Last news in Fakti

30 Април, 2022 16:06 4 699 34

Италия: Изгонването на Русия беше неизбежно

  • sir-
  • русия-
  • италия-
  • луиджи ди майо-
  • съвет на европа-
  • война

Атаката срещу Украйна е незаконна и необоснована

Италия: Изгонването на Русия беше неизбежно - 1
Снимка: Shutterstock

Изгонването на Руската федерация от Съвета на Европа беше неизбежно поради жестокостта на престъпленията, извършени в Украйна. Това заяви външният министър на Италия Луиджи Ди Майо пред Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, съобщи SIR (Servizio Informazione Religiosa).

„Атаката е незаконна и необоснована и продължи в открито нарушение на правата на човека и нормите на международното хуманитарно право", уточни Ди Майо, визирайки войната, започната от Русия срещу Украйна на 24 февруари. Италианският дипломат уточни, че основните ценности на Европа са правата на човека, демокрацията и върховенството на закона

Италия пое през миналата година ротационното председателство на Комитета на министрите на Съвета на Европа. Италианското председателство ще приключи на 20 май в Торино.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е после

    54 19 Отговор
    и поканата ще е неизбежна, ама ко да се праи! Евро гейовете обичат въртележките!

    Коментиран от #7

  • 2 ЗА ДА ИМА МИР☝

    15 53 Отговор
    ИЗГОНЕТЕ РУ.ИЯ ОТ🌍🌏🌎👍

    Коментиран от #15

  • 3 Путинофил

    15 52 Отговор
    Територията вече има всички основания да изгони генерал-губернатора Митрофанова и да бутне МОЧА!
  • 4 и тия се напъват

    37 6 Отговор
    да бъдат опънати
  • 5 GnG

    49 7 Отговор
    Италианците, да бяха изгонили войските на САЩ от територията си, вместо да гонят Русия от Съвета на Европа !

    ЕДИН ЕДИНСТВЕН ДЪРЖАВНИК е успял да изгони ВОЙСКАТА на САЩ от територията на страната си !
    Това е Шарл дьо Гол !

    1965 г. – годината на преизбирането на Дьо Гол за втори президентски мандат – е година на два мощни удара по политиката на Северноатлантическия съюз. На 4 февруари генералът обявява, че отказва да използва долара в международните сделки като единна парична единица. На 9 септември президентът съобщава, че Франция не се смята за обвързана със Северно-Атлантическия блок. На 21 февруари 1966 г. идва развръзката на седемгодишната борба на Дьо Гол с чуждото военно присъствие във Франция. Републиката излиза от военната организация на НАТО. В официална нота правителството на Помпиду обявява евакуацията на 29 бази с 33 хиляди души личен състав от територията на страната, както и преместването на централата на НАТО от Париж в Брюксел.

    От този момент официалната френска позиция в международната политика става крайно антиамериканска. Генералът осъжда действията на Израел в Седемдневната война през 1967 г., а после и Виетнамската война.

    Коментиран от #27

  • 6 Хусане на всичко с Русия!

    8 29 Отговор
    От всички!
    Без значение цената!
    Без значение на загубите!
    Късаме и хвърляме. Все едно не съществуват.
  • 7 Хахахаха

    8 28 Отговор

    До коментар #1 от "Е после":

    Незнам за Евро гейовете, ама българските мъже сложиха памперсите! Хахахаха. Евро гейовете както ги наричаш, не подвиха опашки пред заплахите! А Ган ьо?

    Коментиран от #10

  • 8 Я виж ти

    34 4 Отговор
    ..."сновните ценности на Европа са правата на човека, демокрацията и върховенството на закона". Но от човек до човека има разлика, от държава до държава има разлика и от аршин до аршин има разлика. Тогава смисълът на ценностите отпада, стават безмислени, смешни и жалки като тия които се стремят да ни залъгват с тях и да се крият зад тях, развяли високо вече съмнителното знаме на демокрацията. Започва да мирише...
  • 9 Късане на всичкки отношения с Русия!

    12 29 Отговор
    От всички!
    Без значение цената!
    Без значение на загубите!
    Късаме и хвърляме. Все едно не съществуват.
  • 10 Какво да подвият

    34 6 Отговор

    До коментар #7 от "Хахахаха":

    Те лазят в краката на оня боклук зад океана! Нямат грам достойнство! Въртят се като фурнаджийски лопати! Важното е да има прост народ! САЩ имат неистова нужда от него!
  • 11 А тия УБАВЦИ ко ша ги праите

    37 5 Отговор
    „Най големият агресор САЩ са царе на страховитите касапници, преврати и масови изтребления.
    Уйлям Блум, един от най-авторитетните американски анализатори, журналист и публицист, създател на първия алтернативен вестник в САЩ („Washington Free Press”), събра и подреди в две книги престъпленията на САЩ по света от 1945 г. до 2000 г. Книгите са: „Държава престъпник: пътеводител за единствената световна суперсила” („Rogue State: A Guide to the World,s Only Superpower”) и „Убитите надежди: интервенциите на САЩ и ЦРУ след Втората световна война” („Кilling Hope: U.S. Military and CIA Interventions Since World War II”),
    Списъкът на Блум съдържа:
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие
    • Интервенции на САЩ – срещу 67 суверенни държави
    • Бомбардировки на САЩ – срещу 25 суверенни държави
    • Намеса на САЩ в изборите - в 23 суверенни държави
    • Политически убийства (и опити), организирани от САЩ - в 35 държави
    • Прилагани изтезания - в 11 държави
    Общо – за 50 години 167 случая на престъпно политическо насилие.“
    .
  • 12 big

    35 5 Отговор
    А нима жестокостите на Великобритания и САЩ в Ирак и Афганистан да бяха по-малки? Ами в Сирия и продължаващата кражба на нефт от там на САЩ, какво е? Просто европейско лицемерие: нашите престъпления са "демокрация", а руската защита на руснаците в Украйна от укрофашистите е престъпление! Да не забравяме, че фашистка Украйна я създадоха отново САЩ, Великобритания и останалите страни от НАТО, които обучаваха фашистките убийци там! По-скоро е добре, Русия да не бъде в това гнездо на змии!
  • 13 Сатана Z

    23 7 Отговор
    В Италия фашизмът никога не си е отивал. Червените бригади бяха военното крило ,които ликвидираха Алдо Моро .След неговото убийство последва атентата срещу Папа Йоан Павел две и атаката срещу Соц лагера.
    Фашизмът е в кръвта на италианците
  • 14 Италия

    21 7 Отговор
    ама се наведохте да плащате в рубли газа.
  • 15 Азим

    19 5 Отговор

    До коментар #2 от "ЗА ДА ИМА МИР☝":

    Колко сте объркан, Русия е с територия над 17млн. кв.км. и население 145 млн. души.
  • 16 И защо е тая война на ФАЩ

    27 6 Отговор
    Няма битка за Украйна. Има война срещу Русия
    Защо САЩ водят тази война? От любов към демокрацията и човешките права? Поради безкористна загриженост за бъдещето на Европа и света? „За да разпространят покой и благоденствие по цялото земно кълбо”, както каза Обама? Дрън-дрън!
    Отговорът е отвратително циничен - заради 17-те трилиона долара, които дължат на останалия свят; заради 500-те милиарда долара стокооборот между Русия и Европа, които искат да отмъкнат за себе си; заради запазването на долара като световна валута, щото откъм Изток се е задал юанът, а страните от БРИКС току-що учредиха своя банка и свой валутен фонд.
    Това е откровението на Пол Кристи, д-р по философия, изпълнителен директор на Института за глобални перспективи на Колумбийския университет и преди всичко - служител на Агенцията за национална сигурност (АНС).

    Коментиран от #33

  • 17 А аршин имате ли

    26 6 Отговор
    Тези дни Турция нападна Ирак. Защо не се набляга на новините, че Турция е нападнала Ирак и в момента там се води същата война, като в Украйна, там също в момента има бомбандировки и навлизане на войски, също умират мъже, жени деца. Децата там също имат сълзи! Защо това не е тема на журналистите?! Защо само за Украйна пишат и за оръжие призовават? Кюрдите нямат ли нужда и те от оръжие да защитят териториите си и семействата им? Защо никой нищо не ни вменява че Турция е агресор? Защо няма санкции за Турция?

    Коментиран от #25

  • 18 В.В.П.

    15 5 Отговор
    Изгонете Рф от Европейския континент .!И ще си решите проблема..Ей тия италианци.Дибре ,че са артефакти от римско време някой да иде в тая клета държава.
  • 19 Оркистан

    7 17 Отговор
    Както и да ги въртим и сучем там горе на север са си друга порода и най добре да си подвият антифашистките опашки да спрат дажафкат . Дадоха им олимпиадата и футболното първенство да пробват малко да ги цивилизоват ама не имало смисъл. Да си стоят там нали всичко си имат досадни агресори и мародери

    Коментиран от #29

  • 20 Да дааа

    25 4 Отговор
    И никой нито дума не каза защо се води тази война между САЩ и Руската федерация! Какво точно поиска, какви въпроси зададе и не получи отговор Путин от САЩ и притиснат до стената беше принуден да започне операцията!! Какви са геостратегическите интереси! Какъв световен ред ще последва след тази война! Говорят се общи приказки и нищо съществено не се казва!
    А този конфликт можеше да бъде избегнат.
    Замислете се все пак кой има интерес и е единственият печеливш от военните конфликти и кой ги финансира.
    А украинците в случая са само пушечното месо на байалцхаймер!!!
  • 21 Най големия агреср

    15 3 Отговор
    Пълен списък на войните и интервенциите на САЩ....
    Д-р Золтан Гросман разравя архивите, за да събере най-пълния списък на американските военни операции .....
    Факти.бг 29.4.2018 ....
    https://fakti.bg/mnenia/299823-palen-spisak-na-voinite-i-intervenciite-na-sasht
    ... този историк е съставил най-пълния списък на американските военни операции и интервенции за периода 1890-2014 г.
    Резултатите от тази работа позволяват на Съединените щати да бъдат вписани в книгата на рекордите на Гинес като най-агресивната страна, която е извършила най-голям брой чуждестранни интервенции.
    Д-р Золтан Гросман описва 150 военни операции, извършени от армията на САЩ, както срещу чужди държави, така и вътре в самата страна, дори и във Вашингтон.
    В края на доклада си Гросман пише:
    „Една от най-опасните идеи на XX век, е че „хора, подобни на нас“ не могат да извършват зверства срещу цивилни граждански лица.
    Гражданите на Германия и Япония вярваха в това, но техните въоръжени сили убиха милиони хора.
    Британците и французите вярваха в това, но техните въоръжени сили водиха брутални колониални войни в Африка и Азия.
    Гражданите на Израел вярваха в това, но тяхната армия масово изби и избива палестинци и ливанци.
    Арабите вярваха в това, но терористите самоубийци и похитителите атакуват американските и израелските цивилни лица.
    Американските граждани вярваха в това, но техните войски убиха стотици хиляди души във Виетнам, Ирак, Либия, Сърбия и другаде".
  • 22 Пако

    11 3 Отговор
    АБЕ МАКАРОНИ ПРОСТИ,ИМА ЛИ НЕИЗБЕЖНИ НЕЩА?! ТЪПОТИЯТА ВИ Е ПОСТОЯННА ВЕЛИЧИНА.
  • 23 Вие сте бунаци

    6 4 Отговор
    Защо във всички теми пишете едно и също?Никой не го чете.Само като види автора и знае какво е съдържанието.
  • 24 Оня

    5 15 Отговор
    Скоро сибирската смрад ще разбере , че няма място в Европа !
  • 25 Хммм

    12 2 Отговор

    До коментар #17 от "А аршин имате ли":

    Войната или операция... както искате я наречете в Украйна е война за спасяването на долара.....ФЕД ще играят до последно с ръцете на САЩ да спасят долара...
  • 26 Васил Иванов Кунчев от Карлово

    14 1 Отговор
    Италианците бързо забравиха кой им помогна по времето на ковид идиотщината . Тогава слагаха Руското знаме до Италианското , сега ги гонят . Страшни неблагодарници !!!
  • 27 От всичко по много

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "GnG":

    И на ген. Ду Гол му спретват цветна революция.
  • 28 От всичко по много

    9 1 Отговор
    Ало, папа римски, озапти си хората да не пишат глупости, че немате ни един джурналисто в зоната на боевете! За да обвиняваш, трябва да имаш събрани доказателства, показания на очевидци. Знаете ли, че успоредно с военните действа и комисия от 20 държави, които събират показания, доказателства СРЕЩУ украинските правителствени ръководители и тези на крайните националистически групи?
  • 29 От всичко по много

    7 1 Отговор

    До коментар #19 от "Оркистан":

    Ти пък англосакс ли го раздаваш или си със "славянски" източно-православни корени? Нито британец, нито французин някога ще се бие за живота ти. Има неща, които са се развивали през вековете, за да се стигне дотам, че в очите на западн(ал)ия политик източноевропейските православни са мърша. Чул ли си някой да обявява, че примерно, шведският народ е братски с германския, или френския народ е братски с швейцарския, ам всички сме чували за братските украински, руски, български народи?
  • 30 Грульо

    8 1 Отговор
    Тез неблагодарници забравиха кой пръв им прати помощи за ковита, когато включително приятелите им от ЕС не си мръднаха пръста да им помогнат.
  • 31 Ясно

    4 7 Отговор
    Путин и цялата му клика ще бъдат осъдени за зверствата в Украйна. Той няма да има легитимна власт. Ще е като бен ладен, никъде няма да излиза и няма да се среща с никого, презрян от целия свят. Московци и Петербургци ще го намразят и за да запази положение, диктатурата му ще става кървава. Отмъщенията и пожарите в Русия тепърва започват. Понеже търговията с русия ще е срамотно нещо, страните без морални предразсъдъци ще купуват на безценица руските ресурси. Изолацията ще пълна, опортюнистичните страни ще ги експлоатират безогледно. И пак: Отмъщенията и пожарищата предстоят.
  • 32 Урюрвкос

    0 0 Отговор
    някой сватба да не са гръмнали руснаците
  • 33 небрежнев

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "И защо е тая война на ФАЩ":

    Тази статия е писана в няколко български сайта (Труд, Блиц, Дарик Нюз...), като източника е reporters ru.
    Всъщност в Колумбийския университет няма доктор по философия с име Пол Кристи. На английски се пише Ph.D. Paul Christie, Executive Director of the Institute for Global Perspectives at Columbia University.
    Дори не съществува "Institute for Global Perspectives", а има Global Perspectives Institute, който има връзка с университет, но не Колумбийския, а Университета в Алабама.
    Не разбирам, защо пишете неща, които нито са проверени, нито са верни?
  • 34 Язе

    0 0 Отговор
    А когато,по време на ковида в Италия,единствено Русия ви помогна,развявахте руски знамена.Тогава държавите от ЕС си крадяхте дозите взаимно.Тогава искахте да напускате съюза,сега сте станали големи "ястреби"
Новини по държави: