Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2022 07:04 1 710 47

Пентагонът събира доказателства за военните престъпления на Русия

  • военни престъпления-
  • сащ-
  • пентагонът-
  • джо байдън-
  • русия-
  • украйна-
  • геноцид-
  • война-
  • жени-
  • деца

Стратегията на Кремъл включва нанасянето на безразборни удари

Пентагонът събира доказателства за военните престъпления на Русия - 1
Снимка: UNIAN

Пентагонът обвини Русия в извършването на военни престъпления в Украйна и заяви, че ще събира доказателства за тях, предаде агенция "Ройтерс".

Според американското министерство на отбраната стратегията на Кремъл в украинската война включва нанасянето на безразборни удари. "Със сигурност виждаме доказателства, че руските сили извършват военни престъпления и ще положим усилия за събирането на тези доказателства", каза на брифинг говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Още новини от Украйна

Обвиненията на Русия, че Киев има биологични и химически оръжия, не отговарят на истината и са индикация, че самият руски президент Владимир Путин обмисля използването на такива оръжия в Украйна, заяви американският президент Джо Байдън. "Гърбът на Путин опря до стената и сега той говори за нови "фалшиви флагове", като твърди, че САЩ разполагат с биологични и химически оръжия в Европа, което просто не отговаря на истината", заяви Байдън.

"Русия твърди също, че Украйна разполага с биологични и химически оръжия. Това е ясен знак, че Путин обмисля използването и на двата вида оръжие", изтъкна американският президент. Руското посолство във Вашингтон засега не е коментирало изявленията на Байдън. Всеки ден от началото на войната в Украйна на 24 февруари руските въоръжени сили извършват военни престъпления, включително убийството на невъоръжени жени и деца.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 човек от народа

    107 4 Отговор
    доказателствата за престъпленията на пентагона са отдавна събрани.
  • 3 Пентагона

    10 100 Отговор
    Дори и да не открием доказателства, ще създадем такива.Общо взето Русия е обречена. Моща на Америка и останалия западен и цивилизован свят, е огромна. Руснаците сами си изядоха главата, с тази безмислена война.

    Коментиран от #25

  • 4 дедо Герчо

    72 2 Отговор
    СМЕШНИЦИ...ХЪХЪХЪ...
  • 5 Стрелата

    76 2 Отговор
    Съштата схема като в Ирак имало оръжие ама друг път.
  • 6 Пешо

    68 4 Отговор

    До коментар #1 от "РИА новости":

    Когато си силен пишеш каквато истина искаш.

    Хвърляш 2 атомни бомби върху жени и деца..... за 2 дена убиваш 150хил.мирни граждани - не си престъпник... друг убива 1000-2000 граждани... най - големия престъпник. Излиза нещо като лириката "за милиони-няма закони, за кокишка няма прошка" . А Истината е една - и двамата са убийци.
  • 7 Руснак

    5 86 Отговор
    Ние сме заложници на един луд, с достъп до ядрено куфарче.Ние болшинството хора в Русия, сме против войната, но ни е страх от репресии.Путин ще убие всеки, изпречил се на пътя му.Той е с мания за величие.Цял един народ е заложник на един откачен диктатор, с ядрено оръжие.Дано не съм пророк, но той ще ни жертва, той е луд, и няма да се спре пред нищо, дано имат повече смелост генералите, и той да бъде неутрализиран, дано.
  • 8 1111111

    76 1 Отговор
    факти, като обективна медия, моля, запознайте своята аудитория с протестите срещу нато през уикенда в милано, пиза и рим. чакам.
  • 9 Геша

    78 3 Отговор
    Е няма такава наглост. Военнопрестъпници да събират доказателства за военни престъпления.
  • 10 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    69 1 Отговор
    Пентагонът събира доказателства или сега ги "изготвя"?
    Щото краварите са известни с тези си умения...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Абе

    51 1 Отговор
    Глупава пропаганда, но все пак има и такива дето мразят да мислят! Благодарение на тях, четем подобни лъжи и глупости!
  • 13 Grote Olifant

    57 0 Отговор
    А Виктория Нюланд какво каза? Да, имаме! И много се притесняваме от това лабораториите и всичко в тях да попадне в руски ръце. И има защо. Едва ли там се произвеждат витамини. Но българинът е лишен от другите новини. Умишлено. Днес по канал 1 слушам някаква украинка, която твърди, че в източните области никой не стреля. Или са абсолютно затъмнени, или се страхува за живота си. Което е най-вероятното.
  • 14 злото

    44 0 Отговор
    Пентагонът по-добре да разследва кой създаде и пусна по света КОВИД-19! Кой е извършвал изследвания и дори е патентовал в течение на доста години в една известна "тайна" био-лаборатория във форт Детрик?
  • 15 Значи

    41 0 Отговор
    събира такива срещу себе си. Дебилна наглост, класически случай на психопатия.
  • 16 big

    28 0 Отговор
    А кога ще му остане време за това? Те ще бъдат ангажирани със събирането на доказателства на техните военни престъпления още десетки години напред!
  • 17 Пентагона

    26 0 Отговор
    Може единственно да гледа от 1000 км разстояние? То и аз съм осъдил отдавна бай ти пън ама на кой му пука
  • 18 номад

    26 0 Отговор
    да ги търси във виетнам авганистан ирак
  • 19 ссср

    27 0 Отговор
    най големите престъпници сабирали данни за престъпления,и това ако не е смях здраве му кажи.
  • 20 Коко

    26 0 Отговор
    Не бих се учудил, ако на края на проучването им излезе, че напалма във Виетнам руснаците са го пускали!
  • 21 Европейски васали

    25 0 Отговор
    Пентагонът няма никакъв авторитет.
  • 22 Локо Сф1956

    25 0 Отговор
    Пентагона да събере първо доказателства за военните престъпления за войните, които САЩ водеха през последните 50 г, както и нацистите на Украйна през последните 10 г в Донбас и Луганс и тогава да събира доказателства за войната Русия и Украйна.

    Коментиран от #34

  • 23 Боев

    27 0 Отговор
    Сноудън и Асандж дадоха купища доказателства за престъпленията на янките, но си останаха глас в пустиня.
    И друго: Американските "приятели" на Германия ПОДСЛУШВАХА ТЕЛЕФОНА на Меркел!!!!!!!!
    И да припомня на малоумието 1968-ма Виетнам - Сонг Ми.Военните престъпления и престъпленията срещу човечеството.
  • 24 ГЕРБ=ДПС=ВМРО=БСП=Израждане

    8 1 Отговор
    Както показва досегашния исторически световен опит. "Победителите не ги съдят", "започналите" войните самоубийци(Хитлер) също не ги съдят.

    Както показва световният опит, след края на абсолютните монархии. При война, в държавата започнала войната всички са виновни, няма военни, няма цивилни. Хитлер и Мусолини са ги сложили на власт цивилните обикновени граждани, а не военните. Дошли са на власт чрез избори. Същото важи и за Путин(Грузия, Украйна ...) и президента Джордж Буш(Ирак, Афганистан ...). Ако цивилните не бяха си избрали Хитлер дали щеше да я има Втората световна война? Ако цивилните не бяха избрали Путин и Зеленски, а други хора, дали щеше да я има война в Украйна?

    По времето на Втората световна война британци и американци бомбардират цивилни хора в големи германски, японски, български ... градове. През Втората световна война София, Пловдив ... са бомбардирани, има цивилни жертви, има много разрушени домове. Това по днешните стандарти е военно престъпление. Но за това няма осъден нито един британец или американец. Защото "победителите няма кой да ги съди". Защото на война е така, при война убиват не само войници, а убиват всякакви хора - деца, жени, старци ... Ракетите, бомбите, снарядите не правят разлика между войник или дете, жена, баба... Не правят разлика между изверга, садиста и 19 годишното младо и наивно момче направено насила войник и пратено да убива за да не бъде убито. Ракетите дори и "умните" и хората, които ги изтребват не са
  • 25 Знайко

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пентагона":

    При съвременните мощни оръжия като атомни и водородни бомби и мощни и бързи ракети. При една нова световна война няма да има победители, всички ще са победени. След такава война много вероятно човешката цивилизация да се върне в камерата ера.

    Някои историци/археолози/ смятат, че на Земята има следи от голяма ядрена война в миналото, която е унищожила древна развита цивилизация. И след нея, хората сме започнали развитието си отначало.
  • 26 То3u

    17 0 Отговор
    Жамба news отново е на амбразурата. Само да попитам, как ви вижда нещата със съдилищата? Колкото има хамерикански осъден военен, толкова ще има и руски. Нищо няма да се случи. Да си събират кооооолкото си искат...
  • 27 Перо

    21 0 Отговор
    Пентагонът ли е назначен от ООН за световен полицай! Виновните са печатарите на зелените гущери. От там идва всичко!
  • 28 Fallschirmspringer

    12 0 Отговор
    Четейки и слушайки различните,сегашните ,демократични ,евроТейси,неолиберални масмедии по какво се различават от онези,"гадните", социалистическите,партийните и стигам до два извода.Сегашните ,освен по обем и сервилност ,както и по лъжа ,по нищо друго не се различават от социалистическите.Някой да е чул и видял някаква информация от руски източник,ами няма.Някой да е чул и видял руската гледна точка-няма.Най-много да измъкнат от някой разкривен,демократично-неолиберален политически шкаф ,някакво парцалено човече и да го обявят за руски герой на неолибералзма
  • 29 Сух

    14 0 Отговор
    Американският експерт Скот Ритър: Руската "армия провежда класическа векторна стратегия и напредва бързо" статия на вестник Труд. Интересно е да се прочете.
  • 30 Паралел

    20 0 Отговор
    Пентагонът събира доказателства за военните престъпления на Русия, а в същото време ще съдят Асандж за публикуването на военните престъпления на НАТО
  • 31 Milica

    16 0 Отговор
    МНого ви моля, имате на YouTube как Байден говори че той лично е наредил да бомбардират Сърбия при които умират 79 деца, 3000 възрастни,ранени са 20000 и цялата инфраструктура беше унищожена😔.Крадеца вика държте крадеца.
  • 32 Гергана Георгиева

    16 1 Отговор
    Стига сте помествали фалшиви новини! Знаете, че е вярно за биологичните лаборатории. Очаквате Байдън да си признае сега? Украйна са заложили капан в завод за торове и чакат руснаците да го бомбандират, за да кажат че са използвали химическо оръжие. Затова не напредват бързо. Обмислят всеки снаряд, колкото и хаотични да изглеждат действията им.
  • 33 Урюрвкос

    7 0 Отговор
    лесно ще намерите доказателства за военни престъпления. Химическия състав на руските и украинските боеприпаси се различава.
  • 34 Весело

    2 18 Отговор

    До коментар #22 от "Локо Сф1956":

    "нацистите на Украйна"

    Роби-рубраджии такива стига сте робували на Путлер за жълти стотинки. Никога в целия си мизерен робски живот сравним единствено с живота на някой червей, няма да видите дори и на снимка харема, лукса, палатите и яхтите на Путлер. Ако пък му служите "безплатно" е още по-зле и говори за пълна липсата на морал и интелект у вас.

    По полека с тази неадекватни квалификациите кой е нацист и кой не. По твоята логика, по линията България - Северна Македония, всички лумпени от ВМРО, Атака ... също са нацисти. По твоята логика всички българи, включително и ти(освен, ако не си от московеците бг резиденти) също са нацисти.

    Бъди така добър да коментираш какви са московците, след като са взели Македония от нас и та я дали на Сърбия. Не са ли московците също нацисти?
  • 35 Кочо

    14 0 Отговор
    Военните престъпления на Пентагона и избитите от тях хора са безчет!
  • 36 Евроатлантик

    13 1 Отговор
    Уникална статия! Стратегия за безразборни удари!!!!! Остава да каже, че руснаците са циклопи и човекоядци!
  • 37 ПРИШЪЛЕЦ

    8 0 Отговор
    Ако се съберат на един кантар престъпленията на пентагона и укрите от една страна и от друга руските , ще трябва още доста украински неонацисти да се изпратят в отвъдното ( дори не се знае дали ще стигнат ).
    Не се ли спре всичко и да се седне на масата на преговорите от всички ( тъпи кравари, тъпи европейски самодоволни задници и руснаците ) , само след шест месеца ще дишаме отровните изпарения от бойни отровни вещества и даже няма да знаем на кой са - а, има ли значение ......
  • 38 WhiteNoise

    5 1 Отговор
    ае да видим първия случай в историята.. дето съдят победителите :)
  • 39 Azz

    12 1 Отговор
    пентагона да се разрови първо в собсвената си кървава история.....
  • 40 Механик

    11 1 Отговор
    А Русия, Китай и Индия вече имат неопровержими доказтелства за американските биолаборатории в Украйна, както и такива за това,, че там са били изготвяни и тествани биологични оръжия.
    Разбира се от това нищо няма да излезе, понеже ще се споразумеят да си траят и за едното и за другото, че инак ще лъснат много нелицеприятни неща. Ще поприказват, поприказват и всичко ще отшуми.
    Само Украйна няма да я има вече, а зеления ще бъде обесен.
    Така че укрите се наиграха и ще платят висока цена за собственото си безразсъдство, че повярваха на Нюланд едно време.
  • 41 Денис

    7 0 Отговор
    Като свърши войната(предсказуемо, кой ще е победителя), ще ми липсваш.
  • 42 Тра-ла-ла

    7 1 Отговор
    Къде ги събират? В Холивуд ли? 😂😂😂
  • 43 Тра-ла-ла

    8 1 Отговор
    Пентагон означава също пентаграм. Всички знаем на кого е този символ!
  • 44 tomito

    5 1 Отговор
    Ами пентагона да пратят някой в Русия и да арестува Путин . По-големи глупости не могат ли да измислят .На мен друго ми е по-интересно,как има идиоти където да им се връзват
  • 45 Българина

    3 0 Отговор
    сащ са единствената страна която може да открие цяло министерство САНКЦИИ ЗА СВЕТА! очакват ги много ама много удари от цял свят. 75 г се наиграха, ще ходят голи и боси
  • 46 нснс

    0 0 Отговор
    пентагона с педали
  • 47 За нея

    0 0 Отговор
    За Бог да прости ли или слава на Бога ли че святъ се избави още от една краварка - как да си нарека за какво да пием една малка. Починалата Олбрайт - като си вспомня кръвотиите на тая вещица...