зверствата от Донецк и Логанск! Наистина е имало нещо гнило
  • 52 Игор Кшишневски

    15 4 Отговор
    Мачкай г-н Путин освен Господ няма кой друг да те съди.👍Z👍
  • 53 Иван

    19 4 Отговор
    Победителите не ги съдят! Путин се бори с нацистите а запада барабар с наш кирчо харварда както винаги се занимава с лъжи и лицемерие, на черното вика бяло и обратното
  • 54 JEFF

    6 14 Отговор
    И какво като отнеме години ? Тази военна агресия не може да остане ненаказана . Дори и посмъртно Путин заслужава най-голямата присъда . Недопустимо е един луд да си играе със съдбите на хората . Путин е диктатор , терорист , убиец .
  • 55 Баце

    13 2 Отговор
    Победителите никой не съди, не го ли разбрахте, явно не сте, но поне някой полуграмотен ви обясни какво означава и кои са съдени в Нюрнберг, защото по всичко личи версия 2.0 !!!!!

    Коментиран от #60, #75

  • 56 Трайно безработен

    11 1 Отговор

    До коментар #43 от "РусоРоби":

    Ако напиша лалво мисля щве ме изтрият. Ти като си доволен от Демокрацията и вземаш 5000 заплата не сме всички така. Някои цял живот се бъхтят за хляба. А и да не работиш и да искат да им плащаш Здравни и да те оберят от маалата а Полицията да те пита откъде имаш пари и Прокурора да ти каже те си искали ти им даваш!

    Коментиран от #111

  • 57 1944

    2 15 Отговор

    До коментар #40 от "Оптимист":

    туриха му примката. той си ритна столчето. и обеси цяла рООсия. амин. кадировските ислямисти ше напряват намаз за бясното куче.
  • 58 Йода с меча

    14 3 Отговор
    Владимир Путин е истински джедай. Дълг на всеки джедай е да пази живота на онеправднаните дори и с цената на война. Злото разбира само от война!
  • 59 Гърди Бубата

    1 4 Отговор

    До коментар #45 от "евлампи":

    Викам, преди фелациото да пробваме
    по-естествените начини...
  • 60 Жорж

    6 1 Отговор

    До коментар #55 от "Баце":

    Неграмоте ли си бе!? Това е било процес срещу победени в Войната не срещу победителите.
  • 61 наблюдателен

    12 3 Отговор
    Тоя сайт е абсолютен буклочарник!

    Коментиран от #67

  • 62 1944

    2 10 Отговор

    До коментар #45 от "евлампи":

    последно му е духала людмила. преди 30 години. от тогава го вълнуват момчета.
  • 63 Пешо

    18 3 Отговор
    Ми руснаците казват за Путин,че е новият Петър Велики за Русия,а и не само те,много хора по света го подкрепят и най странното е,че доста са англоговорящи,поне такива са моите впечатления,като чета коментарите под западни и незападни публикации

    Коментиран от #78

  • 64 Е да, ама

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "Епа":

    е отровен. Александър Македонски... но ти не знаеш. Нормално.
  • 65 ПУ'ТКИН ПРИ...МИЛОШЕВИЧ ➕

    3 16 Отговор
    ПУТКИНСТАНСКА ДЖАМАХИРИЯ ПРИ....СССР ➕
  • 66 ОТговорът е НЕ

    19 3 Отговор
    Военна операция без основание не се прави! Не се заблуждавайте и не заблубдавайте. Путин не е глупав, а прецизен стратег.
  • 67 темерутин

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "наблюдателен":

    Именно, попаднахме си на място1
  • 68 Sonya Blayd

    14 3 Отговор

    До коментар #44 от "Чекатило":

    И руските ракети ще направят краврника на стъкло!
  • 69 жжжжжж

    3 10 Отговор
    ще има пуч. няма да го съдят чужди.
  • 70 Путлер ке мре

    3 14 Отговор
    Путин е по мъртъв от ленин в момента само че още не го знае..спиралата на насилие там се завъртя и когато стане така умират много хора
    Почне ли няма как да бъде спряна просто
  • 71 1234

    8 1 Отговор
    Лидерите на сащ Англия Русия никой не може да осъди ,
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Механик

    15 4 Отговор
    Я кажете за лабораториите в Украйна, Албания, Армения, Грузия, че и за тия в БГ! Щото нещо тях ги забравяте май.
    Кажете за атомните бомбардировки над Япония, "ориндж-агент" над Виетнам, обеднения уран над Югославия и за оня епруведка дето закопа Ирак, а после казахте " Ами , Сори"!
    как не ви е срам бе?
    Ще фанете Путин за края на шлифера и ще го молите да ви прости.

    Коментиран от #80, #119

  • 74 съд за англо-саксите

    15 2 Отговор
    Докато лицемерните англо-саксонски боклуци си измислят правила ,които между другото повече от всички други нарушават (като човешки права при все че колко са избили от колониалната епоха до сега - НЯМА ТАКАВА ЦИФРА ,като военни престъпления - тук успехите им са още по-впечатляващи),може да се осъди човек за това ,че е седнал вечер да верандата да си обели банан.Стига да не хванат за банана вместо това де...щото Путин само по банана могат да го барнат.
  • 75 Трайно безработен

    10 1 Отговор

    До коментар #55 от "Баце":

    Нюрнбергските процеси са съдебни дела срещу държавни лица, замесени във Втората световна война и Холокоста по време на нацисткия режим. Процесите се провеждат в град Нюрнберг, Германия от 1945 г. до 1949 г.

    Значи за да има 2 такъв процес трябва Натю да превземе Москва. Това е кауза пер дута
  • 76 Путлер ке мре

    3 15 Отговор
    След 1 година путлер ще е най-мразения руснак в Русия и по света..маските паднаха и диктата ще продължи да се изражда докато е жив
  • 77 SCH💿Nino Brown

    3 8 Отговор

    До коментар #26 от "Fen":

    Бе няма да умре руският народ и нашите баби и дядовци са се возили в Москвич ,Волгата е била лукс като Rolls-Royce 😁 .Малко по дивички ще станат после ако им се усмихне съдбата си наваксат загубеното ше гледат като Шотландски боец – Конър Маклауд (в ролята Кристоф Ламбер)когато видят цивилизацията след границата на Русия
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Епа1

    17 1 Отговор
    Линдън Джонсън избива 500 хил. цивилно население във Виетнам!
    Някой осъди ли го?

    Коментиран от #107

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 xZx

    11 0 Отговор
    когато осъдят Буш и Обама
  • 82 Сивата чапла/ оригинал

    4 13 Отговор
    Приятели пиша против волята си..аз се унижавам като пиша за най бруталната варварска държава Русия, най мракобесната, престъпна и изостанала страна в света, генетично увредени хора, система на подтисници, хроническа бедност, мегаломани, страна приела жестокоста, потъпкването на личното достойнство и свободата за норма..крепостните руски мужици приемат това за нормално..Свободна и богата ЕВРОПА и останалият демократичен свят казват..няма да стане на вашта руски варвари..ние не сме роби като вас..роби на Путин..ние сме свободни и цивилизовани, ние ще живеем добре, както сме живяли, а вие ще се гърчите в фекалната яма наречена Ро..сс..ия!!!!!!

    Коментиран от #92, #105

  • 83 МОЖЕ ЛИ....

    12 0 Отговор
    ЧЪРЧИЛ ДА ГО СЪДЯТ ЗА БОМБАРДИРОВКИТЕ НАД СОФИЯ!😇
  • 84 Бауу

    15 2 Отговор
    Покрай тая пропагандна сороссоидна война доста народ ще станат Русофили
  • 85 бай Ставри

    0 0 Отговор
    Яла , яла пиленце при батко ...💖
  • 86 cooldude

    10 0 Отговор
    Може, на кукуво лято!
  • 87 Реалност

    16 1 Отговор
    Ако може Путин да бъде съден, защо не беше осъден един американски президент!? Съсипаха десетки държави и стотици милиони човешки съдби! Двойният аршин, никога не е справедлив!

    Коментиран от #131

  • 88 мммм

    14 2 Отговор
    Като свърши войната Путин ще извади доказателствата заради, които се стигна до война!
  • 89 мдаааа

    1 4 Отговор
    Може ... И трябва ..
  • 90 Путин

    12 2 Отговор
    е ВЕЛИК Държавник, историята ще го
    докаже.
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ
  • 91 Кирил

    1 9 Отговор
    Едва ли ще се стигне до съд, неговите ще го светнат
  • 92 Хммм

    9 0 Отговор

    До коментар #82 от "Сивата чапла/ оригинал":

    Свободен казваш! А дали? Как мислиш? Нормално ли е телевизии, медии, интернет, да нямат обратно мнение, обратна позиция! Ако отговора ти е да, или си много наивен, или много глупав, което по същество си е едно и също! Ако отговора ти е не, тогава остава да си отговориш защо е така и кой те манипулира! Манипулацията драги, не е свобода! Свободата е да държиш на истината! Истината не е свързана с Путин, Байдън, Макрон и т.н.! Не е свързана с цветове, не е свързана с посоки, не е свързана с термини и прилагателни! Истината днес може да е на страната на единият, утре на другият! Свободен си, когато търсиш истината, цениш я и я пазиш! Тя не се влияе от пристрастия! Помисли!!!

    Коментиран от #100

  • 93 бай

    7 0 Отговор
    Разбира се че може но първо трябва да осъдят другите перзиденти от саш т
  • 94 Абсурдистан

    0 6 Отговор
    Може и трябва!
  • 95 Сократ

    6 1 Отговор
    Да се нареди на опашката, но до него реда няма да стигне. Той прекратява 8 годишно изтребление на хората в Донбас.
  • 96 Мамул

    3 1 Отговор
    Само който е "горе" може да съди този който е "долу". Русия и путин са "горе", няма кой да ги осъди, по точно може да ги съди всеки, но без никакви правни последствия.
  • 97 Така е

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "SCH💿Nino Brown":

    най- хубавите играчки на запада- кока кола и магдоналдс, да не забравим и марихуана, кока, амфетки и оръжие на корем.
  • 98 Може

    5 1 Отговор
    Когато осъдят Джордж Буш и Барак Обама за непредизвиканата война в Ирак.
  • 99 ДОСТ

    2 2 Отговор
    НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН. ЧЕ ТОЙ НЕ Е ИЗВЪРШИЛ НИКАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. ТРЯБВА ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ТЕЗИ ЗА ВЪЗРОДИТЕЛНИЯ ПРОЦЕС В БУЛГАРИА ПЪРВО.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Србин

    0 0 Отговор
    Нема никой муда да го води да го суда.
  • 102 Хага

    0 5 Отговор
    Може и още как примери безброй. Скоро.
  • 103 Браво

    5 0 Отговор
    Съд няма как да го осъди. Ще го осъди историята, ако не унищожи света преди това. Америка иска да унищожи Русия. А Путин си го каза, без Русия света е излишен. Всички са откачили! За му мислят обикновенните хора!
  • 104 Gen Gurko

    4 0 Отговор
    Може, след като бъдат съдени и осъдени Клинтън, Буш-овете, Обама.
  • 105 Трайно безработен

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Сивата чапла/ оригинал":

    Ти откъде знаеш какво е бедност! България е чле на НАТО и ЕС и няма бедност тука ако нямаш работа ти викат оди у чужбина да работиш! Иначд трябва да си плащаш Здравните

    Коментиран от #108

  • 106 Когато

    3 0 Отговор

    До коментар #100 от "😂😂😂😂":

    човек няма аргументи и има сериозни липси, за да се замисли, се опитва да излива чувствата си под формата на обиди, без да осъзнава, че отсрещният не се чувства така и де факто описваш самият себе си! 😃 Мога единствено да те съжалявам, че се чувстваш така! Цялото време на вселената е твое, за да се радваш на глупостта си! Дерзай!

    Коментиран от #118

  • 107 Чекатило

    1 0 Отговор

    До коментар #79 от "Епа1":

    За кокошка няма прошка, за милиони няма закони!
  • 108 Хм...

    0 2 Отговор

    До коментар #105 от "Трайно безработен":

    Че аз не съм беден, плащам си всичко, какво искаш да кажеш????,
  • 109 българин

    3 0 Отговор
    москва не вярва на сълзи, не се съмнявайте в това .
  • 110 ПРЕДВИД ЧЕ ПРЕДИ НЕ Е ОСЪЖДАН

    3 1 Отговор
    МОЖЕ ДА ГО ОСЪДЯТ САМО НА ГОЛО ХОРО СЪС СТЮАРДЕСИ !
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 БОЙКО КАТО ГО ОСЪДИХА , КОЙ ПЛАТИ

    3 1 Отговор
    ПАК НИЕ !
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Гого

    1 0 Отговор
    Много приказки и нищо казано!!!
    Голям смях в залата , г-да Журналя
  • 116 Ами

    0 1 Отговор

    До коментар #113 от "Аха":

    Като не можеш нещо смислено да напишеш..това е..
  • 117 пиночет

    2 2 Отговор
    Джуджето до живот в бункера!
  • 118 😂😂😂😂..

    0 0 Отговор

    До коментар #106 от "Когато":

    Съжалявай себе си...😢
  • 119 Да бее

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Механик":

    Къв хуув човек.Дано неговите не го гръмнат,че глей яхтите им заключиха,домовете им в Лондон,а иска им се да си живеят
  • 120 По скоро

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Путино-поклонник":

    Зеленски е за съд.Кво му трябваше да се сфира в НАТО кат не стана за там
  • 121 Профисионалиста

    0 0 Отговор
    Ами кво
    Правят траловете сега като системата суифт им спре плащанията или ще кажете в дубай и белград има парите не се безпокой
  • 122 Разстрел

    0 0 Отговор
    Няма ли кой да го гръмне тоя.
  • 123 Е па може

    3 0 Отговор
    , но преди него трябва да съдят за военни престъпления Клинтън, Буш,Блеар, Обама...
  • 124 нснс

    1 1 Отговор
    Хага ще осъдели кои отрови милошеич
  • 125 Хахаха

    2 1 Отговор
    Точно колкото Буш, Блеър, Пауъл, Рънпсфелд...
  • 126 1520

    3 1 Отговор
    преди Путин има други за съдене сащ и нато са в основата на всички нещастия
  • 127 Източна ромелия

    2 1 Отговор
    Когато осъдят Джордж Буш стараши, Джордж Буш Младши, Бил Клинтън , тогава ще осъдят и Владимир Путин
  • 128 ООН

    2 2 Отговор
    Може, може като се мисли за Бог ще плаща като поп. Малкото руско ядрени терорисче. Путин сърдито старче военнопрестъпник такъв. Хага те чака.
  • 129 А МОЖЕ ЛИ

    4 2 Отговор
    ПЕНТАГОНА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА БИОЕКСПЕРИМЕНТИ С ХОРА - 248 ВОЙНИЦИ В ТЯХНА БИО ЛАБОРАТОРИЯ В ГРУЗИЯ СА ПОЧИНАЛИ И В СМЪРТНИЯ АКТ Е ЗАПИСАНО -- ПРИЧИНА ЗА СМЪРТ НЕИЗВЕСТНА!!!
    ГЛЕДАЙТЕ В ЮТУБ -
    БИОЕКСПЕРИМЕНТИ ВЪРХУ БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ ОТ ПЕНТАГОНА...
    ЗАПОЧНА СЕ....КОВИД Е БИЛ РЕПЕТИЦИЯ ПРЕД ГОЛЕМИЯ МОР!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 130 гост

    0 2 Отговор
    Ако го съдят в България ,няма проблем, но първо всички американски президенти който си продаваха оръжие ,чрез войни.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Съдията

    1 1 Отговор
    Победителите не ги съдят, а се молете да не ни спре газта.
  • 133 Аноним

    2 1 Отговор
    И Що подобно,зеленски трябва да бъде съдене Хага
  • 134 4INGIZ

    1 1 Отговор
    Когатп осъдят краварите за стотиците хиляди избити в Сърбия ,Ирак,Афганистан,Либия ,Сирия
    латинска америка ТОГАВА може и да съдите руснаците..
    Ама май не ви стиска и за едното и за другото..тъпаци малоу..мни..
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Първо

    1 1 Отговор
    трябва да бъде съден Бай дън и сие
    за Либия.Ирак Сирия Афганистан
    Виетнам....
    Трябва да се изолират Тези убийци и изтрият от света.
  • 137 анатолчо

    1 0 Отговор
    иди се грънми тъпак.
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Истина

    1 1 Отговор
    Първо да са Щатите, после Путин. Ирак, Сърбия, Иран, Либия, Сирия, Афганистан и т.н. Те там бяха само мирни операции. Тука руснаците се трепат с фалисти, които са палили живи хора и всички скачат
  • 141 Путин няма да бъде Осъден!

    1 2 Отговор
    Защо да го осъдят, човека е прав да напада Украйна заради Володамир Зеленски иска да се присъдени към НАТО хе Чакайте Малко Украйнската земя е Същност на Руската Федерация вседно да поканете своя Враг в Дома си и да ви убие докато спите така правилно ли а?
  • 142 Само Майка Русия 🇷🇺

    1 3 Отговор
    Украйна ще бъде осъдена че предаде Русия отначалото през 1945г. Защото не спряха Хитлер а се присъединиха към Нацията защото той и те Убиваха Майки, Бащи, Деца, Лели и Чичовци, Братовчеди и още Роднини заради Нацистка Славна Украйна Съд за Тях и за Зеленски!
  • 143 ЗАРАДИ НАТО И ЕU

    0 2 Отговор
    ЗА МЕН ГЕРМАНИЯ, ФРАНЦИЯ, ВЕЛИКО БРИТАНИЯ, И НАТО СА НАЦИСТИ ЗАРАДИ ТЯХ ПЕТРОЛА, ГАЗТА, ТОКА, ЗЪРНОТО ЩЕ НАМАЛЯВА И ЛОШОТО ЧЕ ПОСЛЕ ЩЕ ПОСКЪПНАТ КАТО ХЛЯБА 1,40 ЩЕ СТАНЕ НА 2,40 КВО ПРАВИМ ЩЕ ГЛАДУВАМЕ И КАТ СПРАТ ЖЕЛЯЗО, СТОМАНА ОТ РУСИЯ НИЕ НЯМА ДА ИМАМ РАБОТА ДА ПРАВИМ КЪЩИ И ОЩЕ МНОГО ЩУ СЪЖЕЛЯВАМЕ БРАВО НА НАШИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ СЯ НАРОДА ЩЕ ГЛАДУВА ЗАРАДИ ВАС И СКОРО ЩЕ ИСКАМЕ ПОМОЩ ОТ ЕU ЗА ХРАНА СРАМ.
  • 144 Мразя Америка и Нацистите от Европа!

    0 2 Отговор
    Да помагайте на тия нацисти, глупост че Държавата помага на чужда а не на Своята Роднина егати глупоста
  • 145 ТОДОР

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПутиноФоб":

    ЗАЩО ЧЕ ХОРЯХА УРКИТЕ БЪЛГАРИ И НАШИЯТ ФЛАГ ПОЗОР СИ ТИ ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 146 ПОПРАВКА

    0 2 Отговор
    ПУТИН ИЗПРАВИ РУСИЯ НА КРАКА НАЛИ ПОМНИТЕ ЕЛЦИН
  • 147 Ваня

    0 0 Отговор
    Няма да доживее присъдата. В ада , ще си прави компания с дяволя .