Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Март, 2022 10:25 2 896 33

"Газпром" продължава подаването на газ през Украйна

  • русия-
  • газ-
  • газпром-
  • украйна

Като цяло в последно време Европа значително е увеличила доставките на газ от Русия на фона на спотовите цени заради настъпилото захлаждане, безветрието, както и заради изострянето на ситуацията в Украйна

"Газпром" продължава подаването на газ през Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Газпром" продължава редовно да подава руски газ за Европа през територията на Украйна, но заявките за транзитни доставки вече намаляха до 94,6 млн. куб. м., съобщи пред журналисти говорителят на холдинга Сергей Куприянов.

“Газпром подава руски газ за транзит през територията на Украйна редовно, в съответствие със заявките на европейските потребители - 94,6 млн. куб. м. за 17 март“, съобщи той.

Още новини от Украйна

За вчера, 16 март, заявките са възлезли на 95 млн. куб. м.

"Газпром" в продължение на три дни не е нареждал също и мощности за изпомпване на газ за Германия през Полша по газопровода “Ямал-Европа“.

Като цяло в последно време Европа значително е увеличила доставките на газ от Русия на фона на спотовите цени заради настъпилото захлаждане, безветрието, както и заради изострянето на ситуацията в Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 3346

    13 42 Отговор
    Никога няма да спрат да изнасят газ и петрол, това са единствените и най-голями им източници на валута!
    От което печелят само една малка групичка около кремъл!
  • 3 Славянско братство

    51 12 Отговор
    Русия е велика сила.бъдещето е в Русия.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Марков

    37 5 Отговор
    Не слушайте кукловодите от САЩ, подписвайте дългосрочни договори с Газпром за 200-400 вместо над 1500 на спотовия пазар и всичко ще е ОК. Това мисля че е разумно за населението и бизнеса. Но политиката е мръсна работа и всички ще се мъчим.
  • 6 Kcaniba

    30 11 Отговор
    Защото Русия не воюва с Окраина, Окраина воюва с Русия от 2014! 24 февруари Оусия започна контратерорестична операция в Окраина, но с народа на Окраина Русия не воюва, а го освобождава от нацисткото и бандерското иго!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Ми да

    21 3 Отговор
    Кой е луд да си ликвидира сигурния доход? Като я превземат окончателно, тръбата ще стане още по - тяхна. А и деменциялния дядо ще е спокоен за доходите на синчето. Една цел - два плюса.
  • 8 Капитализъм

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    ... в действие!!! Всички заводи, фабрики, предприятия, електроцентрали не се унищожават!!!! Защо!!!! За да започнат отново да носят печалби на своите собственици, когато всичко свърши!!! После ще започнат да строят жилищни блокове и ще се бият в гърдите, че правили, като СССР след войната!!! Цинизъм!!!
  • 9 Хахахахааааааааааа

    13 0 Отговор

    До коментар #4 от "Аре":

    Яко си облъчен. Само не се вживявай. На онез никак не им пука за тебе и мнението ти.
  • 10 1234

    17 1 Отговор
    Украйна да наложи санкции и да спре газта минаваща през нейна територия.европа ли сме най големите баламурници
  • 11 ПУТЛЕР

    3 19 Отговор
    НЕИСТОВО МИ ТРЯБВАТ ЕВРАЦИ.....ЗА АРМИЯТА
  • 12 ПУТЛЕР

    7 19 Отговор
    СПРЕМ ЛИ ИЗНОСА НА СУРОВИНИ....УМИРАМЕ

    Коментиран от #15

  • 13 Руснак

    22 7 Отговор
    Европа трябва да се моли руската мечка да не спре да доставя газ. В противен случай много кофти ще стане за последователите на САЩ

    Коментиран от #23

  • 14 Стоян Александров

    23 6 Отговор
    Z. Защо, защо, защо продължава ? Та нали Руссия са врагове, защо ? Хайде мисироци търаете отговора на този въпрос. Как е възможно това бе ТОТАЛНИ ЛИЦЕМЕРИ ? Война ли, нееееееее, това е ПОЗОР ЗА СВЕТА. Дори и за Братска Руссия. Ако спре тези доставки всички знаете какво ще остане от Европа нали ? Да, да, да едно нищоооооооо. Z
  • 15 Китай

    18 4 Отговор

    До коментар #12 от "ПУТЛЕР":

    Споко, с нас, Индия, Близкия изток, Латинска Америка, Африканските нации, Турция и Сърбия ще загинат само САЩ и ЕС! Скоро Урсула ще стои диванчепрас, но не до Ердоган, а до Путин.
  • 16 ЕС - EU

    7 3 Отговор
    Да ги санкционираме и да им затвориме крана !
  • 17 Грульо

    14 0 Отговор
    Демек "Кучетата си лаят, а кервана си върви". :D Големото зануляване също.
  • 18 ПУТЛЕР НИ Е ВРАГ

    5 11 Отговор
    САМ ГО КАЗА....КВО ДА ГО МИСЛИМ.....ЗАТЪНАЛ Е В УКРАЙНА ДО ШИЯ....ТРЯБВА МУ ВАЛУТА, ЗА ОГРОМНИТЕ ВОЕННИ РАЗХОДИ......И ЕДИНСТВЕНОТО МУ ПЕРО Е ИЗНОСА НА СУРОВИНИ
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Rado

    6 5 Отговор
    😂😂 Защо Русия не наложи истински санкции? А забраняват на Байдън да влиза в Русия, който по-скоро предпочел да посети Северна Корея пред Русия 😂

    Коментиран от #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Иван

    6 14 Отговор

    До коментар #13 от "Руснак":

    Да, ама като гледам, Русия се моли някой да и купи гаста, защото няма какво друго да предложи

    Коментиран от #28, #29

  • 24 Анализатор

    8 13 Отговор
    Ще подават, къде ще ходят, скоро ще подаряват, чака ги фалит!!!
  • 25 М3 голд

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "Rado":

    Уважаемий, не зная ходил ли си в казарма и учили ли сте какво е БОВ (бойно отровно вещество). Има го от ПСВ - хлор. През ВСВ Хитлер ползва табун, зарин, зоман, иприт. При тях смъртта настъпва за минути. За Новичок се говори, но никой не го е виждал. Нещо като червения живак. Първо при Скрипал и дъщеря му. У нас при Гебрев. Ами живи са всички. Имали неразположение. Ама това е руски продукт. Повдигат се обвинения, пишат се тълкувания... Спестявам си епитетите
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 М3 голд

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Rado":

    Радо, Ами изчакай 3-4 месеца и ще получиш отговора. Ами чети и други сайтове и анализи, в т.ч. от специалисти от САЩ. И ще ти стане ясно. Бумерангът се завръща.
  • 28 Миро

    11 0 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    А зърно? Русия забрани износа на зърно до есента. Африка и далечния Изток какво ще ядат?! Изниква въпроса ако искат да купят как ще го платят и с какво? Русия спря износа на стомана и чугун . Сибирстал го спря. Доста зле сте осведомен за това което става. Моля информирайте се или отидете да си купите някои неща в търговската мрежа и се събудете. Тази мантра с петрола и газта е за деца от детската градина.
  • 29 Хитлер

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Иван":

    Иванчо ходи си разправяй вицовете другаде.Русия контролира газта,петрола,електроенергията(след като завзеха най големия АЕЦ в Европа) зърно.Вода,храна,горива,електроенергия са в основата на всяко домакинство ,а и не само.Като ги спре Русия ще ни остане да пием по една студена вода и да лаем по Путин,че май само това можем.

    Коментиран от #31

  • 30 Tова нещо

    3 1 Отговор
    Говори много зле за Русия. И много ми напомня на "сентенцията" -"Бий ме, обичам те".
    Не ми е ясно само ние, с цървулите, на какво отгоре се репчим? Ние не сме нито олигарси от Запада, нито ЕС, нито НАТО. Едни други, няколко платени соросоида са такива, но ние се имаме и за такива. А не сме. Нашата оценка никого не вълнува.
  • 31 Да бе Хитчо,

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хитлер":

    Ама не ги спра бе. Будала с будала! Или ... ние сме будалата? Не мислиш ли? Щото си мислим, че НАТО (САЩ) ще убие Русия и ще стане контрольор на всичко. И тогава, понеже сме квакали шумно, ще ни подарява и на нас на час по лъжичка? Будали, с будалите!
  • 32 Одит

    1 0 Отговор
    Ембарго тук, ембарго там!
    На ден по 200 милиона долара не е зле за Газпром и Русия.
    Пука и на Европа за Украйна, иде студ……
  • 33 Не разбрал...

    1 0 Отговор
    Кои са военнопрестъпниците(да попитам бай Пън)?Селенский да не би да е миротворец че да се хвали?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания