Last news in Fakti
  Тема: Украйна

2 Май, 2022 17:20 13 060 97

Кривите сметки на Путин. И неочакваният му успех.

  • владимир путин-
  • сметки-
  • русия-
  • украйна-
  • война-
  • инвазия-
  • нато

На Путин му е нужна победа - още за парада на 9 май

Кривите сметки на Путин. И неочакваният му успех. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Времето притиска Путин. С каква ли победа ще се похвали той пред привържениците си на традиционния парад за 9 май? Украинците оказват силна съпротива на руския агресор, защитавайки своята родина и семействата си. А руснаците? Целият свят става свидетел на жалкия им морал. Руските войничета на по 18-19 години отказват да се бият. В Украйна те не се натъкват на фашистки режим, нито пък има някакво руско малцинство, което чака да бъде освободено. Никой не посреща руснаците с цветя – напротив чакат ги съпротива и протести. Руснаците в Украйна са по-свободни от тези в Русия, където властва страхът, медиите лъжат, а всяко инакомислие бива потискано.

Пропагандни лъжи

Още новини от Украйна

Армията предаде Путин. Неговите пропагандисти ще трябва сега да си измислят някаква победа, която държавно направляваната телевизия да разтръби в чест на парада за 9 май. Подобни неща са си традиционни в Русия – та нали именно тя е родина на легендарния княз Потьомкин.

С всеки нов ден от войната Русия изпада във все по-тежка ситуация, а броят на убитите войници нараства. В същото време в ресторантите, кафенетата и баровете на Москва животът си тече по старому – пие се водка, хората си танцуват. И тъкмо това е колективната шизофрения на „homo sovieticus“, който живее и оцелява с лъжата, със страха от тайните служби и със срама от собственото си малодушие.

Много руснаци и днес си затварят очите, не искат да приемат, че от тяхно име се извършват престъпления. И един ден, когато вече няма да е възможно да се отрича убийството на украинските братя, те ще твърдят, че не са знаели нищо, че нямат вина и всеки ще се опитва да се спасява поединично – както след 1991 година.

Най-големите успехи на Путин

За да оцелее политически, на Путин му се налага все повече да изолира страната и да повишава напрежението. Колко ли отчаян трябва да е той, за да плаши вече и с ядрено оръжие? Очевидно само с конвенционално оръжие няма да стигне доникъде. Накрая той ускори нещо, което Западът сам никога нямаше да постигне: само за няколко месеца да се освободи от енергийната си зависимост от Русия.

Путин успя и в друго – германците, които залагаха на хармония в отношенията, сега започнаха да одобряват по-твърдия подход спрямо руския агресор. Готови ли са обаче и на жертви, за да може Украйна да надделее? Германските политици, които демонстрират нерешителност за доставките на тежко оръжие за Киев, са поставени под силен натиск. Левите социалдемократи и Зелените в Бундестага освобождават милиарди за масивно въоръжаване на Бундесвера.

НАТО отново е важен

Само за няколко седмици заспалата иначе Германия се промени така силно, както не се е случвало от десетилетия насам. Тя си спомни за добродетелите, които някога я направиха силна: организираност, усърдие, жертвоготовност. Същото се случва и с други държави: Финландия и Швеция искат да влязат в НАТО, даже пацифистка Япония се въоръжава заради войната в Украйна. Путин върши чудна работа.

Той вдъхна нов живот на НАТО – един съюз, който беше обявяван за мъртъв. Само САЩ ще предоставят на Украйна над 30 милиарда долара, за да може страната да се защитава. А ЕС ще ги последва. Благодарение на Путин западните оръжейни концерни имат толкова поръчки, колкото по времето на Студената война.

Но за бърз успех на Запада над Русия не може да става и дума. Точно обратното: НАТО очаква конфликтите да продължат с години. Не трябва да се допуска Москва отново да стане толкова силна, че да е в състояние да напада други страни. Тя трябва да плати за възстановяването на Украйна, да изтегли войските си от Молдова и Грузия и да напусне Беларус. В годините на Студената война Западът принуждаваше Русия да влага все по-големи средства за въоръжения, с което в крайна сметка я изтощи и победи – благодарение на икономическото си превъзходство.

Сега историята се повтаря. Само че днешна Русия е по-слаба от тогавашния Съветски съюз, а Западът днес е по-голям и по-мощен от когато и да било.

Когато никой не смее да противоречи

Защо обаче се стигна дотук? Никой от хората във властта не се осмелява да противоречи на Путин. Дори Сталин беше по-умен. Вярно, цялото Политбюро се страхуваше от него, но все пак се намираха отделни гласове, които го предупреждаваха, когато бърка. Сталин беше далеч по-земен, спеше на обикновено походно легло, докато Путин обича луксозния живот с дворци и яхти. Сталин беше предпазлив, а Путин е играч. Той обаче не разбира съвременния свят: не ползва самостоятелно интернет, не е в състояние да изпрати дори съобщение по електронната поща. Най-голяма е приликата му с цар Иван Грозни, който е бил също толкова подозрителен, колкото и самият Путин. През 16-и век Русия се забърква в изтощителна война срещу по-малки от нея сили, което в крайна сметка я довежда до срив и размирици.

Колко ли ще продължи сегашната война? Дотогава, докато има украинци, които са готови да защитават родината си. А западната подкрепа за тях тепърва се разраства.

Автор: Миодраг Сорич


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 147 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССРБарета

    117 69 Отговор
    Поредния бъвоч

    Коментиран от #26, #32, #85

  • 2 АнтиГост

    69 41 Отговор
    Дали ще издържи операцията, която ще му правят за рак на стомаха?

    Коментиран от #25, #30, #56

  • 3 Левски

    104 62 Отговор
    Още от сега се давим за газ, пък на Путин му били криви сметките! Айде бЕ!
  • 4 Някой

    92 48 Отговор
    Само като видишфзаглавието знаеш от кого е. Само не знам с тези антистатии как си заработват рекламните договори.

    Коментиран от #10

  • 5 ПЛЕВНЬО

    72 27 Отговор
    Тука важи поговорката " палците се броят на есен!
  • 6 Гошо

    100 50 Отговор
    ДВ ,каквото му трябва на Путин ще си го вземе ,а вие не берете грижа за руските"войничета" ,а мислете за нов модел колани с пове дупки и якета така по дебелички че зимата и глада да не ви изненадат

    Коментиран от #69

  • 7 гост

    99 46 Отговор
    Украинците ли оказват съпротива, що за безумие? Единствената роля, която им е отредена е на територия, в която западнАЛия свят воюва с Русия. В този смисъл наистина са жертва, дано час по-скоро го разберат.
  • 8 Тити

    40 49 Отговор
    Победа ама през крив макарон ще има дълго време да си ближе раните.
  • 9 Грульо

    88 34 Отговор
    Затуй ли САЩ избегаха от Афганистан - да не каже некой, че и те са окупирали друга държава, а дават акъл на Русия?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 САТЪРА НА ХАНА

    63 30 Отговор
    ЛАВРОВ ВЧЕРА КАЗА
    ЧЕ СЕ ГОТВЯТ ЗА ПОБЕДА НЕ НА 9-ТИ МАЙ
    ....
    А НА 4-ТИ ЮЛИ
    ...

    Коментиран от #19, #53

  • 12 BOB

    67 32 Отговор
    ОТ РУСИЯ ДО ДНЕПЪР ЖИВЕЯТ И РУСНАЦИ НО СЛЕД ДНЕПЪР НА ЗАПАД ВСИЧКИ СА БАНДЕРОВЦИ И ТАМ МИЛОСТ НЯМА ДА ИМА САМО ПОЧАКАИТЕ
  • 13 ПАРК'ИН'СОНА...е УШЕЛ

    44 25 Отговор
    ВЕРОЯТНО ЩЕ ГО ... ПРЕПАРИРАТ КАТО .. МУМИЯТА
  • 14 Вразумете си бе, другари !

    52 53 Отговор
    волгин е от тези, които у нас както радев, защитават с пълно гърло Русиянщината. Но какво виждаме в самото Русия? Виждаме, че одемоняването на руското общество вече е отвъд разума
    Все по-широки слоеве от зомбирани руснаци биват обладавани от ентусиазираната готовност: щом няма да накараме света да ни уважава, да го взривим целия. Спомнете си руската пиянска приказка - Ты уважаеш меня ? От войната в Украйна разбрахме, че чекистът е докарал всичко да пълен провал и деградация. За тях да уважаваш Русия и руснака означава да те е страх от тях. Те много добре знаят, че нямат никакви други качества за да ги уважаваме ! Другари, вие като видите атомните ГЪБИ, какво ще си мислите, като вашите руснаци, или ще съжалявате за децата си , за вашите внуци, или ще плюете на всичко?

    Коментиран от #38

  • 15 Ала Бала

    63 43 Отговор
    Кажи му журналист и повече не го обиждай. Авторчето да дойде до Варна да вижи фашагите лице в лице, а Путин не го мислете, в момента надали има по-добър стратег, дори краварите взеха да го признават.
  • 16 Къде са

    36 33 Отговор
    Мерзавците от СЕМ тоя сайт само пропаганда прави
  • 17 Ако

    36 28 Отговор
    Когато не можеш да напишеш нещо смислено, стигаш до такива безсилни и безсмислени квалификации.
  • 18 име

    40 37 Отговор
    Не е вярно че запада бил изтощил и победил СССР с надпреварата във въоръжаването, направи го чрер глупака Горбачов. Добре че е Путин, иначе в момента Русия щеше да е едшн доставчик на евтини суровини, работа на ишлеме за западни фирми и евтина работна ръка, каквито сме ние. Но Путин сгреши с тази война и няма как да спечели, освен ако не заличи цяла Украйна. Няма значение повода за започването на войната, каккъвто и да е, няма справедлива война.
  • 19 КОЯ...ГОДИНА???😂

    35 7 Отговор

    До коментар #11 от "САТЪРА НА ХАНА":

    А РАМаАЗАН каза...,че за 7 часа ще задържи ЗЕЛЕНСКИ И 16 БАНДЕРИ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО!
    😂
    хуйлО - Сила...А?😂
  • 20 Шок и ужас

    41 23 Отговор
    Мисирките така и не разбраха, че с безумната си пропаганда и единствена гледна точка само карат хората още повече да не им вярват. Акъл море, глава кофа.

    Коментиран от #50

  • 21 Руския фашизъм

    44 23 Отговор
    Защо се учудваме, че руснаците подкрепят войната и военните престъпления. Както казва Рабле в Гаргантюа и Пантагрюел - "Има ли кочина, винаги ще се намерят прасета"
  • 22 Одеса 02.05.2014.г. ‼️

    16 11 Отговор

    До коментар #10 от "КАЛЕНДАРЪТ":

    Странно , че можеха да го заловят и осъдят ‼️
    Странно е , че не платиха откупа обещан за главата му ‼️
    Още по-странно е кой и как с един удар събори кулите , като по учебник за разрушаване на стари сгради чрез имплозия‼️
    Ама то за теб това е чужда материя ‼️
  • 23 Ами ...

    15 15 Отговор
    Интересно, дали някога ще разберем, кой е човека, който от две години се представя за Владимир Путин.
  • 24 345678909876543

    23 14 Отговор
    путин и ердоган завзеха черно море без бой....
    пълен контрол, над всичко и всеки
    мините на украинците винаги могат да изплуват където е удобно , и когато .... турция им го спести на нато това , и поведе хорото на ислямския свят , контролирайки и гарантирайки продоволствените доставки .
    нато загуби брутално черноморието
    европа е пред колапс , и следователно , ако не е хвърлена в война хамериката ще загуби и нея

    съжелявам че съм свидетел на новите интересни времена ....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Т й те дцжй

    25 16 Отговор
    Американска пропаганда отвсякъде. Ами нали са слаби защо нато не желае открито война с Русия. Да ги нападне и ще видят ада. Украйна е едно но САЩ е друго там яростта и мощта ще е страшна.

    Коментиран от #35

  • 28 Никой

    13 16 Отговор
    Появи се нова военна коалиция : Абхазия + Осетия + Русия = Абосрус / в превод от руски / ЩЕ СЕ НАСЕРА.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Такива га.д...ове

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    Не падат лесно за съжаление
  • 31 Гост

    38 19 Отговор
    Глупости на търкалета. Не е ли по добре да вземете да измислите как ще я караме без петрола и газа на Путин вместо по цял ден да го плюете? За какво ни беше да разполагаме какви ли не военни глупости в клетата Украйна и да разрушим и без това крехките връзки с Русия? Питам се какво по точно ни пречеше Путин, че трябваше да се потъпкват минските спогодби? И за какво му е на НАТО да застане на прага на Русия? Ако е за война, то аз като обикновен европеец смятам, че е грешно и не подкрепям каквато и да било ескалация. Смятам, че е време за незабавни преговори и отстъпки. В Украйна умират хора! Разбирате ли, че този народ там страда и кърви?

    Коментиран от #73

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Голям

    13 20 Отговор
    Миш маш е написал тоя безличен журналист
  • 34 Роза

    30 27 Отговор
    На снимката този военен,който стои до Путин,е накичен като коледна елха!Защо ли Путин държи толкова много на външната показност?!А иначе статията си е много точна и вярна.Путин,като бивш офицер от КГБ,си живее още с жалките илюзии за силата и непобедимостта на руската армия.Не успя да разбере,че днес светът вече е друг!и това му е огромната грешка!
  • 35 Нато

    17 15 Отговор

    До коментар #27 от "Т й те дцжй":

    Печели без да изгори един литър нафта. Помисли как..... И да НАТО е несравнима по мощ с Русия Ако още има хора които не са го разбрали значи нещо не им е наред
  • 36 Каква Русия бе

    27 22 Отговор

    До коментар #29 от "Слава на руския народ":

    Какъв Народ бре хахаха Пияници и мародери А тези които са нормални руснаци са извън граница или са отровени

    Коментиран от #76

  • 37 Иванушка  🇷🇺

    20 13 Отговор
    "..Армията предаде Путин.." - по- точно руските московски "генерали" виждали война само по филмкте и то комай американските. По-малоумно проведена война може да се види само в някой ....американски екшън.
    Цял месец от началото на Операцията Руската армия се щураше на групи из половин Украйна, Западните военни анализатори бяха в шок от "новаторската стратегия", накрая се разбра че Стратегия Няма, Няма и Единно Командване. След хиляди жертви и загуби на техника, най-накрая на някой в Кремъл му стопли бавния руски реотан че нещо не е така и беше назначен действащ генерал Дворников - Касапина и войната придоби логичен характер.

    "...С всеки нов ден от войната Русия изпада във все по-тежка ситуация, а броят на убитите войници нараства.." - абсолютна Лъжа и Пропаганда. От застъпването на генерал Дворников - Касапина войната придоби логичен позиционен характер с Фронтова линия и Артилерия. Руснаците напредват бавно, но сигурно и с минимални жертви. Задачите са да се изтощи укроармията и да се спрат доставките на западна техника и боеприпаси.
    До месец ВСУ ще е хвърлила топа, ако не се случи някакво "чудо".

    Ксто цяло Еойната е Абсолютин Негатив за Русия във вдякакъв възможен план. Освен страшно надценените си военни възможности на ниво Португалия, друг страхотен пропуск са 500млрд долара оставени и запорирани из Западни банки. Като цяло загубите на Русия от тази война се изчисляват в Трилиарди долари, които биха могли да отидат за Модернизирането на гро

    Коментиран от #40, #41, #43

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ха ха хааа

    6 2 Отговор
    Колхознята , скажите - поляныця ... 🤭😁
  • 40 Тъпотия

    8 7 Отговор

    До коментар #37 от "Иванушка  🇷🇺":

    Трилиарди долари ?

    Коментиран от #45

  • 41 Иванушка  🇷🇺

    19 14 Отговор

    До коментар #37 от "Иванушка  🇷🇺":

    Като цяло загубите на Русия от тази война се изчисляват в Трилиарди долари, които биха могли да отидат за Модернизирането на грохналата Руска Армия и Флот или за Наука, Образование и Технологии. Надявам се след такова ФИАСКО на руските "ястреби" и "наполеоновци" да им дойде акъла в главата, да разбетат Реално къде се намират в сравнение със Запада и западните военни стандарти и вече да не помислят за Война и разговори на висок тон със Запада.
  • 42 Американеца 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    24 15 Отговор
    Къде отиде тоя с малката чурка и ядрените бомби, къде не искаше да се месим, а ние месим ,)
    Да не му потъна гемията?
    Защо не дойде да ни спре газта и на нас ами бие по бившите ссср съюзници 🇷🇺 = 🤡

    Това е все едно САЩ да нападнем Канада или Австралия ! Нема такива утрепляци като рашките , но жените им стават често си купуваме от там.

    Коментиран от #52

  • 43 Ами

    10 14 Отговор

    До коментар #37 от "Иванушка  🇷🇺":

    като гледам Европа разцъфтява.

    Коментиран от #55

  • 44 Ами

    14 18 Отговор
    ако не се изцвъка Денисчо, то DW няма да пропусне. Жалка работа.
  • 45 Иванушка  🇷🇺

    9 4 Отговор

    До коментар #40 от "Тъпотия":

    "...Трилиарди долари ?.." - звучи по-ясно и логично от Трилиони, което се асоциира с Милиони.

    Коментиран от #48

  • 46 Наближава

    20 13 Отговор
    День Победъй над путлерофашистките кръвожадни орди !
  • 47 кочо

    24 18 Отговор
    "Руснаците в Украйна са по-свободни от тези в Русия, където властва страхът, медиите лъжат, а всяко инакомислие бива потискано."
    Факт неоспорим!
  • 48 Много точно

    6 5 Отговор

    До коментар #45 от "Иванушка  🇷🇺":

    Написано Остави ги тези книжни плъхчета които броят буквичките! Те нямат фантазия и не създават нищо
  • 49 777

    18 16 Отговор
    Путин е пътник до 2 месеца!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Реалист

    17 14 Отговор
    Тотален провал на Путлер в Украйна!!!
  • 52 Хаха да

    4 3 Отговор

    До коментар #42 от "Американеца 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    Хаха
  • 53 Хахаха

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Хахахахаха без коментар
  • 54 До автора

    17 11 Отговор
    Абе господин Сорич как не повърна докато пишеше тази гнусотия бе?
  • 55 Иванушка  🇷🇺

    18 6 Отговор

    До коментар #43 от "Ами":

    "...като гледам Европа разцъфтява..." - не е зле Европата, като гледам никой от Европа че и България не се е засилил към Русия нали ? Последните десет години Русия напредна в Жизнения стандарт на ниво малко по-добре от България, но ВоФката ги върна в 1990г.
    Това няма значение, новата Жизненоважна Задача пред Русия е да се справи с кански Мъки с Украйна и отново да хвърли Всички Сили за Въоръжаване. Но не срещу Запада, а срещу Китай и Турция, която в момента изживява Златен Век и тепърва ще се засилва - огромна част от руската търговия и стокообмен ще минава през Турция.
  • 56 НЕ СЕ ЗНАЕ НО ЗНАМ, ЧЕ ЩЕ ЧАКА

    11 14 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    Лоботомията на джо деменцията и замяната на изкуфелия мозък с по-пресен.
  • 57 Българка

    20 26 Отговор
    За да има мир в Европа ,трябва пълна депутинизация не само в Русия, но в цяла Европа. Страшното е, че свтовният мир е заложник на един подивял, болен ,жесток психопат. Страшното е, че според Путин свят без побеждаващ Путин и Русия не е нужен. За него човешкият живот няма никаква стойност. Такова изчадие наистина може да изпепели света

    Коментиран от #61, #64

  • 58 Toto

    3 6 Отговор
    Я пак?

  • 59 Zoro

    12 15 Отговор
    Абе как може да ги пишете тези тъпни, изобщо не ги чета......
  • 60 рашист

    19 13 Отговор
    Руският Хитлер в опита си да раздели Европа, я обединява още повече. Кагебейското джудже насила откъсва от руска зависимост дори страни, които традиционно са в добри отношения с блатната сатрапия. Изключително успешен американски агент.
  • 61 Чочко от комедията на Зелчо

    11 9 Отговор

    До коментар #57 от "Българка":

    За да има мир Тябва такива хора които мислят и да гледат по далеч от носа си.Като чета това което си написала разбирам че си от тези които не могат да прочетат или да си зададе въпроса .Защо се стигна до тук.Сигно и на тебе ти плащат от парите за оръжие с което се избиват в момента.Благодарна си на НАТО и USA че продължават агонията на руското и украински ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ И НЕ ПИШИ КОГАТО НЕ СИ КОМПЕТЕТНА.

    Коментиран от #63, #65

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Чочко

    5 4 Отговор

    До коментар #61 от "Чочко от комедията на Зелчо":

    Ти май си този който не разбира
  • 64 Така

    2 1 Отговор

    До коментар #57 от "Българка":

    Ееееее
  • 65 Ами ...

    10 10 Отговор

    До коментар #61 от "Чочко от комедията на Зелчо":

    Ти пък си много компетентен. 😀 САЩ и Великобритания изпълняват задълженията си по меморандума от Будапеща и помагат на Украйна. Русия заплю подписа си, на същия този меморандум, като нападна Украйна. Депутинизацията е неизбежна.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ХАН КРУМ

    11 8 Отговор
    Подобни несъстоятелности винаги можеш да прочетеш в подобно издание.Путин за никъде не бърза,той си е у тях.Американците що щат там?
  • 68 Не бързайте

    12 10 Отговор
    шваби. Нацизмът трябва да се изкорени из основи и руският език да стане официален. Това ще отнеме години, но ще бъде постигнато. Бързата работа - срам за майстора.
  • 69 zor

    11 6 Отговор

    До коментар #6 от "Гошо":

    до 6 ком-другар -четеш ли това дет пишеш -какъв глад в пребогата Европа бе -путинофилите в яда си вече не знаете какво пишете
  • 70 Швабският Кочан

    8 9 Отговор
    Не е актуален при швабите и се пробва на българска територия. Ниска топка сте ДойчЗеле. Жалки стр.
  • 71 Абе

    7 8 Отговор
    Тъпата жена Джанбазов да не би да почива, че тези гнусяци ДойпЗеле пак са тук?
  • 72 Ясно и точно

    14 10 Отговор
    Русия нахлу в Украйна,руските танкове са в Украйна,руски войски избиват украинците, сриват със земята градовете им.Това са фактите.Всичко друго доказва липса на мозъчна дейност.
  • 73 Путин не знае какво го чака

    9 9 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    Нема страшно... С агресията, инвазията и войната в Украйна въпреки предупрежденията на Байдън, Макрон и целия демократичен свят Путин си изпроси бъдещето разпадане на Руската Федерация и след края на войната, плащането на огромни репарации от Русия за възстановяване на Украйна , а това означава, че отново ще има продажбата на още по евтин петрол и газ за Европа от Русия...!!!
  • 74 Оня

    12 8 Отговор
    Голяма държава , много ресурси , а хората бедни! Това е Алкохолия!
  • 75 Лорда

    7 10 Отговор
    От Дойче Вагина много им е мъка,че Русия празнува тяхната капитулация и разгром.Разбирам ги.
  • 76 1957

    4 3 Отговор

    До коментар #36 от "Каква Русия бе":

    Пияници и марадери - това са български цигани.
  • 77 Бай буй

    7 6 Отговор
    По- голяма помия не съм чел у ващо смотано сайтче!
    Тъпи пронатовски духльовци
  • 78 Психо Доктор

    7 7 Отговор
    Успехите на Руската армия се виждат на картата. цялата източна част, 4/5 от черноморското крайбрежие са руски. Преди два дни Украинската армия обстрелва сракети мирния Жерсон които е под контрол на руснаците, Това е поредният факт при който украинските нацисти нанасят хаотични удари за разрушение и отмъщениние рушавайки граждански обекти и инфраструктура на освободените територии. Това се случваше 8 години с непокорния Донбас и продължава до сега .Скоро Украйна ще е сухпътна държава. Нашите политици го признаха косвено, давайки обещание да предоставят нашите пристанища за износ на украинско зърно. По американската схема ДВ пропагандира точно обратното на реалната ситуация. Защо не показат живота в Мелитопол и Херсон, където е спокойно.
  • 79 Еничарин

    10 8 Отговор
    Този потурнак и еничарин със сръбско име, знае ли, че върху бомбите с обеднен уран, с които НАТО бомбардираше болници, влакове, мостове, жилища в Сърбия и уби хиляди сърби, вкл. етнически българи от Западните покрайнини, (които ще тежат на съвестта на Иван Костов и Петър Стоянов, които разрешиха за бомбардировките да се ползва българска територия, а Гърция не разреши), "миротворците" от НАТО бяха написали : "Това е за вашия Великден". Знае ли той, че когато 8 години украинското правителство обстрелваше ВСЕКИ ден руското население на Донбас с бомби, ракети, снаряди и уби 14000 души, вкл. 200 деца, на бомбите укронацистите, между които и жени, пишеха "Поздрави на децата ви", "Смърт за православните, "От нашата бригада " и подобни. Има ги клиповете, в които укронацистите гордо показват тези надписи, преди да ги изстрелят върху жилища, детски градини, училища, болници в Донбас. Освен убитите, има осакатени 50 000 цивилни граждани, 300 деца, само защото са протестирали срещу забраната да изучават и говорят родния си руски език. 8 години руското население на Донбас, подложено на този геноцид, моли Путин за помощ, а той не направи нищо, защото чакаше Украйна да изпълни Минските споразумения - да спре с избиването на руснаците в Донбас и да им дадат автономия. Гаранти бяха Франция и Германия, които не си мръднаха пръста. Накрая украинските власти нагло заявиха, че няма да изпълнят никакви споразумения, струпаха цялата си армия до Донбас и обявиха, че ще ликвидир
  • 80 Еничарин 2

    9 9 Отговор
    8 години руското население на Донбас, подложено на геноцида, извършван от украинското правителство, моли Путин за помощ, а той не направи нищо, защото чакаше Украйна да изпълни Минските споразумения - да спре с избиването на руснаците в Донбас и да им дадат автономия. Гаранти бяха Франция и Германия, които не си мръднаха пръста. Накрая украинските власти нагло заявиха, че няма да изпълнят никакви споразумения, струпаха цялата си армия до Донбас и обявиха, че ще ликвидират цялото население там, след което ще превземат Крим и на 16 февруари т.г. започнаха артилеристки непрекъснат обстрел на Донбас. Путин, който по природа е мек и консенсусен, вече нямаше никакъв избор. Та така за причините и следствията за войната.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Мразя до гроб Русия безплатно

    7 9 Отговор
    Адмирации за автора - точен, безпощаден и обоснован анализ, браво! Москалия очевидно бавно се е запътила за там, където беше преди 30 години и явно трябва да си седи - на бунището на история...

    Коментиран от #90

  • 83 Да бе

    7 7 Отговор
    Аман от пропаганда, която лъсва по бели гащи. Погледайте един ден ОРТ 1 и ще видите истината. Руснаците като никога са сплотени.
  • 84 Пазарувай

    5 3 Отговор
    Към 1 май! В Конгресът на САЩ бе внесена резолюция за изпращане на войски в Украйна.
    Конгресменът Адам Кинцингер представи резолюция за защита на териториалната цялост на Украйна. Ако Конгресът я одобри, САЩ ще могат да изпратят армията си в Украйна.
    Пълнете килерите, че иде ядрена война!

    Коментиран от #96

  • 85 Българин

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "СССРБарета":

    Барета ли си м.инета ли отивай да са биеш за психопата путлер, а не да ми драскаш по форумите, ама не ти стиска.
  • 86 Твен

    3 4 Отговор
    По - тъпо "нещо" скоро не съм чел. Тоя е за Пулицър-пър.
  • 87 Тъпи ватенки

    5 5 Отговор
    Тоя загуби предимството, което имаше придобито чрез корупция и пропаганда.
    Някрая ще му останат верни, само нашите путлофили
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Добре

    5 4 Отговор

    До коментар #82 от "Мразя до гроб Русия безплатно":

    А,ние обичаме до гроб Русия безплатно.
  • 91 Джордже Балашевич

    6 2 Отговор
    Лъжи, лъжи и пак лъжи! Какво прави американецът по кафетата в Ню Йорк и Вашингтон, германецът по кафетата на Берлин и Мюнхен, белгиецът в Брюксел и т.н. и т.н.! Тази война не започна през 2022г., а през 2014година и да наречеш избитите деца в Донецк, има и паметник с поименно изброени загиналите дечица, липса на агресия и свобода на рускоговорящите на територията на Украйна, трябва да си изчегъртан от съвест и да си ментално обременен!

    Коментиран от #95

  • 92 Краят на цивилизацията

    2 0 Отговор
    Украйна губи войната или край на този свят. Вероятно много е порочен и е лош експеримент. Кой каквото и да пише, няма как не ядрена държава, да победи ядрена. Намесили се друга ядрена в защита на Украйна-край на експеримента.

    Коментиран от #94

  • 93 Жоро

    0 1 Отговор
    Рашистан умре!!!
    Дойде време разделно,която подлога не е заминала за Ватнешко,да пали!
    Желязната завеса вече е ФАКТ!!!
  • 94 Роко

    0 1 Отговор

    До коментар #92 от "Краят на цивилизацията":

    Приятелю няма да е прецедент не ядрена държава да победи ядрена. Пример Виетнамската война, Афганската война в които САЩ и СССР търпят поражение от малък но решен да се бори народ въпреки че имат ядрено оръжие. Ядреното оръжие е оръжие за сдържане на агресора не за нападение. Пример от както Израел има ядрено оръжие нито една арабска страна не го е нападнала (преди това го нападаха през няколко месеца). Вярно навремето в СССР разработваха тактика за използването му в нападение но дори лудите комунисти не се решиха да го използват в агресивна война. Русия е обречена да загуби никой в Украйна бил той руснак или украинец не симпатизира на Русия всички са готови да се бият срещу агресора, въпроса е само колко руски живота ще погуби Путин за това. В Украйна загиват предимно руснаци. Цивилното население което рускофашистките агресори избиват методично са същите тези рускоезични които уж бяха тръгнали да спасяват. Там върви усилена дерусификация явно Путин не може да позволи на население с руски корени да живее по - добре от руснаците в Русия
  • 95 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #91 от "Джордже Балашевич":

    Да приятелю прав си тази война започна през 2014 година когато руски войски окупираха Крим там мина без съпротива местните руснаци са заселени там след 1945 така че не се съпротивляваха пък и обещаваха реки от мед масло (е после се оказа денги нет потерпите). След това руски банди навлязоха в Донбас там също живееха руснаци но вече не пришълци и нямаха желание да се присъединяват към Русия но както каза Путин "нравится не нравится терпи моя красавица" и руските бандитит организираха две квази републики ДНР и ЛНР хората създали ги Гиркин, Моторола, Бородяй са руски граждани нямащи нищо общо с местното население. Преди да се появят руските бандити НЯМАШЕ НИТО ЕДНО ПОСТРАДАЛО ДЕТЕНЦЕ в Донбас. После имаше война при войната загиват цивилни включително и деца особенно когато едната армия се състой от чужденци нямащи никакви морални задръжки (какъв морал сред бандити то руската армия показа всякаква липса на морал та руските бандитите ще имат). В Славянск бандата на Гиркин направи щаба си в сиропиталище и използваха сирачетата за жив щит (така ги посъветва вожда им Путин и те като руски войници последваха съвета на главнокомандващия)
  • 96 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Пазарувай":

    Пълненето на килера няма да те спаси от ядрена война. А ако това е вярно а не поредната руска партенка значи войната ще свърши скоро. Това е нещо което трябваше да направят още през 2014 година така щяха да спасят десетки хиляди човешки животи. Но тогава решиха да преговарят забравили основното правило с терористи и побъркани диктатори НЕ СЕ ПРЕГОВАРЯ
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания