24 Април, 2022 12:50 1 578 6

Токаев: За вярващите Великден е особено радостен ден, изпълнен с надежда и вяра

  • казахстан-
  • великден-
  • поздравление

Празникът укрепва на семейните ценности, взаимното разбирателство и хармонията в обществото

Токаев: За вярващите Великден е особено радостен ден, изпълнен с надежда и вяра - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев поздрави православните граждани на страната за Великден, като отбеляза, че нейните традиции сближават хората от всички етнически групи и религии.

„От сърце поздравявам православните граждани на страната ни със светлия празник Великден! За вярващите това е особено радостен ден, изпълнен с надежда и вяра. Той вдъхновява творчество, грижа за другите и подпомагане на нуждаещите се. Великденските традиции, хармонично вплетени в нашата култура, привличат хора от всички етнически групи и религии“, се казва в поздравлението.

Президентът подчерта, че великденските традиции спомагат за укрепването на семейните ценности, взаимното разбирателство и хармонията в обществото. "Нека празникът Великден изпълни домовете ви с любов и щастие! Пожелавам на всички граждани здраве, благоденствие и успех!", отбеляза Токаев.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Брендилия

    5 4 Отговор
    Благодаря г-н Президент ! Честит Великден и на Вас !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Onq bez konq

    1 1 Отговор
    Как ще ми обясни Корнела, защо не даваме оръжие на Украйна? Иска войната да приключи бързо? Блицкриг?
    Анатолий Дремов от Санкт Петербург снима живота, престъпленията и загубите на руската армия, която води война в Украйна, и публикува тези видеа в социалните мрежи. Това се обсъжда в сюжета на "Настояще време", съобщава Цензор.НЕТ. Дремов е на 25 години. Преди пълномащабната руска инвазия в Украйна той публикува снимки в Instagram от партита и разходки в родния Санкт Петербург. А в Телеграма Дремов води канал, в който говори за ежедневието и живота на руските военни, а също така заснема военните им престъпления, като грабежи, на камера. Самият мародер коментира пускането на сюжета по следния начин: "Видеото влезе в сюжета за това как се мотаем в къщата на Укъра. Например, ние плячкосваме, повреждаме имущество, захвърляме всичко. Имам въпрос за Укъра. Защо този имот ти трябва, ако или си мъртъв, или къщата ти ще падне под артилерията, или ще я изгорим? Вие сте странен народ. Докато не унищожим нацистите, бъдете търпеливи."