Last news in Fakti

13 Април, 2022 08:50 51 064 34

Ердоган изрази увереност: Балонът ще се спука

  • турция-
  • икономика-
  • реджеп ердоган-
  • инфлация

Държавният глава увери, че Турция има производствен капацитет, така че нейните граждани да не останат лишени от основни хранителни стоки

Ердоган изрази увереност: Балонът ще се спука - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че управляващите ще засилят мерките за успокояване на пазара и изрази увереност, че балонът в цените ще се спука, съобщава турският телевизионен канал НТВ.

Ердоган посочи това след заседание на кабинета.

Президентът отбеляза, че при нарушението в баланса на предлагането на стоки на глобално равнище цените растат рязко. Той увери, че страната има производствен капацитет, така че нейните граждани да не останат лишени от основни хранителни стоки.

Ердоган изтъкна, че подкрепата за гражданите ще продължи. По думите му наред с мерки за увеличаване на доходите, ще бъдат ускорени и мерки за преодоляване на паниката, успокояване на пазара и обуздаване на спекулантите.

Същевременно, засягайки темата за войната между Русия и Украйна, Ердоган заяви, че Турция е единствената страна, която събира двете враждуващи страни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 101 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комон Сенс

    55 1 Отговор
    Спекулантите ще направят луди пари.
    Обаче валутите няма да бъдат оставени на произвола.
    Вече се говори открито за период на количествени ограничения (монетарни) и това ще качва лихвите и ще прав икредита по-труднодостъпен. тенденцията ще се затяга докато цените не спрат да галопират.
    Логично е в един момент да паднат. Ама дали ше паднат спрямо сегапните си нива или спрямо бъдещи по-високи нива още не е сигурно.

    Коментиран от #3

  • 2 Прави впечатление

    168 7 Отговор
    Че всяка държава се готви за най-лошото. А тука тия тилупи грам работа не вършат. Само слугинаж!

    Коментиран от #9, #10, #22

  • 3 Механик

    158 9 Отговор

    До коментар #1 от "Комон Сенс":

    Аз не знам как е в Турция, а и не съм икономист, ама едно знам. В България когато нещо поскъпне, то никога повече не поевтинява. Така че за нас специално е ясно, че когато цените спрат да се покачават, то те за известно време ще останат на последната си стойност, след което ще започната бавничко по терлички да се покачват.
    Дори при регулиранта "планова икономика" от преди 30 години, цените бавно си растяха нагоре, но тогава работата беше сигурна, така че оцеляването не бе застрашено. Сега обаче няма такова нещо и много хора ще се окажат без жилища и имоти. Не съм вярвал, че в рамките на нашето поколение ще преживеем 2 пъти 90-те години и "демокрацията". Първият път бяхме млади и силни, а и имахме родители, които помагат. Сега обаче не е сигурно кой до кога ще окряка.

    Коментиран от #4, #6, #7

  • 4 механизатор

    12 37 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    няма да се косиш.като те риголвам на 1 метър цените ще са ти най малкия проблем

    Коментиран от #33

  • 5 Яяяя

    120 18 Отговор
    Днес нищо не пише за бляскави победи на украинската армия!

    Коментиран от #17

  • 6 Хитлер

    111 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Турците си ползват заводите с пълна мощ.Българските заводи седят занемарени и пустеят.Прав си, че цените вървят нагоре, само че не е пропорционално на заплатите.Цената се дигнала с 20% .... ама заплатите не се вдигат и с 1 стотинка.Покупателната способност на хората пада.Няма от къде да извадиш за харчене повече пари от колкото получаваш, освен с "бързите кредити", които в България са едни от най-вървежните бизнеси.И наистина се очертава все повече хора да остават на улицата.

    Коментиран от #16

  • 7 едно на ум

    71 1 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    Въобше не подценявайте тази възможност - цените да паднат рязко във валута на световните пазари. Дали спрямо сегашите нива или спрямо бъдещи по-високи от днешпните, но подобно движение е неизбежно при балонна фаза на апазара.

    У нас как ще го изиграят - има няколко сложни варианта. Ние сме по сложните варианти с цел ограбване на остатъчното население.

    Коментиран от #20

  • 8 Пешо

    92 13 Отговор
    Кирчо и Кокорчо са срам и позор за образованите с техните Гугъл-дипломи.
  • 9 Стоян Александров

    80 6 Отговор

    До коментар #2 от "Прави впечатление":

    Ей, ейййййй не пиши така. Моляяяя. Това е лош, лош, лош коментар. Тук така не се пише. Веднага да бъдеш изтрит. Безсрамник. Или си със САЩ, АНГЛИЯ и лакейте на Запада , или си изтрит. Пиши ,,правилно" и за ,, правилната политика" , чеееееее незнам дали ме разбираш. НАТО, МАТО, БАТО и ЕС са нашето верую и толкоз. Няма да мислиш различно. Ейййййй враг такъв.
  • 10 качамак

    123 10 Отговор

    До коментар #2 от "Прави впечатление":

    Ердоган, който е учил за ходжа управлява 80 милионна държава, доколкото чета успешно, а нашите Харвард спасители на 6 милионна България, ни дърпат дълбоко в блатото.
  • 11 умъртвяване с чалга

    83 10 Отговор
    Измамниците похарчиха валутния резерв непрозрачно и вземат по половин милиард кредити всяка седмица. Естествено, трябва да съберат парите отнякъде и затова вдигат цените. Всички знаехме че идва Жан Виденов II. Сега ще чакаме да дойде Виденов Ден. Засега, целуваш спестяванията и им казваш "сбогом!". И ние бяхме млади тогава. Сега ще останем без спестявания както Жан остави нашите родители.

    Коментиран от #12

  • 12 Стоян Александров

    95 12 Отговор

    До коментар #11 от "умъртвяване с чалга":

    За Жан Виденов си тотално крив. Тотално. Ако Жан се разприказва за тогавашните Западни и Американски маниполации свят ще Ви се завие. САЩ направиха всичкоооооооо. Позор за България е всяко едно приятелство с тях, а сега дори Херо ни е тотален Господар. А американски агенти в България е фраж.
  • 13 Калитко

    17 22 Отговор
    Стана ли левчето вече 10лири?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 ТотоКалитко

    14 1 Отговор

    До коментар #13 от "Калитко":

    Е и какво ще го правиш?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Факт

    60 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хитлер":

    Колега Ами как искаш някой да ни вдигне заплатите като българите вместо да ходят да протестират за увеличение на заплатите те ходят да викат за Украйна или за Русия сякаш сме най богатият народ на света...ей за това и никой не ми бръсне за слива защото никой не е отишъл да реве за заплати ..а реват за всякакви други глупости само не у за това Което е най най важното а именно пари...защото хората и семействата им си купуват храната с пари а не с слама..и само да ти кажа инфлацията съвсем не е 20 процента на горивата е поне 60 на тока е буквално 100 и нагоре..на повечето хранителни стоки е от 50 нагоре .така че реално за българина според основните неща които си купува инфлацията е поне 60 процента...и когато наскоро чух че мислят да увеличават заплатите с 9-10 процента чак ми стана хем смешно хем тъжно...защото това е жива подигравка с народа ..меко казано..защото реално при положение че нещо е поскъпнало с 60 процента ..а парите ти ги увеличават реално с 8...излиза че всъщност ни намаляват заплатите с 52 процента ..поне това показва простичката логика ..но пак ще кажа не са виновни политиците .виновни сме ние народа че си кротуваме и чакаме политиците да мислят за нас ..а това няма как да стане...старите хора са казали ако искаш нещо отиваш да си го вземеш..а не чакаш друг да ти го даде...ей така си..особенно пък политик..то може да има пари и за 200 процента увеличение но те ще казват няма за повече от 10 и като гледат че ние си мълчим си казва чудесно,на
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Хасан-избирателя

    2 3 Отговор
    Браво!!!!!!
  • 20 Българските турци

    19 2 Отговор

    До коментар #7 от "едно на ум":

    Да вярно е че пазарът има балонна фаза... Ердоган твърди че ще се спука и това е и логичното...но той пак ще пробие балона с игла без да го спука...и точно в това му умение е тайната на дългогодишното му управление ... нали политиката е кaто в поговорката "И вълкът сит и агнето цяло" !?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Жулиен Гаков

    52 8 Отговор
    Докато си седите на салатка и ракийка , и гледате друг да ви свърши работата на площада - така ще ви мачкат! И Кирчовци и Бойковци и кой се сетите! Ако искате евтини суровини , то нашия път е -с Русия !! Америка само ГРАБИ!! Тя не дава !! Не го ли разбрахте НАЙ- ПОСЛЕ ??????

    Коментиран от #26, #31, #32

  • 24 ККК

    7 5 Отговор
    Не знам, ама на лира=0.12лв ми е чудесно! Добре, че имам голямо комби!
  • 25 Вуйчо

    2 24 Отговор
    И Русия да върне на Украйна ядрените оръжия които тя и предаде 1994 съгласно договора от Будапеща

    Коментиран от #27

  • 26 Иван

    3 4 Отговор

    До коментар #23 от "Жулиен Гаков":

    Не искаме.
  • 27 Абе

    18 0 Отговор

    До коментар #25 от "Вуйчо":

    Тъпан и да и ги върне какво ще стане ми е много интересно ако въобще може да ми обясниш..
  • 28 Бетеро

    4 15 Отговор
    Жулиен не искам да ви обиждам но сте доста глупав и наивен.Бяхме с тес търанари .И какво.Руската федерация е блато които влезе в лаиняния евразийски съюз няма измъкване и голям глад.
  • 29 Българка

    9 1 Отговор
    Ако ни нагледат еврото автоматично цените ще станат двойни. Сега само ни подготвят психически, за да имаме време да го преглътнем. Но ние, с робската психика няма да имаме проблем...просто като ни кажат, че ще ни бесят ще си купим въжетата.
    А Жан Виденов го поставиха на поста "своите", за да могат да крадат. Той не го очакваше и им вярваше сляпо.
  • 30 Светльо

    1 3 Отговор
    Абе Пешо, кой знае какъв кокорчо си.Като си харесваш бате ти Бойко и не можеш ако не крадеш никой не ти пречи.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Премиер

    2 7 Отговор

    До коментар #23 от "Жулиен Гаков":

    Не си прав, не знам на колко години си, но когато бяхме в СИВ, ние си бяхме 16 република.
    В Бухово имаше уранови мини, работеха затворници с тежки присъди, къде мислиш отиваше този уран, естествено в СССР, ние не сме ядрена сила, за да обогатяване уран, и да продаваме плутоний, част от този плутоний ни го продаваха за АЕЦа, и куп други неща са вземане от БГ, да не мислиш, че само Дънки Прешъс е добивала злато, преди 89 година, това злато къде мислиш е отиваше, и тук не говорим само за Челопеч, ами и за Панагюрище, Пловдив, Кърджали и т.н, така че не си мисли ,че само американците грабят, американците нямат полза да държат народа в една държава в мизерия, защото , който и да е народ се олевява, от мизеруването на хората печели Русия, планът Маршал е направен, заради това, да не се комунизира Европа, ще ти дам пример- Полша, Чехия и Унгария, са държавите, които са били против СИВ, какво става с тях , те са отличници през 90 те години, единствено Унгария се обърна, заради Орбан преди 12 години, и резултата е видим, тя изостава икономически.
    Приятна вечер!
  • 33 Курци

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "механизатор":

    Много ми е кеф когато мишките мечтаят да са котки ,даже нямам нужда от забавления само трябва да чета коментарите на мишленцата
  • 34 Симеон

    0 0 Отговор
    България е много силна държава и през ден спасява българските евреи - горките ,спасяват ги по два пъти на ден,малко е пресилено. По-добре създавайте нови бойни вируси против Човечеството - това ви е долното призвание,бре комунистически фашизоидни отрепки проамерикански градчета !!!
Новини по държави: