Тема: Украйна

25 Март, 2022 23:01 5 898 82

Ето я Путинова Русия: агресивна, безмилостна, жестока

  • символ z-
  • путинова русия-
  • русия-
  • война-
  • путин-
  • владимир путин-
  • украйна-
  • военни престъпления

Войната в Украйна показа по най-безспорен начин истинското лице на Путинова Русия

Ето я Путинова Русия: агресивна, безмилостна, жестока - 1
Снимка: Министерство на отбраната на Украйна

Изминалият месец завинаги промени живота на милиони - в Украйна, в Русия, в европейските страни и в целия свят. Едни загиваха под бомбите и обстрела, а други планираха и провеждаха тези обстрели и бомбардировки. Някои станаха бежанци, губейки дома си, а други приютиха бежанци в жилищата си. Някои загинаха като окупатори и агресори на чужда земя под лъжливи лозунги, а други паднаха, защитавайки родината си. Тази драма се разиграва директно пред очите на целия свят, който не спира да се ужасява и да си задава въпроса как може това да е възможно през 21 век.

Z - знакът на бедствието

Още новини от Украйна

Още в първите дни на войната режимът на Путин окончателно захвърли маската на благоприличието и престана дори да се преструва на демократична държава. Сега ръководството на Русия с думи и с дела отрича всичко това, на което се основаваше постсъветска Русия и даже по-късният СССР от времената на Перестройката.

Демонстративното презрение към демокрацията, либерализма, западните ценности, правата и свободите на човека, към международното право и елементарните норми на приличие в междудържавните отношения, установени след Втората световна война – всичко това сега се смята не само за добър тон в публичните изяви на хора като Путин, но и за единствената възможна гледна точка на всеки представител на руските власти.

Милитаризмът, агресивната ксенофобия, империализмът и оправдаването на терора срещу всички инакомислещи не само вътре в страната, но и отвъд нейните предели, станаха окончателно държавна идеология на Русия. Нещо повече, в третото си десетилетие путинизмът се сдоби със свой графичен символ, който завинаги ще остане в паметта ни като знак за бедствието на жертвите от тази война и от режима на Путин – прословутата буква Z, за непочтително отношение към която в Русия вече са започнали да наказват.

Кривото огледало на държавната пропаганда

Слушайки и четейки изявленията на Владимир Путин, на висшето руско ръководство, на депутатите и на пропагандистите, направени в последния месец, човек трудно може да се отърси от усещането, че те се наслаждават на възмущението, което наглите им ултиматуми и цинични лъжи предизвикват на Запад, в Украйна и сред тези, които в Русия биват наричани „национални предатели“. Това, че ръководството на една ядрена държава през 21 век си позволява подобни изявления, такива заплахи и такъв тон в общуването със заобикалящия свят, шокира не по-малко от ужасите на войната.

Виждайки как руската армия изтрива от лицето на земята мирни украински градове, не можеш да не се замислиш за това, че силовиците на Путин могат да бъдат също толкова безжалостни и жестоки, ако някой град в Русия бъде обхванат от протести.

Първият месец от войната показа, че годините на нагнетяване на конспиративни теории, ксенофобия и милитаризъм са оставили трайни следи в съзнанието на голяма част от руските граждани. Свикнали да виждат света в кривото огледало на държавната пропаганда, руснаците лесно се съгласиха да възприемат войната като мир, агресията против съседната страна – за нейно освобождение от „нацистите“, а сърцераздирателните кадри с разрушените от войната градове и нейните жертви – за фейкове, създадени за дискредитиране на руската армия и на нейния главнокомандващ.

И няма вероятност населението да стигне до масово прозрение за противоречието между реалните факти и показваното по телевизора, защото независимите медии бяха разгромени, а всяко мнение за войната и ситуацията в страната, което се различава от официалните, бе криминализирано.

Трябва да се случи нещо, което да не може да бъде укрито или наречено фейк, за да се усъмни аудиторията в Путиновата пропаганда и в адекватността на представите си за света. Даже възможният в недалечно бъдеще икономически колапс не би могъл да доведе до политически последици, докато населението на Русия продължава да има доверие на Путин и да вярва във възможността за военна победа над Украйна. А и над Запада, който бил всъщност в дъното на целия конфликт.

Единството на Запада в борбата със злото

Но започнатата от Путин война доведе и до резултати, които позволяват да се надяваме, че злото все пак ще бъде наказано. Основният резултат е, че по-голямата част от света единодушно осъжда руската агресия срещу Украйна. Този път противоречията в рамките на Европейския съюз и западния свят бяха отстранени бързо. Мащабните санкции против режима на Путин, за които доскоро критиците на Кремъл не смееха дори да мечтаят, бяха не само съгласувани оперативно, но бяха и незабавно приложени от водещите страни в света.

След края на първия месец може да се каже, че Русия изобщо няма съюзници в тази война, докато на Украйна помагат десетки държави. Историята учи, че досега на никого не се е удало да спечели, противопоставяйки се на целия свят или на голямата част от него. Въпросът е само за времето, което ще е нужно за неизбежния крах на Путиновия режим, и за цената, която ще платят светът и Русия, за да се избавят от него.

Този първи месец доведе и дотам, че очевидността и безспорността на вършеното зло най-накрая прекратиха дискусията за това какъв режим е установил Путин в Русия и какво трябва да е отношението към него. Путинова Русия е агресивна държава, базирана на насилието и управлявана от авторитарна военно-полицейска диктатура. И всеки, който не е готов безусловно да осъди войната и диктатурата, а се опитва да ги оправдае, се оказва съучастник в извършването на военни престъпления.

Автор: Фьодор Крашенинников


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 126 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псалом 90

    71 19 Отговор
    Тия ако решиш да ги четеш, за да ги опровергаваш, трябва и преди, и след това да се кръстиш!
  • 2 Юден веле

    100 38 Отговор
    Само в Украйна ли има деца, че ни ги показват медиите?
    Иракчани, либийци и сирийци деца нямат ли? Защо тогава медиите наричаха тези престъпни войни "мироопазващи", "демократизиращи", а сега Путин е агресор?

    Коментиран от #24

  • 3 Факти или...

    69 19 Отговор
    дойче веле.
    объркан съм
  • 4 Тошо

    84 41 Отговор
    УКРАЙНА-ПАРАД НА ЛЪЖАТА И БЕЗГРАНИЧНАТА АНТИРУСКА ИСТЕРИЯ. ХИТЛЕРОВИТЕ НАЦИСТИ ИЗГЛЕЖДАТ КАТО ПЕЛЕНАЧЕТА В СРАВНЕНИЕ С УКРАИНСКИТЕ.

    Коментиран от #39

  • 5 WhiteNoise

    64 17 Отговор
    Е дойче веле ... Нема ли нещо щок, ужас? Снимки и химически атаки? Адски посредствено въображение.
    Напишете, че вече в нато армиите ще плащат с рубли. некак по-достоверно ще е :)
  • 6 ВЕРВАИТЕ ИМ

    61 15 Отговор
    ДОИЧЕ ВЕЛЕ Е СЪЩО ТОЛКВА ЗЛЕ КОЛКОТО И БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИИ
  • 7 Юсуф

    68 22 Отговор
    Западът в момента е фашизъм и комунизъм едновременно. Цензура ,лъжи и безогледен цинизъм в едно.
  • 8 Ай стига бе

    76 18 Отговор
    "Ето я Путинова Русия: агресивна, безмилостна, жестока"...Те краварите бяха мили, сладки и садиха лалета в Сирия, Либия, Афганистан, Виетнам и Сърбия, а в Япония пуснаха цветни балони над Хирошима и Нагазаки. Затова тогава и дума не обелихте.

    Коментиран от #63

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Путинофил

    40 71 Отговор
    Русофилчетата дори не четат статията, направо започват да чаткат. "Русофилията на българина не можеш да я избиеш от българина, дори и с удар на лопата по главата". Захари Стоянов

    Коментиран от #18, #19

  • 11 На Дойче зеле

    44 14 Отговор
    скоро ще им плащат в рубли.
  • 12 Рошко

    46 12 Отговор
    По заглавието разпознавам помията,
  • 13 фашизъм

    46 12 Отговор
    Операция "ШОК И УЖАС", за 40 дни убити около милион иракчани.
    Демокрация.
  • 14 Вова - един обикновен, подъл сърахливец

    32 51 Отговор
    Московията е една ретроградна и селска държавица с корумпирано и тоталитарно управление, крепостните животни там си заслужават жестоката участ, която следва за тях дълги години напред, амин!

    Коментиран от #23

  • 15 Госあ

    23 44 Отговор
    Скоро в Москва отново ще станат човекоядци след наложените санкции. Няма да им е за първи път. За орките няма чужди и свои.
  • 16 Как е в Сорошка България

    55 14 Отговор
    Ах колко е лоша, агресивна, безмилостна, жестока Путинова Русия, не си дава природните ресурси на американските компании. Друго си е умираща и бедна, но "демократична" България с 0.75% концесия от добитото българско злато.
    Слава на НАТО, да живей ЕССР!!
  • 17 СС-Вафен

    21 46 Отговор
    Препоръчвам пълна ликвидация за Русията. Има Русия - има проблем, няма Русия - проблемът изчезва. Извод - увеличавайте ГРУЗ 200. :)

    Коментиран от #20, #80

  • 18 Псалом 90/ чети

    52 24 Отговор

    До коментар #10 от "Путинофил":

    За какво да я четем, аз влизам във Факти за да ги опровергавам, помията е ясна. Заглавието , макар и да се опитаха да подвеждат с него, като цяло също са показателни.
    А като се види автора, тогава пък грешка няма.

    Аз съм за Русия на Путин, не съм за Русия на Навални или Ходорковски.

    Путин и Шойгу, истински мъже!
  • 19 А така

    25 33 Отговор

    До коментар #10 от "Путинофил":

    "Русофилията на българина не можеш да я избиеш от българина, дори и с удар на лопата по главата"

    Тава ми хареса. Има шанс за България )))

    Коментиран от #37

  • 20 Псалом 90/ чети

    47 13 Отговор

    До коментар #17 от "СС-Вафен":

    Англосаксонците имат проблем наистина, толкова ресурси има Русия, а не им ги дава.
    Те чакат покорство от Русия, тя им се озъби.
    Господ пази добрите, порядъчните, смелите!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Справедлив

    25 7 Отговор
    Ех вкиснато зеле много си зле не само вониш направо смърдиш
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ха па ти

    10 24 Отговор

    До коментар #2 от "Юден веле":

    Нали там бяха и рушляците.. 😆 Те какви ги вършеха там.. знаеш ли, промития..

    Коментиран от #25

  • 25 Верно ли

    21 4 Отговор

    До коментар #24 от "Ха па ти":

    И що бяха там? Щото тия, дето сега истерично крещят срещу тях, тогава ги молеха за помощ, щото са се нас.али до уши? Е, сега и тук същото ще свършат, ама пак на чужд (европейски) гръб.
  • 26 Росен

    22 6 Отговор
    Защо не се съобщава че Косово има намерение да нападне Сърбия? Днес сърбите за всеки случай са се паркирали на границата с Косово. Май войната тепърва започва , Русия/ Украйна, Китай/ Тайланд но
    започва да става горещо и на Балканите в Косово ги обучаваха американците а сърбите не си поплюват.

    Коментиран от #55

  • 27 Spectator

    30 18 Отговор
    Русия отново стана Свръх-Държава.
    Който не го е разбрал ще го разбере скоро...

    Коментиран от #42, #45, #60

  • 28 Новината на деня !

    28 15 Отговор
    Оборона Азова в Мариуполе РУХНУЛА! Сегодня "Полк Азов" нацгвардии Украины понес самые большие потери со дня своего создания. Можно говорить о том, что его, как единого подразделения, больше нет - источник, знакомый с ситуацией.
    Удары наносятся авиацией, артиллерией и нет никакого ответа со стороны территорий еще занятых ВСУ и "Азовом", их оборона серьезно надломлена. Силы ВС РФ и ДНР сегодня заняли центр города. Командиры "Азова" вместо видео стали записывать голосовые сообщения. Пытаются прорваться из кольца.
    Бягат фашистите, бягат....Мариопол е превзет! Скоро братята руси ще стигнат и до Германия да навестят Дойче веле. Няма да ги пропуснат!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Контраатака ...отново

    27 13 Отговор
    Ето ги Америка и Великобритания - агресивни ,безмилостни ,по-жестоки от всякога ,а трябва да признаем имат дълъг опит.Британците от края на 17 век ,янките от началото на 19.Толкова кръв колкото имат по ръцете си - пряко/или косвено (нацистите в момента трупат руска и цивилна кръв за тяхна сметка) ,че Русия още 1000 години да напада всички наред не може да ги настигне...Русия не е безмилостна и жестока ,но да ...наложи и се да бъде агресивна като всяко живо същество затиснато в ъгъла - нападаш или умираш.
  • 33 Мууууу

    9 4 Отговор
    мммммууууууу муууууууу мммммммуууууууу
  • 34 Мурзилите в паника

    10 19 Отговор
    Прекрасно знаят, че след краят на русия и те умират от глад 🤣🤣🤣
  • 35 Иво

    7 9 Отговор
    Дойче веле? Местя го..
  • 36 бивш фазан от Плевен

    16 7 Отговор
    Калашников е изпипано нещо. Излъчва успокояващ хлад и дава усещане за сила. Когато натиснеш спусъка ушите ти писват, усещаш удар в рамото, но се изпълваш с трудно обяснима енергия. Трудно обяснима за болшинството герои списващи тук. Те, неподготвените просто ще се на..аа.кат. А за мен по-страшно е лицемерието !
  • 37 Точно

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "А така":

    захарчо ли ни даваш за пример. заради тоя лъжец сме на това дередже.
  • 38 Мхм

    13 7 Отговор
    Стана ясно че американците дават спътникови снимки на азовските нацисти за разположението на Руските войски както даваха информация за аржентинците на англичаните повреме на Фолкландската война
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Аре

    3 11 Отговор

    До коментар #39 от "До всички фенове на Путлер":

    Браво!
  • 42 ПутиноФоб

    2 5 Отговор

    До коментар #27 от "Spectator":

    каква ? свръх прецакана ли каза, да прецакана и пре е - на !!
  • 43 Дело срещу авторът на статията

    2 8 Отговор
    Фьодърчоизбяга във Вилнюс, голям смелчага. Заведено е дело срещу него, за уронване на престижа, клевета над ветерана Игнат Артеменко ВСВ. Грантаджия "Ехото на Москва". Ми сега как ще се изхранва грантаджията като в Русия нема хляб вече, в тубата. Там такива намират поле за изява. Вярно е казал Нобел за диктатурата на идиотите.
  • 44 оня с коня

    14 11 Отговор
    Русия смята Българите за не по-малки Врагове от Украинците,нещо повече - смята ги за Предатели!Затова и стъпи ли Руски Ботуш в България,издевателствата и Зверствата ще бъдат дори по-големи от тия в Украйна.
  • 45 Gero

    8 8 Отговор

    До коментар #27 от "Spectator":

    Кое им е свръхдъжвата, че си пиян ли.. и не може да вденеш.
  • 46 Антикомунист

    20 10 Отговор
    Абе, путинофили. Не разбрахте ли, че вашата дивотия свърши.?!😆 Цял свят ви презира. Ама червенотиквовчета са напреко.

    Коментиран от #49, #81

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Много Просто

    13 9 Отговор

    До коментар #39 от "До всички фенове на Путлер":

    Защото са фенове на Сенилния Джо, който не знае кой е президент на САЩ.Къде ако не в ДемоНокритическата партия ще направи лесно кариера емигрант Грантаджия, по природа Паразит и Предател на Родината. От 30 г. политиците са демоНократи, независимо от цвета. А останалите бягат от България, заради мизерията до която ги докараха Днеждърските Путинофоби. А и много народ взе да бяга от любимия ви Запад, не им хареса вече открито, уродливото му лице. Днес във Франция се бият за олио. В САЩ яки клетви за бензина,към демоНократите. В Германия бизнеса фалира. А Китай в съюз с Русия, Индия, Бразилия, Пакистан, Иран, мъдро гледа на брега на реката "икономическите трупове на враговете си".
  • 49 Путинофобе

    11 5 Отговор

    До коментар #46 от "Антикомунист":

    "Така и не разбрахте, че сте в небудна кома. Самозабихте последния пирон в ковчега си. Но каквото сам си направиш, и Господ не може да ти помогне.
  • 50 Нямам Срам

    12 5 Отговор
    Пак тия ... Тия пишат с езика на омразата.. една статия няма обективна при тях само пропаганда ..

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Достойни

    7 2 Отговор

    До коментар #50 от "Нямам Срам":

    наследници на Оня с Мустачките. Гьобелс се обръща в гроба от завист, надминаха го стократно със свръхзвукова. Какво ли си вика: "вашта ..., за кво трябваше да ни трепете, като сте по-зли и от нас, ние поне открито обявихме война на Русия.". Факт е, че когато осъдените нацисти Трибунал са почвали на Процеса да говорят за спонсорите на нацизма, съдиите веднага са ги прекъсвали. А повечето документи на хитлеристка Германия за иззети от САЩ и Британия, и това не е случайно. Най-вече касаещи разузнаване, полиция, пропаганда, вербуване, промиване мозъци, опити с хора.
  • 54 Евакуация Киев

    6 6 Отговор

    До коментар #51 от "В.В.П.":

    Е хунтата в Киев започна спешна евакуация на нацисткият управленски "елит". Защо ли?

    Коментиран от #56

  • 55 Малка поправка Тайван, а не Тайланд.

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Росен":

    столицата : Тайпе, другата: Банкок. Вероятно споменаваш Тайван за Китай.
  • 56 WhiteNoise

    2 1 Отговор

    До коментар #54 от "Евакуация Киев":

    ми обичат да пътуват.. не че нещо ма сега времето стана подходящо.
    па и нема кво да се гепи, помощите ще ги отнема, че то вече помагащите некой требе да спасява.

    далновидни ора
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Gost

    6 7 Отговор
    Дойче теле! Мучете! Скоро и в Берлин! За трети път и завинаги! Явно от добри чувства не разбирате!
  • 59 Илиев

    13 10 Отговор
    Вижда се краят на фашагата Путлер. Дъно.
  • 60 Хихи

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "Spectator":

    Стига шеги бе, мунчо.
  • 61 DW тези пускат само Фейк новини!?

    6 5 Отговор
    Фейк новини!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Абе вие

    12 10 Отговор

    До коментар #8 от "Ай стига бе":

    русофилите или удобно забравяте или не знаете някои факти. 1- В Сирия руснаците също воюваха. 2- Афганистан дадоха много жертви и избягаха от там. 3-Виетнамския конфликт участваха на страната на Виетконг. 4-Сърбите бяха започнали пълен геноцид а и американците им го върнаха на наглите сърби заради измамата им за разработена и продадена на САЩ куха "космическа програма. 5- Бомбардировките над Япония Америка и СССР са съюзници и в открита война срещу Япония. Започната без предупреждение от японците в Пърл Харбър. Правителството на Япония заповядва да се бие цялата нация до смърт. Без Хирошима и Нагазаки щяха да загинат още стотици хиляди съюзници и милиони японци. По никакъв начин не защитавам Американците. Те също са войнолюбиви и агресори. Това обаче е реалната история която няма как да бъде преиначавана. Поне не са били съюзници с Хитлер. Което не може да се каже за СССР в началото на ВСВ.

    Коментиран от #68, #79

  • 64 100% пропаганда

    9 5 Отговор
    дойче зеле = пумия !!!
  • 65 путин лавров

    8 8 Отговор
    и хората около тях много скоро ще бъдат свалени от власт и осъдени за военни престъпления
  • 66 Холмс

    6 5 Отговор
    В този чат има достстъчно овце които вярват на Дойче Зеле. Драги рошави съграждани, моля отивайте да се борите със Z армията. Няма да чакаме писма от Вас! Нямате време за губене, ако продължавате на чатите по чатовете Z армията ще дойде и ще ви попилее!
  • 67 Гошо

    7 6 Отговор
    Слънцето изгрява от изток и залязва на запад , либерастка Америка започва да залязва .
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Йоан

    6 6 Отговор
    Дойче зеле е германския ПИК , спонсориран от ЦРУ
  • 70 укрите

    3 5 Отговор
    да го лапя те...
  • 71 Зеленски

    3 3 Отговор
    Холивуд маниполейшън - ти да видиш автор на статията Куку-руку
  • 72 един от нас

    3 6 Отговор
    руzия е зло и победата ще е за Украйна
  • 73 Пак старото ядене

    1 3 Отговор
    Накрая статията завършва с:
    "всеки, който не е готов безусловно да осъди войната и диктатурата, а се опитва да ги оправдае, се оказва съучастник в извършването на военни престъпления"
    И в същото време авторът се възмущава на пропагандата в Русия. Е, не може ти да не си си измил зъбите, а пък да бърчиш нос, че и на другия му мирише устата.
  • 74 3333

    1 0 Отговор
    И гладна....
  • 75 Иванушка АЛКАШ

    3 1 Отговор
    По делата им ще ни познаете.Орки жалки бъхлясали
  • 76 факт

    2 2 Отговор
    ИНТЕРЕСНО... ЗАГЛАВИЕТО МНОГО НАПОДОБЯВА ЕДНИ НЕЩА КОИТО ПРЕДИ ГОДИНИ СА КАЗАЛИ И ПИСАЛИ НАЙ ВЕЛИКИТЕ БЪЛГАРИ ..БОТЕВ И ЛЕВСКИ КАКТО И ВСИЧКИ ДРУГИ БЪЛГАРСКИ РЕВОЛЮЦИОНЕРИ.ЗА РУСКАТА ПРОГНИЛА ИМПЕРИЯ//.,,РАЗБИРА СЕ ТЕЗИ НЕЩА "СЪВСЕМ СЛУЧАЙНО" НЕ СА СПОМЕНАТИ В РУСКАТА НИ-БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.....НАПИСАНА ОТ РУСНАЦИТЕ..В КОЯТО СА НАПИСАЛИ САМО ТОВА КОЕТО ИМ Е ИЗГОДНО ..ЗА ДА ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ДЕЦАТА НИ И ДО ДЕН ДНЕШЕН..НО ЕТО ЧЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ КОГАТО ИСТИНАТА ИЗЛЕЗЕ НА ЯВЕ...И ВЕЧЕ НЕ САМО БЪЛГАРИ ПОЛЯЦИ И АВСТРИЙЦИ И МНОГО ДРУГИ ОПИСВАТ РУСИЯ КАТО "НАЙ ГОЛШМОТО ЗЛО НА ПЛАНЕТАТА"...ВЕЧЕ И УКРАИНЦИТЕ СА СЕ УБЕДИЛИ В ТОВА...,,НО РАЗБИРА СЕ В БЪЛГАРИЯ ОБИЧАМЕ ДА ИЗКАРВАМЕ ЗЛОДЕЯ...ДОБРИЯ...ЗАЩОТО САМИЯТ НАРОД СИ НИ Е СБЪРКАН КАТО ЦЯЛО...
  • 77 Погром

    3 1 Отговор
    Укрите бомбардират 8 години Донбас! Последно, преди две седмици, с касетъчни бомби убиха 22 мирни жители на площада в Донецк. Има и снимка за това!
    La Stampa, италиянският вестник я публикува на пурва страница с надслов “ Издевателството на Русия над мирни граждани в Киев” ????
    Сега ще ги съдят за неразрешено ползване на снимката и за Брутален Фейк!
    Гонене на вещици! Това е грозното! Великобритания не иска да има бърз мир за Украйна!, САЩ ИСКАТ ВОЙНА даже и Киев да падне.
    А ние им подгласяме и играеме Инквизиция. В Украйна вече се издевателстват над православни попове.
  • 78 ZVzv

    2 0 Отговор
    Z and V - достатъчно ясен ли съм?!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "СС-Вафен":

    Ох, колко са мечтали и преди теб за същото … и как завършиха? Единия на остров, другия суицид. Май по техния път си тръгнал. Може да избираш между остров и …. да ни отървеш от себе си.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 ПО ГОЛЕМИ ЗВЕРСТВА ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ

    1 0 Отговор
    НЕ СМЕ ВИЖДАЛИ - НЕТА НЯМА ДА ГИ ПОБЕРЕ !
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания