23 Май, 2013 11:14 1 426 0

Активистка на ФЕМЕН порица самоубийството в "Нотр Дам"

  • фемен-
  • парижката света богородица-
  • самоубийство-
  • доминик венер

Активистка на ФЕМЕН устрои акция в катедралата „Парижката Света Богородица“ („Нотр Дам дьо Пари“) в знак на протест срещу публичното самоубийство на френския писател Доминик Венер през олтара и против проявите на фашизъм в Европа, съобщи Нюзру, цитирайки сайта на движението.

Младата жена се съблякла до кръста и започнала да скандира на английски „Фашизмът да гори в ада!“ и „Вярваме на гейовете!“, като първият лозунг бил изписан и на гърдите й, а вторият – на гърба й. Феминистката държала в ръце пистолет играчка и го доближавала до устата си, имитирайки самоубийство.

В съобщение на движението се казва, че ФЕМЕН призовават целия европейски нацизъм в лицето на подобията на Хитлер и Мусолини да последват примера на „ултрадесния старец Венер и незабавно да приключат със себе си“. „Побързайте, на жертвения олтар на „Нотр Дам дьо Пари“ няма толкова много място!“, призовават активистките.

Те апелират още да бъде осъдена постъпката на Венер, самоубил се „пред очите на 1500 посетители, сред които – жени и деца“, както и да бъде заведено дело срещу лидерката на френските националисти Марин Льо Пен, изказала се възторжено за жеста на писателя.

Акцията продължила няколко минути, а на излизане от катедралата девойката била арестувана, след което храмът бил временно затворен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: