Last news in Fakti

20 Май, 2013 10:39 1 299 0

Серия от торнада удариха САЩ - Видео

  • торнадо-
  • сащ
Серия от торнада удариха САЩ - Видео - 1
Снимка: БГНЕС

Един човек загина, десетки бяха ранени, а над 100 къщи бяха разрушени при преминаване на торнадо през американския щат Оклахома, съобщава АП.

Други близо 10 000 души са без ток заради стихията. Заради опасност от торнадо беше евакуирано и летището на най-големия град в щата Канзас - Уичита. На местните жители беше разпоредено да се укриват в убежищата и да не излизат на улиците.

Най-малко 20 торнада връхлетяха три американски щата Канзас, Оклахома и Айова.

Губернатора на Оклахома Мари Фалин обяви извънредно положение в 16 окръга на Оклахома. Това ще позволи на властите да искат федерална помощ за възстановяване на щетите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА