Last news in Fakti

13 Май, 2022 14:13 1 198 18

Какво ще включват новите обсъждани санкции срещу Русия?

  • русия-
  • санкции-
  • ембарго-
  • петрол-
  • забрана-
  • руски-
  • телевизии-
  • суифт

ЕК предложи на 4 май нови санкции срещу Москва

Какво ще включват новите обсъждани санкции срещу Русия? - 1
Снимка: Shutterstock

Преговорите по новите санкции срещу Русия, които Европейската комисия предложи, все още продължават в Съвета на ЕС. Това заяви говорител на комисията. Той добави, че засега няма новини, които да съобщи по този въпрос, предаде БТА.

ЕК предложи на 4 май нови санкции срещу Москва, които включват ембарго на руския петрол, отстраняване на още руски банки от системата за международни разплащания SWIFT, спиране на излъчването на три руски телевизии. Предвиждат се също санкции срещу високопоставени руски военнослужещи, отговорни за военните престъпления в Украйна.

По-рано днес европейското издание на сайта "Политико" съобщи, като се позова на европейски дипломати, че е възможно предложенията на ЕК да бъдат одобрени скоро, с изключение на петролното ембарго, за което ще продължи да се търси необходимото единодушие. В началото на седмицата върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че следващата седмица европейскте външни министри може да обсъдят въпроса на среща в Брюксел, ако до неделя посланиците на държавите от ЕС не постигнат споразумение.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    21 3 Отговор
    Като гледам накъде е тръгнало, санкциите ще включват бензинът при нас да е 4 лв, нафтата 5, а рублата да настигне долара.
  • 2 АнтиГост

    5 22 Отговор
    Не знам за новите, но какво свърши?
    -свърши пълната зависимост от Русия
    -свършиха руските пари за подкупи
    -свърши безславно планът за превземане на Украйна
    -свърши битовата плячка за руските войници
    -свършиха някои олигарси, заедно със семействата си
    -свърши флагманът Масква, заедно с още дузина кораби
    -свършиха посещенията навън на руското правителство
    -свърши търпението на неутралните държави
    -свърши спокойствието на руските олигарси и на Путин
    и още много има да свършва.

    Коментиран от #5

  • 3 Българин

    2 17 Отговор
    Браво на Борел за увеличаване на военната помощ на ЕС за Украйна до 2 милиарда евро. Така България ще има принос за помагане за законната самозащита на Украйна срещу агресора Русия.

    Коментиран от #18

  • 4 А бе

    16 2 Отговор
    Давайте направо, директни. ЕС да си прави харакири и всичко да се приключва, няма смисъл от тази агония.
  • 5 И на сутринта

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "АнтиГост":

    се събуди. И пръстът ти пак в задното отверстие.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ураааа

    12 1 Отговор
    да се забрани червения цвят на светофарите и да се смени със син !
  • 8 Някой

    14 0 Отговор
    Е, това се знае още от миналата седмица. Не ги предложиха за гласуване, за да не се налага на Унгария да налага вето. Ще видим дали няма просто да изтръскат ембаргото на петрола от шестият им пакет санкции.
    Убеден съм, че 50% от европейците, и 90% от българите, не подкрепят изобщо тази безумна политика на конфронтация на ЕС. Това само да покаже колко управляващите на ЕС са зависими от избирателите си. Т.е., никак.

    Коментиран от #10

  • 9 Днес

    1 12 Отговор
    русия пилича на онази русия през 1917 г., назряват бунтове в армията ! Скоро се очаква създаването на съвети на войниците на фронта. Ще се появи някой нов Ленин и край на мокрите сънища на местните путинисти. Тогава на кого ще се кланяте, бре ?

    Коментиран от #11

  • 10 Европа нама

    12 1 Отговор

    До коментар #8 от "Някой":

    лидери. Джендърите са превзели всичко. Нооо............. на есен много от тези ЕС държави ще са с нови правителства !
  • 11 Уточнение

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "Днес":

    Това очаква "Европата". За Русия не се грижи !
  • 12 mi6osp

    12 1 Отговор
    От 2014 до днес на Русия са наложени над 11 000 различни санкции.
    Всички анализи стигат до извода, че ефектът от санкциите върху Русия е по силен върху тези, които налагат санкциите.
  • 13 РУСНАКА

    7 1 Отговор
    Новите санкции като старите включват гъдел за ВЕЛИКА РУСИЯ ! Има план който така или иначе ще бъде изпълнен колкото и другите около РУСИЯ да подскачат като палета айде някой да нападне де а имат ли здрави гащи?
  • 14 Тома

    6 1 Отговор
    Всеки път когато има санкции за Русия на европееца му влизат още няколко ката
  • 15 Абе не знам,но

    6 0 Отговор
    Видяха зеленото,грейна слънцето,и сега дуят бузи и пъчат мършави гърди.Но лятото не е сто месеца.До чичко Коледа са няколко месеца.Докато стадото се навакснцува, и снежеца е дошъл.Тогава ще видите пълна програма от контра- санкции.Сега се сдържат,защото ефект през лятото е нищожен.Но като врътнат крана( първо ще ви спрат тежките торове- буквално до месец) след това през късната есен всичко- от раз.Вие си налагайте санции с оше 100 пакета.Жито, царевица,рапица, слънчоглед откъде,нефт и газ откъде,въглища откъде,касети с ядрени пръти за АЕЦ откъде? От кравефермата,или от швеция, Финландия? Пр,о,даж на шепа нег,,оо,дници,ще съсипят уредения живот на 540 милиона европейци. В името на сюзерена,който се е набълбукал до косата с неизплатими дългове, който ще избива от съшите 540 милиона чифтокопитни.
  • 16 ЛЛЛ

    4 1 Отговор
    Не се ли разбра че тъпите санкции нямат ефект върху Русия. Ефекта ще е върху Европа и ще се усети на есен. Защо се спират телевизиите? Нали сме демократични и има свобода на словото и печата?
  • 17 user

    4 0 Отговор
    Е как какво - ще им спрат фейсбук и туитър, а на производителите на луксозни коли ще се забрани да продават директно на Русия ! Възможно е и някои производители на парфюми да закрият магазините си в Москва ! Ето това произвеждат сащ и европа днес и само с това могат да плашат ! Чудовищни санкции ! А в следствие от тях - Русия ще спре газа за Европа и тя ще се върне в каменната ера без енергия - зимата ще тъне в мрак и студ ! Равностойно - нали ? Защо ЕС се държи като ощипана стара мома - хем и харесва, хем е кисела, че е загубила "независимост" ? Дали защото начело на ЕС сложиха неграмотна гинеколожка, в сащ е начело изкуфял дъртак, поддържан жив на медикаменти и почти не останаха истински мъже в Европейските правителства, като изключим Виктор Орбан - всичко останало се колебае от кой пол е ! Тотален провал на либерасткото управление на европа и сащ !
  • 18 Кой ще плати?

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Вие ? Или може би искате да се биете срещу Русия? Вървete ... днес "герой"
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания