Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Май, 2022 10:18 14 487 101

Некомпетентната и корумпирана руска армия влезе слепешката в Украйна

  • безаналогова армия-
  • русия-
  • украйна-
  • руска армия-
  • война-
  • владимир путин-
  • генерали-
  • руски войници-
  • юлия латинина

Русия не е военна държава - тя е заблудена държава

Некомпетентната и корумпирана руска армия влезе слепешката в Украйна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Когато руските танкове обстрелваха ядрения реактор ​​на Запорожската електроцентрала с бойни снаряди, не всички снаряди избухнаха, защото бяха твърде стари и вече негодни. Тази история, разказана ми от Пьотр Котин, ръководител на компанията, която е собственик на завода, е метафора за войната на Владимир Путин срещу Украйна. Сегашната руска армия е копие на Червената армия на Йосиф Сталин, предназначена да насища минните полета с тела, пише Юлия Латинина в свой коментар, публикуван в The Wall Street Journal, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

По време на Втората световна война, докато американските генерали скачаха с парашути на бойните полета със своите войски и споделяха техните трудности, съветските генерали стояха далеч от фронта и изпращаха вълна след вълна от обречени наборници срещу непревземаеми защити. Така че не е изненада, че техните наследници заповядаха на войските под тяхно командване да копаят окопи в силно радиоактивната почва на Чернобил и изпратиха войници в месомелачката на Чернобаевка.

Некомпетентната и корумпирана руска армия влезе слепешката в тази война. Войниците избираха грешни пътища. Счупени танкове осеяха пътните артерии доста преди контакт с врага: затънали в кал, без гориво и най-вече без идея къде се намират. През 21-ви век, със сателити, осеяли небето, руската армия използва остарели съветски хартиени карти с градове, които са променили имената си, и пътища, които вече не съществуват. Защо руските войски не са използвали глобалната система за позициониране или нейния руски аналог "Глонас"? Изглежда, освен всичко друго, руската армия е станала жертва на собствената си пропаганда. Преди войната Путин беше очарован от придобиването на нови оръжия. Сред най-важните бяха електронните контрамерки или ECM. Те трябваше да променят условията на играта, като се използват за заглушаване на GPS сигнала, прекъсване на комуникациите и поемане на командването над дронове или умишленото им катастрофиране в земята.

ЕCM части наистина маршируваха с всички руски колони, когато влязоха в Украйна. Но те не проработиха по план. Вместо да свалят турските дронове от небето, подразделенията на ECM блокираха всички комуникации, включително и на руската армия. "Това е проблемът на ECM. Или не работи, или, когато работи, нанася щети на вашата страна много повече, отколкото тази на врага“, казва Виктор Кевлук, военен експерт от Украинския център за отбранителни стратегии.

Руската армия се "ослепи" сама на чужда земя, докато украинците намираха пътя си в тъмното. Така че вместо да разчитат на нови технологии, руснаците се обърнаха към стара тактика: масов терор. Руски войници изнасилваха украински жени и екзекутираха украински мъже. Мариупол е изравнен със земята. Полковник Олег Жданов, преди това от Генералния щаб на Украйна, ми описа в интервю как в Березовка "вкопаните в земята танкове си направиха стрелбище с бягащи цивилни автомобили като мишени". Масовият терор беше пряка последица от масовата лъжа, тъй като е по-лесно да се изразходват боеприпаси срещу куп бягащи цивилни, отколкото да се атакува истинска военна цел. Дори грабежът е станал организиран. Руслан Левиев, основател на Conflict Intelligence Team, твърди в интервю, че войниците карат откраднати коли, натоварени с плячка, в Русия, за да ги продават на импровизирани пазари, и плащат част от приходите на своите офицери.

Това е наистина невероятно. Съвременната армия не плячкосва. Съмнително е, че същата армия, която напусна Буча с трофейни съдомиялни машини, ще може бързо да се прегрупира, за да се бие в Донбас. Как е смятал Путин, че може да спечели тази война? Отговорът е свързан с държавната заблуда. Лесно е да се сбърка Русия с военна държава. Тя не е такава. Вярно е, че руската държава се управлява от "силовики", но тези хора са от Федералната служба за сигурност (ФСБ), а не от армията.

Путин, който самият е бивш офицер от КГБ, отдавна е силно подозрителен към възможен военен преврат. Некомпетентността на руската армия е поне отчасти умишлена – предназначена да засили идеята, че ФСБ, а не армията, отговаря за управлението на руското общество. ФСБ и нейните политически съюзници казаха на Путин това, което той иска да чуе: а именно, че Русия има широка мрежа от симпатизанти в Украйна, които ще му предадат страната на поднос. Държава с това ниво на некомпетентност и заблуда просто нямаше да оцелее през 19-ти век. Нещата днес са различни. Санкциите са много предпочитани пред директната борба. И докато икономическите санкции могат да изолират един измамнически режим, те не могат да го смажат. Путин е сбъркал много неща в настоящата си война, но отгатна едно нещо правилно. Организацията на Северноатлантическия договор няма да започне война за Украйна. И това е може би най-голямата причина, поради която трябва да бъде смачкан. Ако не бъде, ще последват още Путиновци, включително такива с много по-здрава хватка на реалността.

Юлия Латинина беше журналистка в "Ехото на Москва" и "Новая газета" – руски издания, които бяха закрити по време на войната на Русия с Украйна


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 161 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ей аман вече

    128 72 Отговор
    става смешно с подобни смешки

    Коментиран от #41

  • 2 А бе

    112 55 Отговор
    Явно и на вас глупостта ви е присъща.
  • 3 САТЪРА НА ХАНА

    119 55 Отговор
    БЛУМБЕРГ ТВ СА СОБСТВЕНОСТ НА ЕВРЕИН НАЦИСТ КАТО АДОЛФ :)
  • 4 Тиква американска

    115 68 Отговор
    И кой го казва това - Зелемски ли? Това човече е добър артист под ръководството на ЦРУ и др. Но руснаците наближават победата!

    Коментиран от #96

  • 5 До кога?

    44 107 Отговор
    Докато Путин безмилостно избива десетки хиляди украинци, ние българите се грижим за рускините в 5 звездните хотели да си живуркат! Бежанците, които приемаме са етнически руснаци от Източна Украйна с украински паспорти. Въпросът е защо Путин не си ги приема, а ние трябва да плащаме за неговите простотии???

    Коментиран от #40, #58, #67

  • 6 честен ционист

    108 43 Отговор
    Хахаха, ама вие сериозно ли си представяте, че руската армия би взривила ядрен реактор в Запорожие и само старите снаряди са провалили тези й цели?

    Коментиран от #10

  • 7 Пич

    98 44 Отговор
    Да бе .....а компетентната украйнска армия , превари , та окупира мазетата !!! И сега прави показно на Русия , как се вдигат ръцете , по армейски устав !!?
  • 8 Грульо

    75 36 Отговор
    Сега гледах клип, обзор на военните действия, украинските опити за контранастъпления били смазани.
  • 9 томов

    56 52 Отговор
    Още през 19 век Лев Толстой е казал много точно: русия,ето тюрма народов!

    Коментиран от #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Шшшшт ШМАТКА

    6 19 Отговор
    КО ГОВОРИШ БРЯ ВИИИ СТЕ ИМ БАЛИ МАМАТА МИ ГА ША ПРИКЛЮЧИ ИЛИ БАНКЕТ ШЪ ПРАИШ ,аи ни ша чакаме....
  • 13 az #Контрапропаганда

    68 36 Отговор
    Отново само пропаганда и дива ярост от страна на запада, което показва, че руснаците са на прав път! 🤣🤣🤣

    Ето, че и автономните гагаузи в Молдова надигат глава и може да поискат нещо повече от автономия!
  • 14 Амджик

    33 21 Отговор
    Начи като видя жена да дрънка за война се сещам за войнишкото и кепе
  • 15 Не е заблудена държава

    26 38 Отговор
    Тя е потомък на монголо-татарските орди, каквито винаги са били!
  • 16 Амджик

    20 22 Отговор

    До коментар #9 от "томов":

    Да ама после ВОР Ленин дръпна Русия напред. Много напред

    Коментиран от #23, #95

  • 17 Оп Са

    56 35 Отговор
    Руснаците можеха да приключат войната на 2 ден, защо не го направиха е големия и важен за вас въпрос! Скоро ще ви стане ясно, ще загубите това което имате, ще обеднеете, ще бъдете унижавани, това ще го усетят силно западните овце, източно европейските са свикнали. Всъщност всички страни във "войната" са в един отбор, другият сте вие, без треньор, без средства , без екипи и без желание за игра!!!
  • 18 ЗДРАВЕЙТЕ ЛИБЕРАСТКИ ШИЗОФРЕНИЦИ!

    40 23 Отговор
    и за това некомпетентно и корумпирано слепешката ви бие като шкембе у дувар.
  • 19 Винету

    14 29 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Има, има, пияния руснак.
  • 20 Пропаганда

    50 18 Отговор
    Ох, неам нерви за такива глупости тип "ковид ваксина", "ваксинирай се" и "негодна руска армия", аман!
  • 21 Раданч Татлъту

    54 15 Отговор
    А компетентната окраинска армия ,вече превзема Масква!Гааааааааа!🦜🦜🦜😁😁😁🥳🤡👍
  • 22 Либеро

    60 15 Отговор
    Всичко написано е вярно. Иначе как да обясним че ВСУ са се окопали в бункери и не смеят да мръднат а Азовци молят за помощ през ден.
  • 23 маркс и енгелс

    26 7 Отговор

    До коментар #16 от "Амджик":

    да,защото русия стана територия за есперименти на еврейски идеологии!

    Коментиран от #31

  • 24 Пълна драма

    27 37 Отговор
    Мдаа..мозъците на ушанките отдавна са спрели да се развиват..понеже са и слаби индустриално най-вероятно да почнат да им привършват и боеприпасите и танковете и тн
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 НЕВЕРОЯТНО НО ФАКТ☝

    22 22 Отговор
    ....РУ.ТА АРМИЯ САМА СЕ„ ОСЛЕПИ.”.....😱
  • 27 Генчо

    32 35 Отговор
    По 300 руснака на ден умират, по 20 танка и 2 самолета на ден дават фира. Вчера и два руски катера глътнаха вода.

    Коментиран от #50

  • 28 КОНТРАТА

    41 19 Отговор
    Защото е не компетентна,, Руската армия "затова НАТО обикаля от далече Окрайна.
    Жалка пропаганда!
  • 29 ХУМОР САТИРА И ЗАБАВА 😀

    12 25 Отговор
    108% ОТ ЦИКЛОСТИЛНИТЕ ПУ.РУ.ФИЛИ АКО ГИ ПРАТЯТ В ЧЕРНОБИЛСКАТА АЕЦ БИХА ПОВТОРИЛИ ПОДВИГА НА СВОИТЕ „БРАТЯ ”ПО ОРЪЖИЕ И СЪЩО ЩЯХА ДА СЕ ОКОПАЯТ ВО ВЕКИ ВЕКОВ В ЯДРЕНИЯ ПРАХОЛЯК😂
  • 30 БЛУМБЪРГ СТАНА И ТЯ ЖЪЛТА МЕДИЯ

    37 9 Отговор
    НО НИЕ ВЕЧЕ ЗНАЕМ КАК ДА ЧЕТЕМ ПОСЛАНИЯТА И ........... НАОПЪКИ !
  • 31 Амджик

    30 10 Отговор

    До коментар #23 от "маркс и енгелс":

    Че САЩ какво е? САЩ е и масонски проект?
  • 32 Радон Керанов

    26 38 Отговор
    Могучая и непобедимая преди два дни загуби поредния команден пункт и голяма порция висши офицери, събрали се на съвещание и издебнати от украинците! Поне 50 души са мъртви! Още по- рано бе проследен и убит командира на въздушнодесантните войски! Украинците очевидно са добри в лова и убиването на руски офицери! Това е ефективна военна тактика!
    Идват още по-черни времена за червената армия, предстои действието на американския лендлийза!

    Коментиран от #54

  • 33 Професора

    33 22 Отговор
    След Украйна е редно НАТО да се разпадне не можаха да помогнат на Украйна от страх, че ще се сблъскат с Руската,, не компетентна " армия. НАТО е не ефективна организация.

    Коментиран от #47, #80

  • 34 име

    43 22 Отговор
    Първо, факта че 27 милиона съветски граждани са загинали през ВСВ, говори достатъчно ясно кой е изнесъл войната. Не са 300тата хиляди американци. Историята не може да се пренапише. Второ, руснаците може да си позволят загуби от милиони без да им падне духа. Не че е ОК да са толкова зле организирани, ама могат да се съвземат. Трето, грешката на Путин е че води тази прокси война на украинска територия, тоест по играта на САЩ. Трябваше да я води другаде, не под носа си. Останалия буламач за развалените танкове и съдомиялните не заслужава коментар, най-малкото, не отговаря на развитието на военните действия, щото ако слушаме coрocнята, до сега украинците трябваше да са пред Москва.

    Коментиран от #42

  • 35 СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАК ЩЕШЕ ДА ИЗГЛЕЖДА УКРАЙН

    40 16 Отговор
    АКО РУСКАТА АРМИЯ ИМАШЕ ЗАПОВЕД ДА ОПУКА УКРАЙНА ЗА ДЕН ДВА --------------- ЗНАМ ЧЕ СЕ СЕЩАТЕ !

    Коментиран от #37, #61

  • 36 Навалний

    17 29 Отговор
    Скоро ще го отнесат много яко с новите оръжия които им доставят съюзниците!
  • 37 Голубой

    10 20 Отговор

    До коментар #35 от "СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАК ЩЕШЕ ДА ИЗГЛЕЖДА УКРАЙН":

    Атина се досетиш, че има и малки букви? И да не пишеш като на конгреса на комунистическата партия на Съветския съюз а?
  • 38 ДжафДжаф

    31 16 Отговор
    Бе не знам колко зле са руснаците, ама знам и това го видя цял свят, че със стотина самолета ги направиха луди в Сирия. Па и като са толкова зле, що не вземат и да се пробват. Ама руските генерали по време на войната се криели. Те да са благодарни, че се криеха, щото ако не беха същите тези "изостанали" руснаци сега Бумберг щеше да се нарича Блумбергер, а основният международен език вероятно щеше да е немският, а не английския. Генералите им скачали с парашути. То хубаво скачаха ама каква я свършиха. Една дивизия хитлерюгенд спираше месеци наред цели армии.
  • 39 Няма

    25 15 Отговор
    почивка за л@йнометите.24/7 бълват остра воня и кафеви субстанции.Цялата световна медийна машина е впрегната,въоръжена с лйна до ушите и стрелят ли,стрелят...РУСИЯ е вечна,драги.Само,защото една самозабравила се страна с едни,няма да назовавам какви хора по произход искат да управляват света.Не се пасаха ли?Пари ли нямат?Власт ли нямат?
  • 40 Име

    27 6 Отговор

    До коментар #5 от "До кога?":

    Докато има глупци като теб, които не си отварят очите и не виждат какво казват независимите американски журналисти за цялта ситуация. Докато не си отворите очите и не се поинтересувате какво става из европа и в колко страни хората реално са изправени пред избора да ям или не, не само заради цените ами и заради това, че нещо няма по рафтовете.
  • 41 Гост

    14 12 Отговор

    До коментар #1 от "ей аман вече":

    Що бе ? Ходи им цункай руските задци
  • 42 граунд зиро

    17 9 Отговор

    До коментар #34 от "име":

    За диктаторите човешкият живот на подчинените е с нулева стойност. Когато не оценяваш потенциала на живия човек във военна обстановка и в стопански план оставаш на ниво 19. век.

    Коментиран от #62, #97

  • 43 Стойко

    22 26 Отговор
    САЩ подпомага Украинския народ в битката с първобитния фашизъм! САЩ и друг път са подпомагали държави, които се борят с фашизма. В годините на Втората световна война доставките по ленд – лийз на СССР включват милиони тонове суровини, 50 000 леки джипа и всъдехода, 376 000 камиона, 8 000 самолета, около 10 000 танка, друга техника и 4,5 млн. тона храна.
    Сега се наложи доставките да продължат срещу фашизма на Путин.

    Коментиран от #65

  • 44 Радон Керанов

    19 32 Отговор
    Докато руските войници устройват кланета на цивилни, украинските бойци и най-вече полкът Азов устройват периодично кланета на руски войници и офицери! Няколко хиляди руски парашутисти, спецназовци и други каймак войници бяха изпратени на небето да слушат концертите на Кобзон! Бог да ги прости!
  • 45 Българка

    19 27 Отговор
    Статията е от руски журналист. Уточнявам за троловете на Путин, които обикновено не четат не леят кофи помия с опорки

    Коментиран от #57, #63, #87

  • 46 Тиква

    16 7 Отговор
    По цял ден само. Глупости и все нови бликат. Аман
  • 47 мушморок

    2 5 Отговор

    До коментар #33 от "Професора":

    Те теб ще питат за мнение

    Коментиран от #64

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "от такива":

    И носа - не забравяй да споменеш
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Амии

    12 2 Отговор
    Прочетете интервюто на Skott Ritter за войната Русия - Украйна. Преди това прочетете кой е той. Интервюто е преведено и на бг.
  • 52 ТАЙНАТА Е МНОГО ПРОСТА .................

    14 8 Отговор
    САЩ КУПУВА ОРЪЖИЕ ОТВСЯКЪДЕ И ГО ПРЕПРОДАВА НА УКРАЙНА , ПОСЛЕ ЗЕЛЕНСКИ ГО ПРЕПРОДАВА НА ДРУГИ ДЪРЖАВИ И ТАКА ПОЧВАТА ЗА ВОЙНА В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ Е ГОТОВА ..........................
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хahaha

    12 5 Отговор

    До коментар #32 от "Радон Керанов":

    Все си мисля, че украинците не са способни на такива неща. Според мен на територията на Украйна и на Русия действат натовски специални части, а не само инструктури.
  • 55 един от многото

    18 6 Отговор
    Да бе , те и боеприпасите за стрелковото оръжие били на същия хал , Руснака стреля , куршума рикошира от дебелата украинска глава , връща се и смъртоносно поразява руснака!
  • 56 В.В.П.

    14 11 Отговор
    Това е апел ,към Варшава , Букурещ и София ,да вкарат бойци към Военния театър ..Давайте ,,Рф е много слаба !!.Нападайте !
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Хохълът.

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "До кога?":

    Тебе къде да те прибираме?.Няма такова място.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Komapak

    13 12 Отговор
    Колко много червени утайки има тук..... Леле!!!
  • 61 смени опорката

    3 6 Отговор

    До коментар #35 от "СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КАК ЩЕШЕ ДА ИЗГЛЕЖДА УКРАЙН":

    ТЯ ИМАШЕ НО НЕЩО НЕ И СЕ ОТДАДЕ
  • 62 Хahaha

    19 8 Отговор

    До коментар #42 от "граунд зиро":

    То пък за демократите човешкия живот като има стойност! Колко милиона народ убиха в Ирак демократичните бомбандировки? А в Сирия? А в Афганистан. А в демократична българия за 30 г. населението е намаляло от 9 000 000 на 6 000 000, ама това е щото се цени човешкия живот. А от демократичния ковид колко умряха? А от фалшивите демократични храни колко хора мрат на година от предизвикания от тях рак. Съвсем демократично в целия демократичен свят хранате е химически продукт, а не храна. Една отрова що,м е в норми можело да я има в някоя храна, ама че и в другите храни има същата отрова и ще получиш по-голяма доза ако вземеш и двете, това си е проблем на потребителя, а не на демократа чиновник, който го е разрешил и бизнесмена демократ, който го е произвел.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Професора

    10 6 Отговор

    До коментар #47 от "мушморок":

    Истината не е приятна за соросите, суровата истина е много болезнена за соросоите и техния обслужващ персонал!
  • 65 Хахаха

    19 4 Отговор

    До коментар #43 от "Стойко":

    САЩ подпомагаха талибаните, след това талибаните им станаха врагове. Талибаните първо бяха демократи след това станаха терористи. САЩ подпомагат този, от който имат полза в конкретния момент, след това го обявяват за враг. Въпрос на време е САЩ да обяввят Азов за фашисти и ще се случи в мига, в който вече няма да имат полза от тях.
  • 66 tate

    8 20 Отговор
    Падам от смях !1 Забавно е да чета тази публикация ! Доказа тезаТА МИ ЧЕ ссср Е КАЛНА ЛОКВА С РАКЕТИ !! Там е примитивна работа ! Кеф ми е да ги дразня Путинистите

    Коментиран от #78, #86

  • 67 Стрелата

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "До кога?":

    Малко свежа кръв да дойде иначе 2 мил Българи избягаха без война от България ама ослепява те от Истината.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 МАЛЕЕЕ

    6 2 Отговор
    БЛЯ БЛЯ.
  • 70 Ал Тъпоне

    16 12 Отговор
    Мислеха, че ще стане като в Беларус и Казахстан: Ще влезнат, ще постигнат някакво споразумение и ще се върнат, но САЩ и марионетките им от 2014г. подготвят в Украйна армията за точно такива събития и това беше всъщност изненадата ако въобще е имало някаква изненада, защото ЦРУ и САЩ предупреждаваха поне месец преди 24,февруари, че ще има нахлуване на руски войски в Украйна и рабира се познаха и как да не позначт , като това си беше тяхна разработка и на пратньорските им служби от майдана през 2013, та чак до сегашните събития и има си хас да не познаят. Даже аз си мисля, че с нетърпение са го чакали този момент . Сега отвориха законът заем - наем от втората световна война с който тогава са докарали Великобритания до фалит, а в последствие, след отпускането вече на заем за възстановяване са я направили америнаска марионетка завинаги. те този филм са го играли вече и то май не един път. Играят го и в Украйна и със сигурност знаят какво ще се случи в определени рамки разбира се.

    Коментиран от #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Евала брат

    7 3 Отговор

    До коментар #70 от "Ал Тъпоне":

    Заслужаваш си фамилията.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Путин-унищожителя на Русия !

    19 17 Отговор
    Най страшната загуба за Путин от войната в УКРАЙНА е че светът на живо видя и разбра лъжата и бе разбит мита за непобедима руска армия с "безаналоговите" руски оръжия с които плашеше противниците си по паради и благодарение на които лъжи , Русия 70 години успяваше да всява заблуждаващ страх в света и да окупира чужди държави за да запази огромната си и ненужна територия ...!!!
    От тук нататък след инвазията и войната в Украйна, Русия окончателно ще загуби ореола си на световно непобедима и могъща военна сила и ще бъде пусната по пързалката на бързо разпадане на федерацията и ще престане да съществува в познатия ни вид като ще трябва да връща и много заграбени и окупирани чужди територии.. !!!!
  • 75 Руски провал

    19 14 Отговор
    Руската циркова мечка се оказа че не може да воюва обаче е крадлива и даже долните гащи на украинците изнесе хахаха. Сега на парада на 9 май могат да маршируват гордо с плячката от Украйна - перални, телевизори и бикини хаха

    Коментиран от #85

  • 76 Иванушка  🇷🇺

    13 15 Отговор
    "...През 21-ви век, със сателити, осеяли небето, руската армия използва остарели съветски хартиени карти..." -
    така е, който не вярва да сети за Москва. Открай време опявам за бутафорния Руски "пауър", който е пауър само на хартия. Най-хубавото за "ястребите" в Русия е че почнаха война срещу бедна и слаба "Братска" страна, която да ги жали и не ги бие много-много. Война срещу всяка друга държава би била Катастрофа за Русия, която и без това е в перманентно катастрофално състояние.
    Ситуацията е крайно тежка - съсипана от Санкции и с конфискувани 500млрд $ Русия вече ще трябва да събира последните копейки за да издържа Редовна Армия, пък за разработка и производство на нови оръжия........ще си карат със сегашното от времето на СССР. Цялата ситуация отразява Катастрофалното положение в Русия - Трилиарди се Крадат, а руския солдат воюва с окъсаните партенки и кубинки от ВОВ2 и ползва наследените от дядо си карти. Запада просто не е предполагал че е възможно такова Падение в калта, но Войната в Украйна Кристално ясно го показа.
    Путин безумно се ИЗЛОЖИ в най-неподходящия момент.

    Добрата новина е че все пак Байрактарите падат като презрели круши - абсолютно Безполезни ))

    Коментиран от #98, #101

  • 77 Мисля

    15 13 Отговор
    Реалноста е друга.Два месеца от началото на ооерацията,Украйна няма излаз на Черно море.Донбаска,Луганска и Херсонска област са руски.В Мариупол са унищожени елитни нацистки формирования и до седмица в "чувала"който се затваря при Крематорск ще попадне 60 000 украинска формация.Все пак има и други източници за информация.

    Коментиран от #84

  • 78 Къдън травест

    9 5 Отговор

    До коментар #66 от "tate":

    Тате ,ти не беше ли Де низ ага (лапчо кебапчо) ,или си някой негов братчед от ченгенемиллет?Щях да забравя,слава Уганде!
  • 79 Анавв

    10 11 Отговор
    Тя Украйна не воюва с Русия ,воюват САЩ ,НАТО и останалите агресори,украинските войници се предават и ще оцелеят!
  • 80 Българин

    10 3 Отговор

    До коментар #33 от "Професора":

    Ми като НАТО е неефективна организация какво квичите постоянно ?
  • 81 минувач

    8 8 Отговор
    В момента на този сайт тече анкета "Неприятел ли е Русия на България, както е България за Русия?"
    Да, България няма нужда от приятелство с такъв агресор
    54% (3938)
    Не, винаги ще сме приятели на руснаците
    42% (3061)
    Нямам мнение
    3% (250)
    Тези резултати контрастират рязко с преобладаващите проруски писания под повечето статии, което налага извода, че въпросните писания са дело на група платени руски тролове.
    Имайте си едно на ум.
  • 82 Глупости

    3 1 Отговор
    Я , кой ли е автора ?
  • 83 Ива

    5 6 Отговор
    Защо постоянно някой се уражнява в съчинение по картинки? Има хора професионалисти, т.е. били са наемни войници и могат да ви кажат каква е дейсвителноста. Да Русия плаща 500 долара на ден ,а Украйна 3000 долара на ден. Крум Савов имаше гост и ще ви увисне чеенето от чутото.
  • 84 Неможе

    9 5 Отговор

    До коментар #77 от "Мисля":

    да мислиш, слушаш джамбаз нюз и дойче зеле и козируваш, я виж какви смелчаци русофоби има във форума. демокрацията значи избор, а той е или безусловна вяра в тези славни медии или...
  • 85 Гнида

    8 2 Отговор

    До коментар #75 от "Руски провал":

    Начин Неси е час . Дедото , дето му стреляли по котката , каза , че не крадат телевизори щото не им разбират . Крадели хладилници в танковете . Карай , пропаганда да има . А ти си запали печката , че днес е студено и дерзай .
  • 86 Нама как

    7 4 Отговор

    До коментар #66 от "tate":

    да дразниш русофилите, защото ние се основаваме на факти, а не на пропаганда и цензура. нали уж демокрацията ти предполагаше плурализъм. или не си дори и чувал за тази дума? демек всеки свободно да изказва мнението си. и точно затова не ни дразните, говорете си каквото си искатв, вярвайте на дойче зеле и приветсвайте зеленото човече. а колкото повече ни плюете толкова повече доказвате собствената си несъстоятелност. но ти не се напрягай да разбереш какво ти казвам, прасни един минус и драсни една-две псувни...
  • 87 Е, то навсякъде има

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Българка":

    предатели, ренегати, както и ти например. Не сте един и двама.
  • 88 Мерзанов

    9 10 Отговор
    "Когато руските танкове обстрелваха ядрения реактор ​​на Запорожската електроцентрала с бойни снаряди" - тази простотия е достатъчна, за да ти покаже, че няма какво да се чете в такава "статия".

    Само за историческа справка - единствената държава, използвала ядрено оръжие срещу хора, е САЩ в Хирошима и Нагазаки. Колкото и да им се иска на някои това да е Русия, за съжаление не е. И само системата Периметър на СССР / Русия пази света от "превантивен" американски ядрен удар, за който естествено после ще намерят причина и оправдание.
  • 89 Ракета

    9 6 Отговор
    Ако Руснаците обстрелят ядрената централа в украйна те ще са първите потърпевши, та като прочете човек глупавото заглавие, какво да му чете по надолу. Заради такива глупави статии човек се чуди как да вярва на Украйна а не, че харесваме Путин.
  • 90 Обективен

    7 0 Отговор
    Вече се знае кой ще наследи Путин в Кремъл. Не знам дали Путин има рак наистина .

    Това е Патрушев . Не очаквайте никаква промяна в политиките на Русия .
  • 91 просто човек

    10 6 Отговор
    Какво да гледам руснаците. Нали виждам какви са Радев и Корнелия. Такава низост просто не е истина.

    Коментиран от #99

  • 92 Bloomberg

    4 2 Отговор
    Нещо квичите
  • 93 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 3 Отговор
    Трудно ще бъде смачкан Путин, защото ПУТИНОФИЛСТВОТО Е ПУСНАЛО МНОГО МЕТАСТАЗИ....
  • 94 Сър Пичук

    9 1 Отговор
    В съвременния свят няма място за Империя на злото и тя трябва да бъде смазана икономически за да не може да произведе и един патрон, който да използва срещу други държави.
  • 95 МИлиев

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Амджик":

    Е как да не е напред - направо нагоре я дръпна . Изхвърчяха високо в небесата . Още са там .
    Лошото е , че наследника му дръпна източна и централна европа с тях .
    Само се чудя : как има толква объркани хора , такива да ги говорите . Има само две обеснения - рубли играят яко или безумие играе . Мн е поучително развитието на СССР до войната : смешка след смешка , на цена около 30 мил живота , ко му плащаш
  • 96 Минчо

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Тиква американска":

    Обърка се света със такива тарикати като тоз дет оня ден беще на сцената сега пък поведе държавата към разруха и прости от тук от там кво ли не ако го бяха премахнали в началото нямаше да се стигне до тук как един палячо обърка светът и всички са му в краката и продължава алооо Европа та спрете го най накрая кво е туй с тоо палячо лягаме с него ставаме стига вече
  • 97 Офчар

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "граунд зиро":

    Кой е диктатора в случая кога Русия е влязла в някакъв конфликт в случая е предизвикана от САЩ на украинска територия оставете ги да се помирят кво пишете туй онуй ако колкото до САЩ ми те са във всеки раздор създаден от самите тях и ква е ползата от това виждат се по света тяхните добрини като и в България само простотии от тях така че те са диктатори не Русия не заемам ничия позиция това е мое мнение
  • 98 Джон

    2 2 Отговор

    До коментар #76 от "Иванушка  🇷🇺":

    Иванушка не си в час .ти ще събираш житцето в шепа и горивото в чашка .
  • 99 антигерб

    2 1 Отговор

    До коментар #91 от "просто човек":

    гледай си баш-бакана, гер-бав б-о-к-л-у-к!
  • 100 gmail

    4 1 Отговор
    Простите ватенки не искат да преглътнат истината!
  • 101 Крайцерът

    0 0 Отговор

    До коментар #76 от "Иванушка  🇷🇺":

    Това е така.Русия не е в кондиция. Кога ли е била :)
    Руските военни спътници могат да повредят тези от които се ползва ВСУ. Това означва задействане на член 5 -ти. Тъй като реално НАТО воюва вече с Русия Тази мярка е неподходяща към момента. Предполага ненужни действия и запазване на елементи на изненад акогато действително тези спътници трябва да се задействат спрямо евентуална угроза в по нанатшното развитие
    От друга страна школата в Киев все пак е съветска школа и те добре се познават като действия и стратегии.
Новини по държави: