Last news in Fakti

10 Май, 2022 09:23 571 6

Хърватска делегация е посетила Киев вчера

  • хърватска-
  • делегация-
  • посетила-
  • киев-
  • украйна-
  • зеленски

Визитата на Пленкович в Украйна бе осъществена скоро след като бе съобщено, че хърватски войник е бил пленен от руснаците

Хърватска делегация е посетила Киев вчера - 1
Снимка: БГНЕС

Хърватска делегация, начело с министър-председателя на страната Андрей Пленкович, е посетила Киев вчера в рамките на необявена предварително визита, предаде Хина.

Посещението на хърватския премиер в Киев в Деня на победата бе "стъпка на държавник", ние не бяхме уплашени, но виждането на масови гробове бе ужасяващо и ни напомни за Отечествената война, заяви хърватският външен министър Гордан Радман.

Министърът добави, че се предприемат действия за освобождаването на хърватски войник, заловен от руснаците, съобщи още Хина.

Хърватският премиер е планирал да посети Киев от дълго време, каза Радман по хърватската телевизия, добавяйки, че Пленкович е искал да пристигне именно в Деня на победата срещу фашизма във Втората световна война.

Наред със срещите, които проведоха с президента Володимир Зеленски и членове на украинското правителство, Пленкович и Гърлич Радман посетиха градовете Ирпин и Буча, където бяха открити масови гробове след изтеглянето на руската армия.

Визитата на Пленкович в Украйна бе осъществена скоро след като бе съобщено, че хърватски войник е бил пленен от руснаците, докато напускал Мариупол.

Хърватската дипломация може и трябва да помогне и ние разчитаме на неговото освобождаване, заяви Гърлич Радман. Той не каза кога би могло да се случи това.

Работим по въпроса, заяви хърватският външен министър.

Заловеният войник бе показан по руската телевизия. Преди няколко седмици Русия заяви, че всички чуждестранни войници, които се сражават за Украйна, ще бъдат смятани за наемници и ще бъдат съдени.

На пресконференция в Киев хърватският премиер Андрей Пленкович изрази силна подкрепа за европейския път на Украйна, отбеляза Радман.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти-маймуна

    3 0 Отговор
    Новия световен ред направи пътека до Киев да праща наведени прислужници.
  • 2 Анти-маймуна

    0 1 Отговор
    Някой знае ли защо ленинградския бакшиш Путин все още не е ударил Радата и Президентството в Киев??? А жертва живота на руски войници на вятъра. Дали е вменяем бакшиша?
  • 3 Хихихи..

    2 0 Отговор
    Тоя лонгур се блещи като Анте Павелич - кого ще плашиш бе,ШМАТКО?!
  • 4 Иванушка  🇷🇺

    0 0 Отговор
    "... силна подкрепа за европейския път на Украйна, отбеляза Радман...." - какъв Европът като Турция е много по-близо да Европа отколкото татарско-азиатска Окраина. България е твърдо против тоя ненужен и безполезен Окраински баласт и ще наложи Вето и Санкции на Окраина. На Македония също, аман от бедни "роднини" които цял един живот ще трябва да издържаме до Гроб ))
  • 5 Б А Й Х @ Й ‼️

    2 0 Отговор
    След като е пленен от руснаците, този защо не е в Русия , а го пращат да гледа вече над месец лежащите по поляната чували с незнайно какво вътре‼️
  • 6 Иванушка  🇷🇺

    0 0 Отговор
    Не разбирам защо всички гледат от България и се опитват да ни подражават. Влезнахме в ЕС и всякви циганье, албанци, македонци, украинци и прочия азиатска измет взе да се вре при нас ? Ми да си направят Албания, Македимия, Молдова, Украйна и Грузия един Ромски съюз и да си живеят в Мизерията.
    В Европа място за циганье Няма 😁😁😁
Новини по държави: