Last news in Fakti

20 Април, 2022 16:50 809 3

Сръбският президент Александър Вучич разговаря в Белград с Мирослав Лайчак

  • александър вучич-
  • белград-
  • мирослав лайчак -
  • прищина

Разговорът бе за продължаването на диалога  между Белград и Прищина и за значението на Брюкселското споразумение

Сръбският президент Александър Вучич разговаря в Белград с Мирослав Лайчак  - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна със специалния представител на Европейския съюз за диалога между Белград и Прищина и други регионални въпроси на Западните Балкани Мирослав Лайчак, с когото разговаря за продължаването на диалога между Белград и Прищина и особено за значението на Брюкселското споразумение, което бе подписано преди девет години, съобщи сръбската национална телевизия РТС.

Вучич заяви, че от подписването на Брюкселското споразумение са изминали девет години, а все още няма напредък в реализирането на задължението, което пое Прищина, преди всичко във връзка с основаването на Съюз на сръбските общини и добави, че Сърбия очаква постигнатите договори да се спазват и прилагат в пълна степен.

Специалният представител на ЕС за диалога между Белград и Прищина и други регионални въпроси на Западните Балкани Мирослав Лайчак заяви, че ще продължи напълно да се ангажира за продължаването на диалога под покровителството на Европейския съюз без нови отлагания, като добави, че членките на ЕС очакват двете страни да изпълнят всичко, което е договорено в рамките на процеса на диалога през последните десет години.
Вучич изтъкнал, че Сърбия подкрепя усилията и намеренията на Мирослав Лайчак с политика на компромиса да се стигне до решение, без ултиматуми и наложени решения, в желание да се покаже разбиране и за нейните държавни и национални интереси, а не само за националните интереси на албанците. В края на разговора Вучич заявил, че Мирослав Лайчак винаги е добре дошъл в Сърбия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    4 0 Отговор
    Тоз диплодок се смееше когато Толупа му говореше за обмяна на газове по гъзопровода във всички посоки преди 3 години. :D
  • 2 Вучич

    4 2 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!
  • 3 Пфу

    1 1 Отговор
    Комунист, нагаждачи са долните сърби
Новини по държави: