Last news in Fakti

13 Май, 2022 18:35 1 059 5

Молдова се опасява войната да не дойде и при тях

  • украйна-
  • война-
  • молдова-
  • нику попеску

Молдова изрази опасения, че конфликтът в Украйна може да се прехвърли на нейна територия

Молдова се опасява войната да не дойде и при тях - 1
Снимка: Shutterstock

Външният министър на Молдова Нику Попеску заяви днес, че неговата страна се опасява, че конфликтът в съседна Украйна може да се прехвърли през границата, предаде АП.

"Ситуацията разбира се е нестабилна, макар и да е относително спокойна. Сега не сме изправени пред остра военна криза", каза той в кулоарите на министерската среща на Г-7 в курортния център Вайсенхаус, Северна Германия. Но по думите му правителството в Кишинев се готви за "пълния спектър от варианти" и затова молдовските министерства на вътрешните работи и на отбраната, както и разузнавателните служби са в "повишена готовност".

Попеску се позова на присъствието на руски войски в сепаратисткия регион Приднестровие и каза, че Кишинев е в постоянен контакт с лидерите на самообявилата се република, защото "ние всички имаме ангажимента и задължението да запазим мира в цяла Молдова, която включва и Приднестровието".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Единственият

    7 5 Отговор
    начин да се спасите е да влезете в състава на Руската Федерация. Действайте докато е време.
  • 2 Обективно

    8 4 Отговор
    Ако се подлагат на ФАЩ, като урките със сигурност, ще дойде?
  • 3 нова история

    4 4 Отговор
    Молдова трябва да се присъедини към Румъния, те от своя страна трябва да върнат на България северна добруджа, цялостно или частично. Като спечели войната Украйна, може да се изтеглят една идея на изток.
  • 4 Урюрвкос

    3 9 Отговор
    за да не дойде войната при Вас освободете си складовете от съветско оръжие и го дайте на Украйна защото тя ще Ви пази.

    Коментиран от #5

  • 5 Хихи

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Урюрвкос":

    Колкото опазиха нацитата в Азовстал. Хехе.